Analyse af Tottenham i Premier League 2022/23

Kan det blive denne sæson, hvor Tottenham endelig afslutter deres 14 års ventetid på et trofæ? Kabinettet har været blottet, siden Spurs vandt Liga Cuppen i 2008, men optimismen florerer i den hvide og marineblå halvdel af det nordlige London, når den nye sæson nærmer sig. Med flere verdensklassespillere til rådighed, og en af de bedste managere i verden ved roret, har Spurs al mulig ret til at føle sig forhåbningsfulde om fremtiden.

Kvalifikationen til Champions League i sidste sæson føles endnu mere afgørende set i bakspejlet. Conte havde jævnligt truet med at forlade klubben denne sommer, og det kunne han meget vel have gjort, hvis Spurs ikke havde sluttet i top fire. Men et sent opgør i anden halvdel af sæsonen fik dem over stregen foran Arsenal og Manchester United. Faktisk var Tottenham teknisk set det bedste Premier League-hold fra marts og fremefter, da intet andet hold hentede så mange point fra det tidspunkt til slutningen af sæsonen.

Lige så betydningsfuld som fjerdepladsen var ejergruppens beslutning om at tilføre tæt på 175 millioner euro til klubbens kasse i slutningen af sæsonen. Dette træk var et bevis på, at Conte havde vundet sin kamp mod Daniel Levy, den mangeårige præsident. Gennem Levys embedsperiode har Tottenham haft en tendens til at spekulere i spillernes fremtidige værdi på transfermarkedet. Men da Conte næppe bliver hængende længe, har Spurs rettet opmærksomheden mod spillere, der er klar til at bidrage her og nu.

Resultatet kan blive noget særligt. Det bliver svært at lukke hullet til Manchester City og Liverpool, men Tottenham ser i øjeblikket ud til at være den bedste kandidat til at forstyrre duopolet. En titeltriumf med Spurs ville være den mest spektakulære bedrift i Contes managerkarriere til dato.

Forventet opstilling (3-4-3)

Hugo Lloris; Cristian Romero, Eric Dier, Clement Lenglet; Djed Spence, Yves Bissouma, Rodrigo Bentancur, Ivan Perisic; Dejan Kulusevski, Harry Kane, Son Heung-min.

Træneren

Af alle Premier League-hold er det måske kun Liverpool og Manchester City, der har en træner, der kan måle sig med Conte. Tottenham gennemførte et stort kup ved at overtale italieneren til at slutte sig til dem sidste år. Conte har et veldokumenteret omdømme for at levere succes, uanset hvor han går, efter at have vundet ligatitler med Juventus, Chelsea og Inter. Hvis nogen kan gentage bedriften i Tottenham, er det ham.

Conte har dog ikke tendens til at blive i en enkelt klub for længe. Hans længste periode til dato varede tre år i Juventus, et hold, som han allerede havde tætte bånd til efter at have spillet 420 kampe for Bianconeri som spiller. Hans kontrakt med Spurs udløber næste sommer, og selvom denne sæson bliver en succes, kan han sagtens tage videre, når den udløber. Tottenham er derfor opsat på at få mest muligt ud af Conte, mens han er ved roret.

Conte er en intens operatør, der kræver 100 procent af sine spillere til hver træning, for slet ikke at tale om alle kampene, og er en naturlig leder, der inspirerer folk omkring ham. Han er også en kløgtig taktiker: For eksempel udviste holdet en strålende præstation med 3-2-sejren over Manchester City i februar. Hver manager, der krydser klinger med Conte i denne sæson, vil opleve 90 vanskelige minutter.

Spillere at holde øje med

Det er et oplagt valg, men hvis Tottenham skal stå i spidsen for en Premier League-titeludfordring, skal Harry Kane være på toppen af sit spil. Den engelske anfører brugte sommeren 2021 på at presse på for et skifte til Manchester City, men Spurs nægtede at rokke sig. Det faktum, at Kane var bundet af en langvarig kontrakt, betød, at det altid ville være svært for Pep Guardiolas mandskab at vriste ham væk fra det nordlige London, og det viste sig, da Daniel Levy satte hælene i.

Kane virkede ikke alt for glad i starten, og han formåede ikke at skinne tidligt (selvom han ikke var alene i den henseende, da Spurs kæmpede under Nuno Espirito Santo). Men som sæsonen skred frem, blev han mere som sit gamle jeg igen. En omsætning på 17 mål var lavere, end man er vant til fra Spurs-angriberen, men kun Cristiano Ronaldo, Son Heung-min og Mohamed Salah formåede at score mere.

Kane er heller ikke bare en målscorer. Han skaber chancer såvel som omdanner dem til mål. Han var kun én assist fra at nå dobbeltcifret tal sidste sæson og vil have sine chancer for at stå for mindst 10 i en fuld sæson med Conte.

Transfers

Ind

Ivan Perisic (Inter), Richarlison (Everton), Clement Lenglet (Barcelona), Yves Bissouma (Brighton & Hove Albion), Fraser Forster (Southampton), Djed Spence (Middlesbrough)

Ud

Cameron Carter-Vickers (Celtic), Troy Parrott (Preston North End, udlånt), Dane Scarlett (Portsmouth, udlånt), Jack Clarke (Sunderland), Steven Bergwijn (Ajax)

Målmand: 8/10

For et par år siden så det ud til, at Tottenham skulle hente en erstatning for Hugo Lloris inden alt for længe. Men klubbens anfører var tilbage til sit bedste i sidste sæson, og han er stadig den ubestridte nr. 1, mens hans 36-års fødselsdag lurer i horisonten. Fraser Forster, en ny tilføjelse fra Southampton, vil være hans erstatning i 2022/23.

Lloris’ bedste egenskab er hans evne til at redde skud, hvor kun få overgår ham. Hver sæson udfører den franske landsholdsspiller adskillige forbløffende redninger i målet. Han var altid til stede i Premier League sidste sæson og viste sig pålidelig med sin kondition såvel som sin form.

Lloris er ikke helt så komplet som de allerbedste målmænd i ligaen. Han kan for eksempel ikke matche Ederson eller Alisson Becker, når det kommer til at spille bolden ud nede bagfra, og han er heller ikke den mest dominerende hvad angår tværafleveringer. Alligevel vil Tottenham-fans være glade for at have Lloris mellem stængerne igen i denne periode.

Forsvar: 8/10

Cristian Romero var blandt Tottenhams markante spillere i sidste sæson. Med sit aggressive og fremadrettede spil er han på alle punkter en moderne midterforsvarer. Argentineren er svær at slå i en-mod-en-situationer, og han har mobiliteten til at trives som en af de to udvendige midterforsvarere i Contes foretrukne tre bagi.

De bedste trænere forbedrer spillere, de overtager, og Eric Diers fremskridt i sidste sæson er et bevis på Contes skarpsindighed. Efter at være stagneret under Jose Mourinho og Nuno Espirito Santo følte Dier sig hjemme i hjertet af Spurs-forsvaret. Han har nu skiftet fra midtbanespiller til midterforsvarer permanent og vil være fast inventar i startopstillingen i denne sæson.

Clement Lenglet giver en venstrebenet mulighed bagi. Han havde ikke sine bedste øjeblikke i Barcelona i 2021/22, men franskmanden er en talentfuld fodboldspiller, og han kunne slå igennem, hvis han er i stand til at genopbygge sin selvtillid.

Midtbane: 8/10

Med et startgebyr på mindre end €30 millioner, kan Yves Bissouma vise sig at være en af sommerens røverkøb. Ankomsten af den maliske landsholdsspiller er gået lidt under radaren, men han vil trives i Tottenham, hvis han er i stand til at gentage sin Brighton-form.

Bissouma arbejder hårdt og er en dygtig boldvinder, mens han har dynamikken og atletikken til at trives på en tomands-midtbane. Han er dog meget mere end bare en fysisk tilstedeværelse; den 25-årige er en rigtig all-round-spiller på banen med hans selvtillid og kreativitet. Bissouma kunne danne et fint partnerskab med Rodrigo Bentancur, som var forrygende i anden halvdel af sidste sæson.

Djed Spence og Emerson Royal vil konkurrere om pladsen for højre back, i hvert fald indtil Matt Doherty er tilbage fra sin skade. På venstre side forbliver Ivan Perisic en fremragende spiller i en alder af 33 år.

Angreb: 10/10

Det faktum, at Richarlison ikke er garanteret en startposition oppe foran, afslører rigeligt om den kvalitet, Conte råder over på angrebspositionerne. Brasilianerens alsidighed betyder, at han kan spille i højre side, venstre side eller på midten, men hvis alle er i form, må han måske nøjes med en plads på bænken.

Dejan Kulusevski viste sig at være en god tilføjelse i januars transfervindue. Hans kraft og løb ned ad højre flanke tilføjede endnu et element til Tottenhams angrebsspil, og han scorede fem mål og lagde op til otte i blot 18 Premier League-optrædener.

Stjernerne oppe foran er dog Harry Kane og Son Heung-min. Førstnævnte går hånd i hånd med Karim Benzema og Robert Lewandowski som en af de bedste centerforwards i verden. Udover at være en forrygende målscorer, er Kane også blevet en fantastisk kreatør med et fremragende udvalg af afleveringer.

Son afsluttede sidste sæson som en af de to Premier League topscorere, på niveau med Mohamed Salah. Hurtig, dygtig og en fin afslutter med begge fødder; Sydkoreas landsholdsspiller er en af de fremtrædende stærke angribere i fodboldverdenen.

Bænk: 8/10

Tottenhams rekruttering indtil videre denne sommer har tilføjet betydelig dybde til truppen. Dette gælder især i angrebsområder, hvor Richarlison og Lucas Moura kan være stærk back-up.

Der er dog måske plads til forbedringer i den anden ende af feltet. Davinson Sanchez er i stand til det latterlige og det sublime; Conte foretrækker måske en mere pålidelig midterforsvarer som erstatning. Joe Rodon kan en dag blive det, men han er stadig i starten af sin karriere og kan forlade klubben på lån.

Pierre-Emile Højbjerg og Oliver Skipp bør få masser af minutter på midtbanen, selvom ingen af dem er en automatisk starter. Det bliver spændende at se, hvad Conte gør med Giovani Lo Celso og Tanguy Ndombele, som begge var udlånt i store dele af sidste sæson.

Slutresultat: 42/50

Tottenham har gjort et imponerende stykke arbejde i sommerens transfervindue og tilføjet kvalitetsspillere til en trup, der allerede omfattede talenter som Harry Kane, Son Heung-min og Cristian Romero. Da Conte presser hver eneste dråbe ud af dette mandskab, er Spurs i stand til at udfordre de andre i kampen om titlen. At slutte foran Manchester City og Liverpool kan dog være at spænde buen for højt.