UEFA Euro 2024 Golden Boot forudsigelse

Fodboldverdenens øjne falder på Tyskland til sommer for at finde ud af, hvem der skal løfte Henri Delaunay Cup og blive kronet til UEFA Europamestre 2024. Frankrig og England går ind i turneringen som favoritter, men Tyskland, Spanien, Portugal og Holland har alle deres egen ivrighed efter at forstyrre oddsene. Mål vinder fodboldkampe, og hvis disse lande har noget håb om at blive kronet som Europamestre, har de brug for masser af mål på tværs af deres hold. Så lad os se på vores Top 10 forudsigelser for Euro 2024 Golden Boot-løbet. Hold øje med de seneste Euro 2024 odds og forudsigelser for EM her. 

 1. Kylian Mbappe — 5.50*

  Det er måske et kedeligt valg, men det er kedeligt af en grund! Kylian Mbappe er langt den største favorit til at slutte som topscorer til sommer i Tyskland efter at have bidraget med yderligere 50 mål i alle turneringer denne sæson. Mens nogle vil hævde, at det at score så mange mål i Ligue 1 langt fra er imponerende, så fik PSG-superstjernen også sit navn på Champions League-scoringslisten for lidt ekstra sjov i år. Kombiner den dødbringende målscorer (Mbappe) med et af de bedste hold i Europa (Frankrig), så virker Golden Boot ikke alt for langt ude. Mbappe vandt også the Golden Boot ved verdensmesterskabet i 2022 i Qatar, hvilket kun øgede hans legitimitet yderligere. Selvfølgelig er der masser af spillere i verdensklasse i Englands rækker, der vil forsøge at skubbe ham ud (og det kommer vi til), men Frankrig spiller et langt mere angribende og ekspansivt fodboldspil end Three Lions i øjeblikket.

 2. Harry Kane – 6.50*

  Englands rekordmålscorer er en tæt to’er på vores liste. Ligesom Mbappe har Harry Kane allerede en international Golden Boot på sit CV, og han scorede seks gange ved verdensmesterskabet i 2018 i Rusland. Efter at have scoret 280 mål i 435 kampe for sin elskede Tottenham Hotspur, spekulerede mange over, om en flytning til Bayern München ville være risikabelt for den engelske kaptajn. Kane er måske gået glip af Bundesliga-titlen, hvilket har stillede spørgsmålstegn ved, om han virkelig er forbandet af trofæguderne, men hans målscoring kan ingen så tvivl om efter denne sæson. Som den bedste målscorer i Europa i år ser det kun ud til at være et lille spring at føre den slags kvalitetsspil med ind i EM 2024. England er bookmakernes favoritter til at vinde turneringen, og selvom Gareth Southgate spiller et mere reserveret fodboldspil, vil det ikke være nogen overraskelse, at vi ser Kane score et sted mellem fem og 10 mål.

 3. Cristiano Ronaldo – 13.00*

  Ja, han er måske 39 år gammel, men det ville være tåbeligt at udelade en af de største spillere nogensinde. Efter at have set sin rival, Lionel Messi, høste fordelene ved en sidste dans ved verdensmesterskabet i 2022, vil Ronaldo helt sikker være sulten efter endnu et internationalt trofæ til hans hylde. Med over 750 karrieremål fordelt på lidt over 1000 kampe har Ronaldo gjort en karriere ud af at skabe noget ud af ingenting. For ikke at nævne, at han i øjeblikket er den bedste målscorer i EM-turneringens samt kvalifikationsfasens historie! Han er også den regerende Golden Boot-holder i turneringen, efter at have vundet den tilbage i 2020. Den slags stamtavle bør ikke ignoreres, især når Portugal er en dark horse og potentielt vil klare sig godt i Tyskland.

 4. Jude Bellingham – 15.00*

  Han er ikke den første engelske spiller, der kommer på vores liste, og han er heller ikke den sidste. Jude Bellingham har overgået selv de vildeste forventninger siden hans transfer til Real Madrid sidste sommer. Spol ni måneder frem, og den unge mand fra Birmingham ligner en helhjertet Galactico. Bellingham har scoret mere end 20 mål for Los Blancos i år, hvilket ville være imponerende for en angriber og ikke mindst en central midtbanespiller. På trods af at han er så ung, er han allerede en frontfigur i England-lejren, og det er derfor, han får pladsen over Phil Foden på vores liste.

 5. Romelu Lukaku — 17.00*

  Han kommer måske ikke ud af sin bedste sæson med Roma i Serie A, men Romelu Lukaku ved bestemt, hvor bagsiden af nettet er. Belgien er i øjeblikket placeret på tredjepladsen i verden, kun bag Frankrig set ud fra europæiske fodboldøjne. De Røde Djævle spillede også for nyligt mod England på Wembley og lod et mål gå ind i sidste øjeblik, så det endte uafgjort 2-2 mod de såkaldte favoritter til sommer. Lukaku har selv scoret 83 mål i 114 kampe for sit land, hvilket statistisk set gør ham til en af de dødeligste internationale skyttere, der i øjeblikket spiller spillet. Den belgiske angriber har også et hemmeligt våben i sit arsenal, som ingen rivaliserende angriber har – en bestemt mand ved navn Kevin de Bruyne. Nogle af de chancer, som Man City-stjernen er i stand til at skabe, vil om ikke andet give Lukaku en lille smagsprøve på topscorerprisen.

 6. Oliver Giroud – 20.00*

  I en alder af 37 år er Oliver Giroud overraskende nok ikke engang den ældste angriber på vores liste (tak, Cristiano Ronaldo). Den ældste statsmand i den franske trup viser dog ingen tegn på at gå på pension, efter at have scoret mere end 15 mål for AC Milan denne sæson i Italien. Den tidligere Arsenal- og Chelsea-stjerne er tilfældigvis også Frankrigs førstevalg nummer ni, hvilket betyder, at han kommer til at inde i langt de fleste kampe i Tyskland denne sommer. Giroud har måske ikke samme tempo som Mbappe eller Griezmanns magi, men han er en af de mest undervurderede afsluttere i verdensfodbold. Hvis hans holdkammerater skaber chancer, er det usandsynligt, at Giroud skuffer. 

 7. Antoine Griezmann – 25.00*

  Hvis Kylian Mbappe ikke får prisen, er det ikke for langt ude at forudsige, at den stadig godt kan ende i de franske rækker. På det seneste har Antoine Griezmann været en konsekvent starter for Les Blues i rollen som nummer ti, og han har scoret mere end 20 mål på tværs af alle turneringer for Atletico Madrid denne sæson. Det er heller ikke nyt for Griezmann at være på folks læber til the Euros efter at have vundet topscorer og turneringens spiller tilbage i 2016. Mbappe er lige så elektrisk til at køre forbi forsvarsspillere og skabe målchancer for sine holdkammerater, så man bør holde øje med Griezmann denne sommer. Man ved aldrig, men en skade på Frankrigs stjernespiller kunne også skubbe Antoine ind i rampelyset.

 8. Bukayo Saka — 30.00*

  Den tredje og sidste England-stjerne, der kommer på vores liste – de tre løver, om man vil. Bukayo Saka er fast starter hver eneste kamp på højre side af en trekantsfront for England, så længe han holder sig i form. Saka har skabt sig et navn ved at score vigtige mål fra den slags positioner for Arsenal i løbet af de sidste par år, og de nationale mål begynder også at rulle ind nu. Saka har scoret 11 mål i sine sidste 28 kampe for Three Lions og vil forsøge at øge sit tal betydeligt denne sommer. Med Harry Kane der kan lide at droppe dybt og sprøjte pin-pointspasninger over toppen, kan Saka være en vigtig modtager i Tyskland.

 9. Kai Havertz – 35.00*

  Det er altid dumt at undervurdere det tyske landshold. De har en tendens til at dukke op og skabe resultater, uanset kvaliteten af deres start XI på papiret. Tyskerne har stille og roligt bygget et ret imponerende hold op i løbet af de sidste par år og går ind i deres hjemmeturnering som tredje favoritter til at vinde. Kai Havertz ser ud til at føre linjen og vil sandsynligvis være på straffe for tyskerne, hvorfor vi har ham placeret lidt højere end Jamal Musiala. Havertz har formentligt haft sin bedste sæson i England i år med Arsenal og vil gå ind i Euro-turneringen fuld af selvtillid.

 10. Alvaro Morata — 35.00*

  Spanien er en af the dark horses ved turneringen til sommer. Efter en æra med dominans mellem 2008 og 2012 gik tika-taka-specialisterne lidt i dvale. Efter at have imponeret med deres spillestil ved verdensmesterskabet i 2022, bør spanierne imidlertid være fulde af mål denne sommer, selvom de ender med at komme lidt til kort. Spillere som Ferran Torres og Dani Olmo er gode outsider væddemål for topscorerprisen, men vi har valgt Alvaro Morata, der ser ud til at lede linjen for sit land.

*Odds kan ændre sigUEFA Euro Historiens Topscorere

 • 1960 topscorere: François Heutte (Frankrig), Viktor Ponedelnik (USSR), Valentin Ivanov (USSR), Dražan Jerković (Jugoslavien) og Milan Galić (Jugoslavien) alle scorede 2 mål
 • 1964 topscorere: Jesús María Pereda (Spanien), Ferenc Bene (Ungarn) og Deszö Novák (Ungarn) alle scorede 2 mål
 • 1968 topscorer: Dragan Džajić (Jugoslavien) — 2 mål
 • 1972 topscorer: Gerd Müller (Vesttyskland) — 4 mål
 • 1976 topscorer: Dieter Müller (Vesttyskland) — 4 mål
 • 1980 topscorer: Klaus Allofs (Vesttyskland) — 3 mål
 • 1984 topscorer: Michel Platini (Frankrig) — 9 mål
 • 1988 topscorer: Marco van Basten (Holland) — 5 mål
 • 1992 topscorere: Henrik Larsen (Danmark), Karl-Heinz Riedle (Tyskland), Dennis Bergkamp (Holland) og Tomas Brolin (Sverige) alle scorede 3 mål
 • 1996 topscorer: Alan Shearer (England) — 5 mål
 • 2000 topscorere: Patrick Kluivert (Holland) og Savo Milošević (Jugoslavien) begge scorede 5 mål
 • 2004 topscorer: Milan Baroš (Tjekkiet) — 5 mål
 • 2008 topscorer: David Villa (Spanien) — 4 mål
 • 2012 topscorer: Fernando Torres (Spanien) – 3 mål
 • 2016 topscorer: Antoine Griezmann (Frankrig) — 6 mål
 • UEFA Euro 2020 topscorer: Cristiano Ronaldo (Portugal) – 5 mål