Et kig på Danmarks kampe og chancer ved EM 2024

Sommeren 2024 byder på topfodbold fra de største tyske stadioner, når EM 2024 skydes i gang på Allianz Arena den 14. juni. Slutrunden strækker sig frem til finalen den 14. juli, men inden da skal Europas 24 bedste mandskaber igennem et nervepirrende gruppespil. 36 gruppekampe skal afvikles fra den 14. juni til den 26. juni og især tre af disse gruppekampe får ekstra meget opmærksomhed herhjemme.

Danmark er nemlig med i årets slutrunde, hvor vi er parret med Slovenien, Serbien og England i EM-gruppe C. Der venter tre svære opgaver for det danske landshold i bestræbelserne på at spille sig videre til ottendedelsfinalerne. Kommer vi godt fra start i Slovenien – Danmark kampen? Bliver Danmark mod Serbien en målrig affære og er der mon revanche til Danmark mod England ved EM 2024?

Alle disse spørgsmål forsøger vi at belyse i denne artikel, hvor vi også kaster et større blik på de mange spændende Euro 2024 odds hos NordicBet og på Danmarks kampe i særdeleshed.

Et overblik over Danmarks gruppe C

Danmark har fået æren af at krydse klinger med England samt Serbien og Slovenien ved EM i Tyskland. Gruppe C skydes i gang den 16. juni med Danmark mod Slovenien og Serbien mod England i første gruppekamp, mens holdenes sidste grupperunde finder sted den 25. juni. Danmark skal spille sine EM-gruppekampe på tre forskellige stadioner i henholdsvis Stuttgart, Frankfurt og München. 

Teknisk set vil de to bedst placerede i gruppe C kvalificere sig direkte til ottendedelsfinalerne, men der kan også eventuelt blive plads til nummer 3 i gruppe C. Det afhænger dog af pointhøsten, eftersom fire af de seks bedste 3’ere i EM-grupperne også går videre til ottendedelsfinalerne. Danmark kan altså potentielt gå videre fra selv en tredjeplads i gruppen. 

Vejen til EM 2024

Danmarks kvalifikation til EM 2024 blev langt mere kompliceret end de fleste havde regnet med. Landsholdet var på forhånd havnet i en objektivt set overkommelig gruppe med Nordirland, Kasakhstan, San Marino, Finland og Slovenien. Starten på kvalifikationsturneringen bød på et overraskende nederlag på 3-2 i Kasakhstan, en 1-1 kamp i Slovenien og en alt for smal 1-0 sejr over Nordirland, der nær havde fået uafgjort i de sidste minutter af kampen. 

Billetten til slutrunden blev først sikret med en stime af sejre i den sidste halvdel af turneringen, men spillemæssigt var det langt fra tilfredsstillende. Landsholdet fik en del kritik, selvom man kvalificerede sig til slutrunden, er der er stadig en masse åbne spørgsmål i forhold til landsholdets styrke forud for EM i juni måned. 

Åbningskampen – Danmark mod Slovenien

Danmark åbner sin EM-gruppe mod Slovenien den 16. juni klokken 18.00 på Stuttgart Arena. Skæbnen vil, at Danmark igen støder på slovenerne, som landsholdet også var parret med i kvalifikationsturneringen. Selvom Danmark hev fire point ud af de to opgør mod slovenerne i kvalifikationen, så viste Slovenien sig som et velspillende mandskab med flere gode profiler. Især 1-1 kampen i Ljubljana viste, at Danmark skal spille op til sit bedste for at få skovlen under slovenerne. 

Slovenerne spiller glimrende pasningsbold langs jorden og har en god teknisk styrke. Det så man både i kampen i Parken men især også i udebane-opgøret i Slovenien. I målet råder slovenerne over en af verdens bedste målmand i form af Jan Oblak, der til daglig spiller i den spanske La Liga for Atlético Madrid. På midtbanen har man stor styrke i Udinese-spilleren Sandi Lovric og den garvede spilstyrer Verbic. 

Statistikken er med landsholdet inden Danmark – Slovenien ved EM 2024

Selvom Slovenien viste tænder i kvalifikationsturneringen og nær havde snuppet førstepladsen i gruppen, så har Danmark historisk set et godt tag på holdet. Det er blevet til i alt seks indbyrdes opgør med Slovenien i de seneste 28 år, og Danmark har aldrig tabt. Danmark vandt hjemme og spillede uafgjort på udebane i EM-kvalen i 2023. Derudover er det blevet til fire sejre i de forudgående opgør. Blandt andet en klar 3-0 sejr i en venskabskamp i 2001 og en lige så overbevisende 4-0 sejr i Parken i kvalifikationsturneringen til VM i Frankrig i 1998. Alt i alt er det blevet til 5 sejre, et remis og en overbevisende målscore på 14-3. 

Danmark – Slovenien fodbold odds hos NordicBet

Der kan udforskes en hel del odds på Slovenien – Danmark hos NordicBet forud for det super vigtige åbningsopgør den 16. juni. Af de mest interessante Danmark – Slovenien fodbold oddsmarkeder finder man de populære hovedmarkeder som for eksempel kampvinderspillet og målscorerspil.

Selvom man ikke kan hænge alt op på historisk statistik, så peger meget på en dansk sejr. Landsholdet har leveret overbevisende resultater i nærmest alle opgør mod slovenerne, og man bør også tænke på, at Danmark hentede 4 af 6 point mod Slovenien så sent som sidste år. En sejr til Danmark til et odds i omegnen af 1,80 virker flot betalt, selvom alt selvfølgelig kan ske. Vi så alle hvordan slovenerne forvoldte landsholdet problemer i opgøret i Ljubljana, omend vi kunne have vundet opgøret.

Hvad angår målspil, så kunne meget tyde på, at der er scoringer i vente. Danmark har scoret 2,33 mål i snit pr kamp mod slovenerne og har lukket 0,50 mål ind. Ud fra statistikken alene peger pilen derfor på over 2,50 mål. Hvad der imidlertid taler imod et overspil er selve kampens betydning. En åbningskamp er altid ekstra vigtig og det handler frem for alt om at komme godt i gang og især at undgå fejltrin. Derfor er det ikke utænkeligt, at holdene vil se hinanden an i en rum tid, før der eventuelt går hul på bylden.

På den anden side bør man også tænke på, at især Slovenien og Serbien er to af de hold, som Danmark skal forsøge at besejre for at indløse billetten til ottendedelsfinalerne. Derfor er en rød-hvid sejr ekstremt vigtig i Danmark – Slovenien ved EM 2024. 

Danmark mod England – Revanche for EM 2020?

Danmark mod England er et opgør, der helt sikkert kan vække mange minder hos de danske fodboldfans. Både de yngste og de ældste generationer af roligans kan fremkalde minder om svære nederlag, men også vilde triumfer. Den seneste Danmark – England var dog på ingen måde opløftende. 

Det var netop England, der sendte Danmark ud af den seneste EM-slutrunde, da det blev til et smalt nederlag i semifinalen på Wembley. Damsgaard bragte ellers Danmark foran på et smukt frispark, men englænderne viste sig spillemæssigt for svære. Simon Kjær lavede selvmål kort efter, og resten er, som man siger, historie. Harry Kane sendte Danmark ud af EM med sit mål på riposten fra et straffespark i det 104. minut i den forlængede spilletid. Det var også England, der sendte Danmark ud af VM i 2002. Her blev det til et klart 0-3 nederlag i ottendedelsfinalerne.

Kampene mod England har dog også budt på historiske triumfer. For de ældre generationer står opgøret på Wembley i 1983 som en lysende stjerne på fodboldhimlen. Her vandt Danmark 1-0 på mål af Allan Simonsen, hvorefter landsholdet senere kvalificerede sig til EM-slutrunden i Frankrig i sommeren 1984. 

Danmark – England – fodbold odds på målscorerne

Hos NordicBet vil man kunne dykke ned i et omfattende udvalg af odds på Danmark – England i landsholdets anden gruppekamp. Nogle af de mere interessante Danmark – England fodbold markeder er her de mange målscorerspil. Kampen bliver et spændende opgør mellem to af verdens helt store angribere, når Harry Kane og Rasmus Højlund skal forsøge at finde netmaskerne den 20. juni på Frankfurt Arena.

Harry Kane har allerede prøvet at score mod Danmark, mens Højlund har sin første scoring til gode mod England. Skulle Danmark komme på tavlen mod England, så er det med stor sandsynlighed Højlund, der finder målet. Man må forvente, at Danmark spiller med Manchester United-angriberen som eneste mand på toppen. 

Det kan også være en anden United-spiller, der åbner scoringen for danskerne. Christian Eriksen er nemlig den eneste spiller i den nuværende EM-trup, som har scoret mod englænderne. Det gjorde han i Danmarks 1-0 sejr i Nations League-kampen i 2020.

Et reelt bud på Danmark mod England ved EM 2024

Der er ingen tvivl om, at Danmark frem for alt skal sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne med gode resultater mod henholdsvis Slovenien og Serbien. England hører til i den absolutte elite indenfor europæisk landsholdsfodbold, så vi kan næppe forvente at det er her, at pointene skal hentes. 

Får Danmark et godt resultat mod Slovenien, så er det ikke utænkeligt, at der tænkes i en defensiv formation mod England, hvor man kan håbe på et remis. At der er en forholdsvis målfattig kamp i vente, synes også at kunne ses ud fra de to holds mange indbyrdes møder. I de sidste fire indbyrdes opgør er der ikke blevet scoret over to mål i ordinær spilletid. Udover 1-1 kampen i ordinær tid ved EM i 2020 er det blevet til dansk 1-0 sejr, en engelsk 1-0 sejr og et målløst remis mellem de to hold siden 2014.

Danmark – Serbien ved EM 2024 – En potentiel finale

Opgøret Danmark – Serbien ved EM 2024 kan blive en sand gyser for landsholdet. Afhængigt af resultaterne i kampene mod Slovenien og England, så kan Danmark her stå foran en must-win finale eller en kamp, som blot skal overstås. Meget tyder dog på, at opgøret får en stor betydning for Danmarks videre deltagelse i EM-slutrunden. 

Opgøret spilles den 25. juni på Allianz Arena på samme tid med Slovenien – England i den anden gruppekamp. Det er ikke usandsynligt, at der skal flere regnemaskiner i spil i opgøret. Alt efter hvor Danmark ligger i gruppestillingen inden kampen, så kan der være en ottendedelsfinale-billet på spil via enten en førsteplads, en andenplads eller som en af EM-slutrundens fire bedste 3’ere.

Danmark – Serbien fodbold statistik fra tidligere møder

Skal man måle opgøret alene ud fra den historiske Danmark – Serbien fodbold statistik, så står det danske landshold med gode kort på hånden. De to hold har i alt tre historiske møder siden 2014. Det er i alle tre tilfælde blevet til dansk sejr, og endda tre klare af slagsen. Danmark slog Serbien 3-0 i en venskabskamp i 2022. De to hold var også parret i samme EM-kvalifikationsgruppe forud for EM i Frankrig i 2016. Her vandt Danmark 2-0 hjemme i Parken og besejrede serberne 3-1 i Beograd.

Danmark mod Serbien – målrig affære eller afventende spil

Hvis man overvejer et væddemål på et af de mange odds på Danmark – Serbien hos NordicBet, så bør man naturligvis tage konteksten med i sine overvejelser. Betragter man Danmark – Serbien kampen alene ud fra den historiske kontekst, så venter der et målrigt opgør, som Danmark er klare favoritter til at vinde. Men hvis Danmark står i en situation hvor et enkelt point eller sågar en sejr er bydende nødvendig, så er det naturligvis ikke oplagt, at der blæses til angreb fra start. 

Der er ingen tvivl om, at Danmark er favoritter og skal man betragte kampen helt isoleret uden at skele til kontekst, så bør der også være mulighed for mål. Serbiens største svaghed ligger i den defensive linje. Holdet er ofte involveret i mange mål og har i mange kampe svært ved at holde nullet. Selv mod mandskaber, der på papiret er svagere. Det er derfor svært at se en kamp, hvor Danmark ikke får produceret chancer mod det forholdsvist skrøbelige serbiske forsvar.