Transfer Talk: FCK og Lerager kan blive en transfer-gyser og smider West Ham kassen for Wind?

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Så er der lidt fredags-sniksnak til automatkaffen derude.

Weekendens store transferspørgsmål med dansk islæt kan blive Lukas Lerager. Han er på blokken i blandt andet Brentford, men også Newcastle, der er på udkig efter en midtbanespiller, der kan slås, men også spille i de små rum. Philip Billing nævnes også som mulighed i Newcastle, men selv kilder siger, at der er mere i den end bare rygtesnak, så virker den ikke sandsynlig. Kilder siger, at det hverken er Lerager eller Billing, der står nummer et på listen i Newcastle, så the waiting game er i gang her.

FC København er interesserede i Lerager og inde i billedet, men så skal flere ting gå op – for første skal FCK øge økonomien i interessen for at lokke Genoa til bordet (og det problem, der nævnes af flere er, at ingen rigtigt ved, hvad Genoa egentlig vil eller om de har brug for at sælge for at få penge i kassen, så det kan blive en gyser til det sidste), og for det andet så er det spørgsmålet om Lerager vil retur til Danmark i en alder af 27 år. Det er en alder som etableret spiller, der mest kalder på at blive ude, men omvendt kan et skifte hjem forsvares med en lang kontrakt og det vil være FCK’s bedste kort på hånden.Et tænkt eksempel – X spiller vil gerne retur til Superligaen 31 år gammel. Der er ingen attraktive bud målt på økonomi og oplevelser. Eller X spiller skifter hjem i en alder af 28 på en kort af fem års varighed, så X spiller ved, at han også som 32-årig har en kontrakt i en sportsligt interessant klub med europæiske opgaver samt en god og velbetalt kontrakt på vej ind i karrierens efterår. Det er et tænkt eksempel, men netop det parameter, som FCK vil kunne slå på tromme for, hvilket man skal tage med i sin vurdering af et potentielt spillerskifte, før man vender det hvide ud af øjnene ved tanken om en spiller, der eventuelt vender retur til Superligaen. En god kontrakt med risiko for bænken i udlandet versus en god kontrakt i Danmark med spilletid og europæiske kampe.

Vi bliver omkring FCK og England. West Ham blev forleden skrevet ind i billedet omkring Jonas Wind, og her siger pålidelige vandrør, at angriberen er på blokken hos Hammers. Men ikke til et køb nu. FCK’s plan med Wind er at holde på ham til sommeren ’22 og det med en arbejdspris, der siger omkring 100 millioner kroner. West Ham har dog så godt et øje til Jonas Wind, at der netop kan komme et bud i den størrelse allerede til sommer, da angriberen vil være et godt supplement til førstevalget Antonio, der synes lavet af en blanding af glas og trylledej.

Lyngby mistede målmandstalentet Jonathan Ægidius til Brøndby, og der er grund til ærgrelse for de kongeblå her. En forlængelse havde med stor sandsynlighed givet penge i kassen indenfor kort tid, da keeperen er på blokken i flere belgiske klubber.

Mere øv for Lyngby der er på jagt efter en angriber. OB’s Sandor Svensen har været et emne på Lundtoftevej, men den interesse er umiddelbart grundstødt på økonomi, forklarer kilder.

Det kan ske lidt i Odense før lukketid, hvor der er dialog med Norrköping om et salg af Marco Lund, der som bekendt skifter til Sverige efter kontraktudløb, men bliver parterne enige, så kan det ske allerede nu.

Der har været skrevet om, at AaB arbejder på at sælge Lukas Klitten, som det ser ud lige nu, så ligner det, at han bliver det nordjyske.

Andetsteds bliver der arbejdet på en lejeaftale for Andreas Poulsen, der er et stykke fra spilletid i Mönchengladbach, hvorfor en udlejning for resten af sæsonen er i støbeskeen.

Brøndbys Andreas Maxsø linkes til Dynamo Kiev, men kilder med indsigt her har fundet stemplet med juleand frem.  

Randers’ Rømer er stadig et varmt emne i Elfsborg, hvorfor Randers som også Vejle er det, er i markedet for en central midtbanespiller.

Meanwhile. Joachim Andersen har været en central skikkelse hos Fulham i denne sæson og syet forsvaret sammen, hvilket ifølge mine oplysninger er noteret hos flere klubber i England. Så spørgsmålet er, om det kan ende med danskeren, også er at finde i Premier League i næste sæson, men næppe hos Fulham, der ifølge kilder ikke har en købsklausul på Andersen.


Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.