Euro 2024 Bedste forudsigelser, odds og tips

Turneringen nærmer sig med hastige skridt, og turneringen i Tyskland starter om et par uger. Tjek de Euro 2024-odds, der er tilgængelige på vores hjemmeside og husk, at odds kan ændre sig.

Dette bliver den 17. udgave af en turnering, der først startede i 1960. Italien er de forsvarende mestre og vandt trofæet i 2021 med en straffesparksejr over England i finalen.

Hvem ender på toppen denne sommer? I denne artikel har vi taget et kig på favoritterne, the dark horses og de potentielle outsidere, samt analyseret deres styrker, svagheder og chancer for succes. Vi har også valgt tre kampe, du ikke vil gå glip af i gruppespillet.

Favoritterne

England (4.00)

England er favoritterne hos NordicBet Sportsbetting forud for sommerens turnering. De har haft flere lige-ved-og-næsten under den nuværende manager Gareth Southgate, ikke mindst som nummer to ved den sidste udgave af turneringen.

England besidder et misundelsesværdigt udvalg af angrebstalenter med Harry Kane klar til at lede linjen foran Phil Foden, Bukayo Saka og Jude Bellingham.

Dog rejser der sig nogle spørgsmålstegn henover forsvaret, mens Southgates ledelse i spillet har rejst tvivl ved tidligere knockout-kampe. Hovedtræneren har også en tendens til konservativ taktik.

England vil føle sig rimeligt sikre på at ende først i Gruppe B, som også indebærer Danmark, Slovenien og Serbien. I det, der sandsynligvis bliver Southgates sidste turnering ved roret, vil Three Lions føle, at deres tid er kommet.

Frankrig (5.20)

Frankrig er kun snævert bagefter England på væddemålsmarkedet, og mange vil hævde, at de faktisk er det hold, der skal slås i den kommende turnering. Når alt kommer til alt er dette et hold, der har nået tre finaler under Didier Deschamps: Euro 2016 og verdensmesterskaberne i 2018 og 2022.

Med andre ord er Frankrig kun udgået før showpiece-kampen i én af de sidste fire turneringer, de har deltaget i. Deschamps er også en meget erfaren manager på internationalt plan.

Derudover er Frankrigs trup sandsynligvis den stærkeste i Europa generelt. Kylian Mbappe er stjernen, og det vil være svært for modstanderens forsvarere at holde ham i skak.

Frankrigs gruppe kunne have været nemmere med Holland, Østrig og Polen, som alle er i stand til at gå videre til næste runde.

Tyskland (6.50)

Tyskland kan aldrig afskrives, især når man spiller på hjemmebane. Der har været flere lejligheder gennem fodboldhistorien, hvor Nationalelf er kommet ud på toppen på trods af at være relativt undertippet.

Med Julian Nagelsmann har Tyskland uden tvivl den bedste manager i hele turneringen. Nagelsmann er en træner, der vil være på ønskelisten for Europas største klubber, når han søger sin næste udfordring.

På den anden side er dette ikke det stærkeste tyske hold, vi nogensinde har set. De seneste resultater har i bedste fald været ujævne, herunder en tidlig eliminering af VM 2022 i gruppespillet.

Tyskland har trukket Skotland, Ungarn og Tjekkiet i gruppe A. De starter turneringen mod skotterne den 14. juni.

Portugal (9.00)

Portugal vandt denne turnering i 2016, på trods af at det ikke var det stærkeste hold i Europa på det tidspunkt. Deres nuværende samling af spillere indeholder meget mere talent med 39-årige Cristiano Ronaldo stadig på banen.

Roberto Martinez kender det internationale spil godt efter tidligere at have ledt Belgien. Hans hold har en stærk rygrad med spillere som centerback Ruben Dias, midtbanespiller Ruben Neves og angribende midtbanespiller Bernardo Silva.

Portugal klarede sig gennem kvalifikationsrunden med 10 ud af 10 sejre og er blevet trukket i en favorabel gruppe sammen med Tyrkiet, Georgien og Tjekkiet.

Hvorvidt Portugal kan gå hele vejen, kan vi kun gisne om. Martinez har stadig sine tvivlere, men hans hold er utvivlsomt kandidat til at blive kronet som mestre i Europa i juli.

Spanien (9.50)

Spanien har leveret en skuffende indsats i de seneste turneringer, hvor de er udgået i 16. runde i EM i 2016 såvel som i back-to-back verdensmesterskaber.

De er ikke desto mindre blandt favoritterne til at løfte trofæet i Tyskland. Spanien har en solid blanding af ungdom og erfaring, mens deres berømte besiddelsesspil giver dem mulighed for at dominere bolden i næsten alle deres kampe.

I nyere tid er la Roja dog blevet svigtet af deres spil i begge bokse. De skal have mere kant denne gang, hvis de skal nå langt.

Hvad angår deres manager, er Luis de la Fuente en lidt ukendt figur uden for sit eget land. Det er ikke nødvendigvis en ulempe, men han har ikke trænet en klub siden 2011, og dette bliver hans første internationale turnering på seniorniveau.

The Dark Horses

Italien (15.50)

De forsvarende mestre er ikke blandt de fem favoritter på vej ind i konkurrencen, men det var også tilfældet i 2021. Alt lykkedes for Italien ved den turnering, og de håber på at gentage succesen her.

Meget har ændret sig i de sidste tre år med Luciano Spalletti som den ansvarlige nu. Denne trup er dog ikke en vintage-årgang af italienske spillere, og Azzurri dækkede sig ikke ligefrem i ære under kvalifikationsspillet.

Italien skal møde Kroatien, Spanien og Albanien i Gruppe B, så der vil være udfordringer for dem at overvinde lige fra begyndelsen.

Holland (16.00)

Holland vandt denne turnering tilbage i 1988, og de vil være ivrige efter at tilføje et andet trofæ til deres samling til sommer.

I øjeblikket ledt af Ronald Koeman er hollændernes forsvar det, der skiller sig mest ud: Virgil van Dijk, Mickey van de Ven, Matthijs de Ligt og Nathan Ake er blandt deres centre-back muligheder. Frenkie de Jong er en klasse spiller på midtbanen, men Memphis Depays begrænsede minutter denne sæson vil bekymre Koeman. 

Gruppe D er ikke den mest ligetil af de seks grupper. Frankrig er næstfavoritterne til at sejre, mens Østrig og Polen er potentielt akavede modstandere.

Belgien (20.00)

Flere medlemmer af Belgiens gyldne generation har forladt fodboldscenen, især Eden Hazard. Men Kevin De Bruyne og Romelu Lukaku er der stadig, mens fremkomsten af yngre stjerner som Jeremy Doku og Lois Openda giver dem håb.

Slovakiet, Ukraine og Rumænien vil være deres gruppe E-modstandere, så vær ikke overrasket, hvis de røde djævle tager ni ud af ni point.

Domenico Tedesco, deres manager, splitter vandene, og Belgiens forsvar – som stadig er afhængig af den 36-årige Jan Vertonghen – ser ud til, at det kunne krakelere imod nogle af de allerbedste hold på kontinentet. 

Kroatien (40.00)

Kroatien har overgået de flestes forventninger i nogen tid nu. Deres seneste bemærkelsesværdige bedrift var en tredjeplads ved VM i 2022, kun fire år efter, at de sluttede på andenpladsen i Rusland.

Luka Modric, som i langt tid har været holdets stjerne, nærmer sig slutningen af sin karriere, men han er stadig værd at holde øje med i Tyskland. Det samme gælder Manchester City-parret Josko Gvardiol og Mateo Kovacic, plus midtbanespilleren Marcelo Brozovic.

Kroatien mangler dog en topklasseangriber, og der er sat et stort spørgsmålstegn ved, hvor målene skal komme fra. Deres hold har heller ikke meget tempo at gøre med.

Danmark (40.0)

Danmark nåede semifinalen i den sidste europæiske turnering, og de håber på at gentage bedriften denne gang. Husk dog, at danskerne røg ud i gruppespillet af VM 2022.

Christian Eriksen er ikke helt den spiller, han engang var, selvom Danmark stadig vil kigge hans vej for inspiration til sommer. Hans Manchester United-holdkammerat Rasmus Højlund vil være landets primære måltrussel.

Kasper Hjulmand gjorde et strålende stykke arbejde som manager i 2021, men danske fans begynder at spekulere på, om han stadig er den rigtige mand til jobbet.

De potentielle overraskelsespakker

Serbien (80.00)

Danmark er favorit til at gå videre til knockout-fasen foran Serbien i gruppe C, men sidstnævnte vil mene, at de kan slutte i top to.

Med en angrebssindet stil var Serbien et af de mest underholdende hold ved VM 2022. De kunne godt bruge lidt mere pragmatisme denne gang, men de udgør utvivlsomt en trussel fremadrettet.

Ungarn (80.0)

Ungarns fans har haft masser at juble over i den senere tid. De klarede sig meget bedre end forventet for tre år siden på trods af, at de blev trukket i en mareridtsagtig gruppe sammen med Frankrig, Tyskland og Portugal.

Ungarn var efterfølgende tæt på at kvalificere sig til Nations League-finalerne. Med Dominik Szoboszlai som kaptajn for et hold, der ikke mangler tro, bør Marco Rossis mænd ikke undervurderes af nogen ved den kommende begivenhed.

Østrig (80.00)

Ralf Rangnick levede ikke op til forventningerne i Manchester United, men han har gjort et godt stykke arbejde, siden han tog ansvaret for det østrigske landshold. Seks sejre ud af otte kampe lod dem kvalificere til turneringen med stil.

Der er kvalitet til rådighed for Rangnick, ikke mindst via David Alaba og Marcel Sabitzer. Men vi må vente og se, om Østrigs højoktane stil kan fungere i slutningen af en lang og drænende klubsæson.

Ukraine (100.0)

Ukraine reserverede deres plads i turneringen via play-offs, og de vil blive heppet på af utallige neutrale i deres kampe til sommer. 

Mykhailo Mudryk har kæmpet hårdt i Chelsea, men han har tendens til at præstere bedre for sit land, mens målmanden Andriy Lunin og forsvars-cum-midtbanespilleren Oleks Zinchenko spiller for store klubber i henholdsvis Real Madrid og Arsenal.

Georgien (500.0)

Georgien er det eneste land, der får deres debut ved konkurrencen i Tyskland. De kvalificerede sig også gennem slutspillet og forbløffede Grækenland i finalen.

Georgien er rangerede outsidere, og de fleste forventer, at de ender nederst i gruppe F bag Portugal, Tjekkiet og Tyrkiet. Men man ved aldrig: deres dybe holdånd kan bidrage til en overraskelse eller to for Georgien.

De helt store kampe

Danmark vs England, torsdag 20. juni

Da Danmark og England sandsynligvis vinder deres åbningsspil mod henholdsvis Slovenien og Serbien, kan denne kamp på anden kampdag være afgørende for, hvilket af de to hold, der tager kontrol over Gruppe C.

England slog Danmark i semifinalen i denne turnering for tre år siden, men de havde brug for forlænget tid til at slå deres stædige modstandere. Kampen kan også blive meget tæt.

Spanien vs Italien, torsdag 20. juni

Spanien og Italien er efterhånden vant til at møde hinanden i denne turnering, efter at have gjort det i 2008, 2012, 2016 og 2021.

Deres gruppe er sandsynligvis den hårdeste af alle, der indeholder Kroatien og Albanien ud over disse to giganter. Resultatet i denne kamp kan således have afgørende betydning for Gruppe B-resultatet.

Holland vs Frankrig, fredag 21. juni

Holland og Frankrig vil begge have deres øjne på toppladsen i Gruppe D, hvor Polen og Østrig kan give en potentiel vanskelig modstand.

En sejr i dette møde ville give vinderen et stort løft på vej ind i tredje runde. Syv af de sidste otte sammenstød mellem disse to hold er endt i en fransk triumf.