Den komplette guide til Euro 2024 

UEFA Europamesterskabet 2024 er lige rundt om hjørnet, og de bedste europæiske fodboldnationer strømmer til Tyskland for at konkurrere i den 17. udgave af den store internationale turnering. Men hvad kan vi forvente af årets konkurrence? Hvem deltager? Hvordan fungerer gruppefasen? Og hvad er oddsene for EM i 2024? Lad os kigge på det!

Hvor finder det sted?

EM 2024 afholdes af Tyskland, efter at de slog Tyrkiet i værtsudvælgelsesløbet tilbage i 2018. Fordi Tyskland er så stor en fodboldnation med Bayern München, Borussia Dortmund og Bayer Leverkusen, der alle spiller i Bundesligaen, har de masser af stadioner, der kan rumme mere end 30.000 fans, hvilket er UEFA’s minimumskapacitet. 10 forskellige byer er blevet valgt til at være vært for kampene: Berlin, München, Dortmund, Stuttgart, Gelsenkirchen, Frankfurt, Hamborg, Düsseldorf, Köln og Leipzig. 

Hvornår begynder Euro 2024?

Begivenheden begynder den 14. juni, og finalen spilles den 14. juli, hvilket betyder, at vi har en hel måned til at nyde europæisk fodbold. Traditionen tro, vil værtslandet åbne festlighederne, med Tyskland vs Skotland som Euro åbner-kampen.

Hvad er oddsene for Euro 2024? — Seneste odds for Europamesterskabet

Når turneringen nærmer sig, begynder Euro 2024-odds at tage form. Da der kun er 24 hold i konkurrencen, kan du få odds på, at et hvilket som helst hold går hele vejen. Selvom nogle hold vil have større sandsynlighed for at opnå denne bedrift end andre. I øjeblikket er England turneringens favoritter, selvom der ikke er meget, der adskiller the Three Lions og Frankrig. Tyskland, Portugal, Spanien, Belgien, Italien og Holland er også blandt bookmakerne’s favoritter forud for kampene.Turneringsformat — Hvordan fungerer Euro 2024?

EM er en ret simpel konkurrence at følge. Efter kvalifikationen blev alle 24 hold placeret i fire seedningslag afhængigt af, hvor godt de klarede sig under kvalifikationen. Disse hold blev derefter trukket til seks forskellige grupper i gruppespillet.

Hvad er Euro 2024-grupperne?

Gruppe A — Tyskland, Skotland, Ungarn, Schweiz

Gruppe B — Spanien, Kroatien, Italien, Albanien

Gruppe C — Slovenien, Danmark, Serbien, England

Gruppe D — Play-off vindere A, Holland, Østrig, Frankrig

Gruppe E — Play-off vindere B, Belgien, Slovakiet, Rumænien

Gruppe F — Tyrkiet, Play-off vindere C, Portugal, Tjekkiet

Hvordan fungerer gruppespillet i Euro 2024?

Hver gruppe består af fire hold. Et hold spiller imod hvert hold én gang i gruppespillet. For eksempel vil England have tre gruppespilskampe mod Serbien, Danmark og Slovenien. Når alle kampe i gruppespillet er afsluttet, kvalificerer hver gruppevinder og andenpladsen sig automatisk til 16. runde. Det giver dog kun 12 hold, så de fire bedste tredjepladser går også videre til knockouts. Disse fire tredjepladser afgøres af, hvilke af de seks tredjepladser, der opnår det højeste antal point i gruppespillet. Hvis det er uafgjort, afgøres kvalifikationen til knockouts efter målforskel, derefter scorede mål osv.

Euro 2024 Tidsplan for gruppespil 

Gruppe A – 

14. juni – Tyskland vs Skotland

15. juni – Ungarn vs Schweiz

19. juni – Tyskland vs Ungarn

19. juni – Skotland vs Schweiz

23. juni – Schweiz vs Tyskland

23. juni – Skotland vs Ungarn

Gruppe B – 

15. juni – Spanien vs Kroatien

15. juni – Italien vs Albanien

19. juni – Kroatien vs Albanien

20. juni – Spanien vs Italien

24. juni – Albanien vs Spanien

24. juni – Kroatien vs Italien

Gruppe C – 

16. juni – Slovenien vs Danmark

16. juni – Serbien vs England

20. juni – Slovenien vs Serbien

20. juni – Danmark vs England

25. juni – England vs Slovenien

25. juni – Danmark vs Serbien

Gruppe D – 

16. juni – Polen vs Holland

17. juni – Østrig vs Frankrig

21. juni – Polen vs Østrig

21. juni – Holland vs Frankrig

25. juni – Holland vs Østrig

25. juni – Frankrig vs Polen

Gruppe E – 

17. juni – Rumænien vs Ukraine

17. juni – Belgien vs Slovakiet

21. juni – Slovakiet vs Ukraine

22. juni – Belgien vs Rumænien

26. juni – Slovakiet vs Rumænien

26. juni – Ukraine vs Belgien

Gruppe F – 

18. juni – Tyrkiet vs Georgien

18. juni – Portugal vs Tjekkiet

22. juni – Georgien vs Tjekkiet

22. juni – Tyrkiet vs Portugal

26. juni – Georgien vs Portugal

26. juni – Tjekkiet vs Tyrkiet

Hvordan fungerer Euro 2024 Knockouts?

Knockout-runderne starter den 29. juni og løber helt til finalen den 14. juli. Knockout-runderne består af fire runder, der består af 15 kampe. 16.-runden er den første knockout-runde, efterfulgt af kvartfinalerne, semifinalerne og selve finalen. Reglerne for knockouts er enkle; den, der scorer flest mål på 90 minutter, vinder spillet og går videre til næste runde. Hvis det ender uafgjort, efter kampen fløjtes af, går kampen i forlænget spilletid med yderligere 30 minutter. Hvis scoren stadig er den samme efter 120 minutters spil, går kampen i den frygtede straffesparkskonkurrence!

Euro 2024 Tidsplan for knockouts  

Tidsplanen for knockouts er lidt mere kompliceret end gruppespillet, fordi vi endnu ikke ved, hvilke hold der har kvalificeret sig til 16. runde. Derfor er det hele hypotetisk, og vi er nødt til at henvise til numre fremfor holdnavne. Vi ved dog, hvornår kampene skal spilles, og hvilke placeringer der kan møde hinanden.

16. runde – 

Kamp 37 – 29. juni – Førstepladsen i gruppe A vs andenpladsen i gruppe C

Kamp 38 – 29. juni – Andenpladsen i gruppe A vs andenpladsen i gruppe B

Kamp 39 – 30. juni – Førstepladsen i gruppe B vs tredjepladsen i gruppe A, D, E eller F 

Kamp 40 – 30. juni – Førstepladsen i gruppe C vs tredjepladsen i gruppe D, E, eller F

Kamp 41 – 1. juli – Førstepladsen i gruppe F vs tredjepladsen i gruppe A, B eller C

Kamp 42 – 1. juli – Andenpladsen i gruppe D vs andenpladsen i gruppe E

Kamp 43 – 2. juli – Førstepladsen i gruppe E vs tredjepladsen i gruppe A, B, C eller D

Kamp 44 – 2. juli – Førstepladsen i gruppe D vs andenpladsen i gruppe F

Kvartfinaler – 

Kamp 45 – 5. juli – Vinder af kamp 39 vs vinder af kamp 37

Kamp 46 – 5. juli – Vinder af kamp 41 vs vinder af kamp 42

Kamp 47 – 6. juli – Vinder af kamp 40 vs vinder af kamp 38

Kamp 48 – 6. juli – Vinder af kamp 43 vs vinder af kamp 44

Semifinaler – 

Kamp 49 – 9. juli – Vinder af kamp 45 vs vinder af kamp 46

Kamp 50 – 10. juli – Vinder af kamp 47 vs vinder af kamp 48

Euro 2024 Finale – 

Kamp 51 – 14. juli – Vinder af kamp 49 vs vinder af kamp 50

Hvilke stadioner bruges til Euro 2024?

Ti stadioner i ti forskellige tyske byer bliver brugt til Euro 2024, og mange af dem vil føles velkendte for fans af europæisk fodbold. 

Olympiastadion – Berlin

Det Olympiske Stadion ligger i Berlin og har en kapacitet på 74.461. Det er det største stadion, der tages i brug til EM i Tyskland i år. Det burde ikke komme som nogen overraskelse, at Olympiastadion er vært for Euro 2024-finalen. 

Allianz Arena – München

Den verdensberømte hjemmebane for Bayern München, Allianz Arena, vil blive taget i brug regelmæssigt under turneringen. Det München-baserede stadion er uden tvivl det mest genkendelige stadion på listen og kan rumme lidt over 70.000 fans. Tyskland åbner turneringen mod Skotland her.

BVB Stadion Dortmund – Dortmund

Som navnet antyder, er dette det faste hjemsted for Borussia Dortmund. Stadionet med 65.849 pladser vil dog blive brugt til internationale kampe til sommer, og det er endda planen, at en af semifinalerne spilles her.

Stuttgart Arena – Stuttgart

Efter at have været vært for kampe ved flere Euro- og VM-turneringer tidligere, er VfB Stuttgarts hjemmebane tilbage for at byde 54.906 fans velkommen til at se kampene til sommer. Turneringens kvartfinale startes her, og Tyskland vil garanteret spille mindst en kamp på Stuttgart Arena.

Arena AufSchalke – Gelsenkirchen

Stadionet med 54.740 sæder er hjemmebane for FC Schalke 04 og åbnede i 2001, hvilket gør det til et af de nyeste stadioner på vores liste.

Frankfurt Arena — Frankfurt

Frankfurt Arena åbnede i 1925 og har modtaget en række opgraderinger gennem årene, herunder et udtrækkeligt tag. I fodboldsæsonen bruges det som hjemmebane for Eintracht Frankfurt, men vil være vært for internationale kampe til sommer. Tyskland spiller med garanti en kamp her mod Schweiz.

Volksparkstadion — Hamborg

Hamburger SV’s hjemmebane, Volksparkstadion, kan maksimalt rumme 52.245 fans til internationale kampe. Stadionet afholder gruppespilskampe såvel som en af kvartfinalerne.

Düsseldorf Arena — Düsseldorf

Som hjemmebane for Bundesliga 2-holdet, Fortuna Dusseldorf, har denne arena lidt over 51.000 pladser. Dusseldorf Arena er vært for en af Euro 2024 kvartfinalerne og en række gruppespilskampe.

Köln Stadion — Köln

FC Koln spiller deres hjemmekampe her i Bundesligaen, men 49.827 internationale fans vil tage herind for at se EM 2024 til sommer. Vi vil kun få dette stadion at se dette indtil runde 16.

Leipzig Stadion – Leipzig

Det mindste stadion på listen rummer stadig 42.959 fans og er hjemmebane for RB Leipzig i den regulære sæson. Stadionet vil blive brugt i gruppespilskampene og i runde 16.

Sådan får du billetter til Euro 2024 kampene 

Billetterne kom til salg i oktober 2023 efterfulgt af yderligere to udgivelser i december 2023 og marts/april 2024. Kun fans af kvalificerede nationer kan købe billetter til kampene i Tyskland. Jo tættere vi kommer på selve turneringen, jo sværere bliver det at finde billetter. Den bedste ting at gøre er at holde øje med den officielle UEFA-billetside og holde øje med eventuelle konkurrencer eller gaver fra forretninger. 

Euro 2024 Udsendelser – Hvor kan jeg se EM? Hvilken kanal er EM på?

Hvor du ser dine Euro 2024.kampe afhænger af, hvilket land du bor i. Heldigvis for dig har vi en omfattende liste over alle de nationale tv-stationer, der har rettigheder til at vise EM-kampene til sommer.

 • Albanien – TV Klan
 • Andorra – RTVETF1M6
 • Armenien – Armenia TV         
 • Østrig – ORFServusTV
 • Aserbajdsjan – İTV
 • Baltiske lande – TV3
 • Belgien – RTBFVRT
 • Bosnien-Hercegovina – BHRT
 • Bulgarien – NovaBNT
 • Croatia – HRT
 • Cypern – CyBC
 • Czech Republic – ČT
 • Danmark – DR / TV 2
 • Finland – Yle
 • Frankrig- TF1M6
 • Georgien – GPB
 • Tyskland – ARD, ZDF, RTL, Deutsche Telekom
 • Grækenland- ERT
 • Ungarn – MTVA
 • Island   – RÚV
 • Iran – IRIB 3, IRIB Varzesh, Perisiana Sports
 • Irland   – RTÉ
 • Israel – Charlton
 • Italien – RAI, Sky Sport
 • Kasakhstan – Qazaqstan
 • Kosovo – Artmotion
 • Kirgisistan – KTRK Sport
 • Liechtenstein – SRG, SSR
 • Luxembourg – RTBF, VRT
 • Malta – PBS
 • Moldova – TRM
 • Montenegro – Arena Sport
 • Holland – NOS
 • Nordmakedonien – Arena Sport
 • Norge — NRK, TV 2
 • Polen – TVP
 • Portugal – RTP, SIC, TVI, SportTV
 • Rumænien – Pro TV
 • Den Russiske Føderation – Match TV
 • San Marino – RAI, Sky Sport
 • Serbien – RTS, Arena Sport
 • Slovakiet – Markíza
 • Slovenien – RTV, Sport Klub
 • Spanien – RTVE
 • Sverige – SVT, TV4
 • Schweiz – SRG SSR
 • Tadsjikistan – TV Varzish, TV Football
 • Tyrkiet- TRT
 • Turkmenistan- Turkmenistan Sport
 • Storbritannien – BBC, ITV
 • Usbekistan – MTRK UzSport TV