Transfer Talk: Varela, Mæhle, Riveros, Buur og eftertragtede Andersen

AF SØREN SORGENFRI

Transfervinduet er lukket for denne gang, men der er stadig elementer, der er værd at tale om.

Der kom en del transfers op mod lukketid, som andre medier fulgte fint til dørs. Jeg valgte at bruge min tid på at holde snor i Joakim Mæhle og Marseille – det lignede den store rød-hvide transfer mandag aften i min optik.

Der blev forhandlet til det sidste, og det der ikke kom frem i går aftes var, at franskmændene faktisk forhøjede deres bud i stort set sidste sekund. En forhøjelse med forbedrede bonusmuligheder, men Genk stod fast og sagde nej tak.

Belgiske kilder forklarer, at klubledelsen have is i maven med henblik på det sene tidspunkt og stod stejlt på, at skulle de slippe Mæhle, så skulle det være til en stor stak millioner euro her og nu.

På grund af reglerne om Finansielt Fairplay så kunne Marseille ikke strække sig længere end til en låneaftale for denne sæson til en værdi af to millioner euro plus et køb af den danske landsholdsspiller til næste sommer for otte millioner plus bonusser. Den var denne upside, som Marseille forsøgte at skrue op i et sidste desperat forsøg på at lande Mæhle, der efter sigende rasende gerne ville skiftet til den store franske havnebys fodboldstolthed.

Genk var dog nødt til at trække en streg i sandet. En anden spiller i periferien af truppen var sendt til lægetjek i en mindre belgisk klub og stod der og trippede og afventede om han kunne skifte eller ej alt afhængig af Mæhles skifte. Da Genk gav denne spiller grønt lys til et klubskifte, så betød det slutfløjt og rødt lys til Mæhle og Marseille.

Nu ligger det i kortene, at han skal sælges til næste sommer i forbindelse med EM.

Sådan kan det gå i fodbold, som man siger.Det har også Brøndby sandet. De blå-gule har intenst jagtet en venstre back og endte som bekendt med Blas Riveros hentet i FC Basel.

Men allerede i vinterens vindue udviste Brøndby interesse for backen fra Paraguay. Det var samtidig med, at rygterne om Chelseas interesse brød frem i de europæiske spalter. Selvsagt var Riveros for dyr for Brøndby i den kontekst.

Brøndby mistede ikke interessen, men måtte også i sommerens løb konstatere, at Riveros stadig var for dyr og en økonomisk umulig case.

Som skrevet mange gange tidligere, så var Riza Durmisi et emne hos Brøndby, men mest en dialog som tredjeparts aktører holdt liv i. Realistisk set skulle Riza Durmisi gå så meget ned i løn, at det ville kræve et enormt stort økonomisk offer fra backens side, der i runde tal tjener dobbelt så meget som Brøndbys lønførende – netto. Der var for langt vej op eller ned for begge parter.

Imens ændrede forholdene sig for Riveros i Basel. Tre dage før vinduet lukkede, rettede Basel selv henvendelse til Brøndby for at høre til, om interessen var intakt og tilbød backen til 600.000 kroner.

Sådan kan det gå, og Brøndby fik en back med indlysende muligheder til noget nær ingenting set i forhold ti

 Andetsteds havde vi nok forventet at se Oscar Buur udlejet, og der var ifølge mine oplysninger stærk interesse for Wolves-danskeren. Volendam og Union Saint-Gilloise var begge ude efter den talentfulde Buur, men fik i 11. time begge nej af Wolves.

Det interne engelske vindue er dog stadig åbent, så der kan vises sig engelske muligheder for Buur frem til 16. oktober.

Alt var gjort klar til Ronnie Schwartz til at trække i Charltons røde trøje, men fem minutter i skriv under-tid sagde angriberen nej tak. En engelsk kilde forklarer, at ’spilleren ombestemte sig og havde ikke længere lyst til at forlade Danmark’.

Der var også travlhed i FCK. Det var naturligvis lejemålet af Zanka, der trak overskrifter, men der var hektisk aktivitet omkring Varela, som FCK gerne ville leje ud for at slanke trup og lønudgifter.

Ifølge mine oplysninger så var FCK enige om to spanske klubber – Getafe og Alaves. FCK havde klappet betingelser og vilkår af med begge klubber, men Varelas agent kunne ikke blive enige med bare en af de to klubber. Derfor kan Varela nu se frem til bænken i dette efterår.

Og hvis Joachim Andersen er rosinen i pølseenden af denne udgave af Transfer Talk, så er det en kæmpe rosin.

Der var nemlig langt mere i hans udlejning til Fulham, end der lige ramte spalterne i går.

Andersen skal sættes ind i kontekst. Købt og ejet af Lyon som et af Europas store forsvarstalenter – hans udvikling følges i mange store klubber, og derfor var der noget nær hundeslagsmål om hans signatur.

Torino var langt i forhandlingerne med Lyon og havde kontrakten klar. Ifølge fransk kilde så kunne Lyon, og Torino ikke helt blive enige om lejehonoraret. Det er før set italienske klubber har is i maven i forventning om at få den rigtige pris, bare de venter længe nok. Jeg ved ikke om, det er tilfældet her, men det ligner en tanke.

Samtidig forsøgte Valencia at komme på banen og få danskeren hentet til lejetjek. Arbejdsgangen her blev forsinket af at spaniernes klubejer Peter Lim bor i Singapore og en beslutningsproces med forsinkelse er ikke optimalt på transfermarkedets sidste dag. Valencias langsommelighed samt Torinos kuldsejlede forhandlinger med Lyon åbnede døren for Fulham. Scott Parker og co. øjnede chancen for at bøffe centerforsvaret op, og accepterede hurtigt lejehonorarets størrelse. En aftale der sender en million euro til Lyon her og nu og yderligere en million euro til Lyon, hvis Fulham bliver oppe.

Fulham inviterede til lægetjek og åbnede døren for den hurtige beslutning, der var nødvendig på deadline day. Og med tanke for de skriverier her tirsdag om intern uro og skuffelse i Valencia efter et sløjt transfervindue uden tilgang af en stopper og tilsvarende glade meldinger fra Fulham-lejren om erhvervelsen af Andersen, så har det været en hård kamp om hans signatur.

Sådan kan det gå i fodbold, men hårdt arbejde kan få det til at gå hurtigere. Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.