Transfer Talk: Er AaB’s næste træner en nordmand?
AF SØREN SORGENFRI

Fodbolden er mellem to transfervinduer, men der bliver gjort masser af fodarbejde derude, så i de kommende uger vil Transfer Talk have fokus på en transfermarkedets ’vejrudsigt’ – med hvad vi kan forvente os af historier hen over vinteren.

Så lad os tage et kig på nogle af de historier, der kommer til at dukke op i løbet af de kommende uger.

AaB er på trænerjagt – vikartræner Feher gør det fint – men sportschef Inge André Olsen medgav forleden, at nordjyderne har tre-fire emner i kikkerten.

Et af de emner er norsk nemlig topholdets Bodø/Glimts cheftræner Kjetil Knutsen. Han har udvirket mirakler med Bodø over en 433, der vil passe AaB. Men nordmændene vil næppe være super-begejstrede for at slippe ham.

Det skal også siges, at jeg ikke ved, om der er forhandlinger, eller han ’bare’ er et emne. Det vil dog forklare, hvorfor AaB endnu ikke er på plads med en cheftræner. Det vil være i Knutsens interesse at køre sæsonen færdig og blive norsk mester. Men i forlængelse heraf er det naturligvis også et spørgsmål, om det vil være mere interessant for ham at blive og stå i spidsen for Bodø/Glimt til næste sommers CL-kval og få det på sit cv? Og kan-vil Bodø slippe ham, og hvordan med en evt. frikøbspris? Kan AaB løfte den?

På den anden side må Knutsen også se til AaB med en vis interesse. Superligaen er bedre end Tippeligaen, og AaB er i min optik en slumrende dansk gigant. Eller slumrende er måske faktisk forkert – for jeg synes AaB har underpræsteret længe. Et hold med den historik og størrelse skal byde sig selv at jagte top fire hver sæson. Og i en sæson, hvor FCK ikke just ligner et hold, der skal spille med i toppen, vil det så være attraktivt for en træner som Knutsen at slå til nu i håbet om, at gøre AaB til danske mestre eller tage den andenplads, der også udløser CL-kval? Med en tilgang eller to til vinter så kan jeg sagtens se AaB gå i top-2 i denne sæson.

Det er samme kalkule en spiller som Lucas Andersen må gøre sig. Skal han gå efter et vinterskifte eller gå all in på en flot AaB-sæson, en plads i EM-truppen og så et sommersalg?

Bundlinje: Kjetil Knutsen er et emne i AaB, men om han er mere end det, det ved jeg ikke pt.Lad os lige vende tilbage til FCK.

Her siges det, at der kommer en tung henvendelse angående Jonas Wind til januar. Hvilken klub ved jeg ikke og heller ikke i hvilket økonomisk leje, men der vil naturligvis være tale om en sold stak millioner. Jeg ved Club Brugge har ham på radaren, men er den belgiske liga interessant nok, og har belgierne midlerne? Det er et spørgsmål. Men derudover skal vi nok ikke forvente at se FCK sige ja tak til et salg af nøglespillere, som landet ligger lige nu. Det siges, at de vil gøre alt for at holde fast på nøglespillerne ikke kun i håbet om at redde denne sæson, men også bygge op mod næste sæson.

Sønderjyske har virkelig åbnet ballet i fin stil, men også i Haderslev vil vinteren blive tid til at stille transfer-spørgsmål – omkring to spillere: Wright og Bah.

Der er en massiv interesse for Bah, der ligger i prislejet to-tre millioner euro plus upside efterhånden. Er det nu, at Sønderjyske klapper til og casher ind? Eller har Haysen og co. is i maven og forventer Bah bliver en del af EM-truppen toppet med en flot slutplacering for Sønderjyske med yderligere prisstigning som konsekvens? Det samme gælder for måltyven Haji Wright. Man kan antage det synspunkt, at amerikaneren overpræsterer netop nu og derfor skal sælges snarest, mens jernet er varmt. Eller forvente, at han nu for alvor viser sit niveau og kan være Sønderjyske en god og kontinuerlig bomber fremover?

I Herning vil der helt sikkert også ske noget, når vinduet åbner. Det er nu, at FCM skal slå kapital af CL-deltagelsen og takke pænt farvel til de salgs-parate spillere, hvor CL-deltagelsen ligger topper lidt oveni prisniveauet. Som vi har set FCK gøre det før i tiden.

Det er klart, at der ikke bare kan sælges voldsomt ud, men vandrørene siger, at der kan komme bevægelse omkring kvartetten Onyeka, Kaba, Sviatchenko og Evander. Dertil angriberen Ronnie Schwartz, der er kommet i overskud. Det betyder ikke, at alle fem er væk efter januar-vinduet, men det er omkring disse spillere, at der kan komme bevægelse, når vinduet åbner op. 
Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.