Kapitel 10: En spillemaskineguide til at vælge det perfekte spil for begyndere


  1. Guide for begyndere
  2. Typer af spillemaskiner
  3. Faktorer der kan hjælpe i dit valg af spillemaskine
  4. Konklusion


Det er en verden, der åbner sig, når du først begiver dig ud i spillermaskinernes univers. Markedet boomer af muligheder inden for spil. Samtidig har industrien sin helt egne termer og jargon.

Måske du er ny eller kun kort har snust til den store verden af spillemaskiner, men har brug for lidt mere viden om hvordan og hvorledes, det hele fungerer.  

Guide for begyndere

For at gøre det så simpelt som muligt, har NordicBet lavet denne guide, der hjælper dig på vej til at vælge et spil, der stemmer overens med dine behov og at forstå termerne bag. 

I guiden gennemgår vi, hvilke typer spillemaskiner, der findes på markedet. Vi giver dig inspiration til, hvilke pejlemærker du kan bruge til at vælge den rette spillemaskine. Desuden ser vi nærmere på de forskellige termer og fænomener, der cirkulerer inden for spillemaskiner.  

Guiden kan skabe et fundament for, at du kan træffe et bevidst valg, når du er på udkig efter den perfekte spillemaskine til dig. Med en smule baggrundsviden, kan vi hjælpe dig til at begive dig ud i den store og omfangsrige verden af spillemaskiner.  Da mulighederne er mange, kan du starte med en spillemaskine og siden begive dig videre til en anden for siden måske at vende tilbage igen.

Det er helt i orden at prøve dig frem, når det kommer til at skulle vælge spillemaskine. Kun på den måde finder du frem til det perfekte spil, men med denne guide for du måske et bedre overblik før du starter. 

Typer af spillemaskiner

Som opstart introducerer vi dig kort for fire typer spillemaskiner. Dette overblik hjælper dig, når du første gang skal stifte bekendtskab med det store udbud af spillemaskiner fra NordicBet. 

NordicBet Casino guide - spillemaskinekategorier.

Klassiske spillemaskiner 

Du er sikkert stødt på dem gennem årene. Den oldschool-lignende enarmede tyveknægt, hvor du putter mønter i og hiver i armen. Derefter ruller hjulene. Symbolerne er som regel noget hen ad kirsebær, citroner, barer og 7-taller. Forskellige ens symboler danner forskellige potentielle vinderkombinationer. 

En del af markedets online spillemaskiner er inspireret af den type spillemaskine. Deraf navnet klassiske spillemaskiner. Inspirationen kan være hentet i de klassiske symboler samt i opsætningen og antallet af række og spillelinjer. 

Et eksempel på sådan en type spillemaskine er Double Stacks. I spillemaskinen tager symbolerne blandt andet form af barer, 7-taller og frugter såsom kirsebær, citroner og meloner.

Spillet er forholdsvist simpelt, hvilket kan gøre denne spillemaskine til et godt sted at starte. 5 hjul, 3 rækker og 10 spillelinjer øger simpliciteten, mens mulighed for potentielle Free Spins giver spillemaskinen et ekstra element.

Progressiv jackpot spillemaskiner 

Progressive jackpot spillemaskiner er udstyret med en jackpot, der vokser i takt med, at du og andre spiller og foretager jeres indsatser. Det vil sige, at den samlede sum, du potentielt kan vinde via progressiv jackpot, afhænger af, hvor meget aktivitet, der har været på den enkelte spillemaskine. 

Den progressive jackpot, nulstiller efterfølgende summen, hvis jackpotten vindes. Når du og andre igen går i gang med at spille, stiger summen igen. 

Det kan være afhængigt af indsatsen om det potentielt er muligt at få den progressive jackpot. Der er nemlig potentiel mulighed for at høste den totale sum af den mulige jackpot, men du kan potentielt også vinde dele af summen, hvis indsatsen er lavere.  

Divine Fortune er en spillemaskine med en progressiv jackpot. I spillemaskinen hedder den eventuelle jackpot Mega Jackpot. Her vokser puljen med 3,7% af din indsats.

Videospillemaskiner 

De spillemaskiner, du i dag støder på via nettet, er alle videospillemaskiner. I stedet for bevægelige dele og mekanisk udstyr er det nu computerteknologi, der er grundstenen for produktionen af spillemaskiner. Spillemaskiner er med andre ord digitale og online.

Denne tilgang har åbnet for en verden af innovation inden for produktionen af spil. Nye muligheder for gameplay, spillelinjer og bonusfunktioner har alle fundet vej til spillemaskinerne, som resultat af computerteknologien.

Et godt eksempel på, hvor langt teknologien rækker nu til dags, er en spillemaskine som Jumanji®. Grafikken er uden tvivl i top i dette spil, der introducerer dig for velkendte elementer fra filmen af samme navn. Blandt andet vælter det ind med vilde næsehorn, der løber hen over spillefladen, mens glubske krokodiller tager springet ud af skærmen.

3D spillemaskiner 

Grafik er nøgleordet i 3D spillemaskiner. Skarpe grafiske animationselementer tager dig med ind i en verden med dybde, flotte fortællinger og levende symboler.

Det er i høj grad computerteknologi og nyeste software, der har gjort det muligt at skabe 3D spillemaskiner. Et godt eksempel på denne type spillemaskine er Gonzo’s Quest. En indledende 3D animationsvideo introducerer dig blandt andet for plottet i spillemaskinen. 

Faktorer der kan hjælpe i dit valg af spillemaskine

Tema 

Temaet er et godt sted at starte, når du skal vælge spillemaskine som ny spiller. Overvej, hvilket univers du har lyst til at begive dig ud i, og hvilke karakterer du har lyst til at dele universet med. 

Film og tv-show tema

Mange spillemaskiner bygger for eksempel på kendte filmtemaer eller Tv-shows. Det er blandt andet tilfældet for spillemaskiner som Narcos™ , Gremlins™ og Who Wants to be a Millionaire™. Her kan du blive møde Pablo Escobar, de drilske Gremlins eller indtage den varme stol i det famøse quizspil.

Hændelser og begivenheder

Andre spil fokuserer på hændelser og begivenheder fra virkelighedens verden. I denne kategori finder du blandt andet spillemaskiner som Battle Royale og 300 Shields Extreme. Fortællingerne i spillemaskinerne vækker historien og dets karakterer til livs. I Battle Royale er det Kong Henrik 8. og alle hans seks koner, du møder. I 300 Shields Extreme skal du i krig med de frygtløse spartanere og forsøge at vinde slaget ved Thermopylæ.  

Musik

Musik er ofte også et set tema i spillemaskiner. En af de helt populære spillemaskiner med musiktema er for tiden Guns N Roses™ fra spilproducenten NetEnt. Her indtager du din plads til koncerten, mens de velkendte rocktoner lyder i øregangen. 

Det er forskelligt, hvordan spilproducenterne har inkorporeret temaerne i spillemaskinerne. Spillemaskinens layout kan for eksempel tage form af specifikke, velkendte elementer eller symbolerne kan repræsentere bestemte personer fra filmen, showet, historien eller bandet.

At træde ind i et forholdsvist velkendt univers, kan være en god måde at starte på. Det kan også være en givende vej til at finde den perfekte spillemaskine for dig. Hvis du kender historien bag, kan du nemlig møde de velkendte karakterer endnu en gang. 

Spillelinjer

Der er sket meget siden de klassiske spillemaskiner kom til. Computerteknologi har ledt til stor innovation blandt andet, når det kommer til spillelinjer og gameplay inden for spillemaskiner. 

Spillelinjer betyder grundlæggende de linjer spillets symboler skal fordele sig på, for at du potentielt vinder. Antallet af spillelinjer kan variere meget spillemaskinerne imellem. Nogle spillemaskiner holder det simpelt, hvilket for eksempel er tilfældet for Double Stacks med sine 10 spillelinjer. Andre udgaver har et enormt antal spillelinjer såsom Ecuador Gold med hele 4096 spillelinjer og potentielt 262.144 mulige måder at vinde. 

Spillelinjerne kan være formet i zigzag mønstre eller lignende. Inden du går i gang med en spillemaskine, opfordrer vi dig til at skabe et overblik over spillelinjerne. På den måde får du forståelse for, hvordan spillet fungerer. Som udgangspunkt har du som regel mulighed for at samle flere af de samme symboler ad gangen, men med lavere hyppighed på spillemaskiner med et lavt antal spillelinjer.

Men værdien af symbolerne, når de er samlet på spillemaskiner med et højt antal spillelinjer er derimod ofte en del lavere, men potentielt mere hyppige. 

Minispil 

Ud over det grundlæggende spil indeholder mange spillemaskiner forskellige minispil, der også fungerer som en ekstra form for eventuel bonusspil. Minispil bringer noget ekstra til dit spil, og kan blandt andet være en af de ting, du bør holde øje med, når du leder efter det perfekte spil. Minispil er et unikt ekstra element, og hvordan det aktiveres er oftest beskrevet i spillets paytable.  

Det er forskelligt fra spillemaskine til spillemaskine, hvordan du udløser minispillene. Battle Royale indeholder for eksempel to former for potentielle minispil ved navn ’ekstra chancer’ og ’længe leve kongen’. Du kan eventuelt udløse disse minispil hvis i det grundlæggende spil du får mulige Scatter symboler på hjul 1 eller 5, som er symboler der spreder sig ud. 

Free Spins 

Mange spillemaskiner giver dig mulighed for potentielt at vinde Free Spins. Det betyder, at du potentielt får et ekstra antal spins med hjulene, uden at du skal sætte ekstra penge ind på din spilkonto. I løbet af en Free Spinrunde kan der potentielt være mulighed for at udløse andre eventuelle bonusfunktioner, såsom minispil eller multiplikatorer. 

Som regel er det et bestemt antal ens symboler på en spillelinje, der potentielt udløser Free Spins. Det kan også være et mulitgt Wild symbol, der udløser Free Spins. Det er blandt andet tilfældet i StarburstMultiplikator 

Flere af markedets spillemaskiner indeholder multiplikatorer. De kan potentielt øge din potentielle chancer for eventuelt at vinde større gevinster. 

Indeholder en spillemaskine en multiplikator på 5x, kan det betyde, at din gevinst potentielt kan vokse sig fem gange større. Spillemaskinen Bonanza indeholder for eksempel en potentielt ubegrænset Win multiplikator. Du kan potentielt udløse multiplikatoren i forbindelse med en Free Spinrunde. 

Teoretisk tilbagebetalingsprocent (RTP) 

På dansk bruger vi begrebet teoretisk tilbagebetalingsprocent men er ofte refereret til som RTP som står for ’Return to Player’. Det er med andre ord den procentdel, du statisk set potentielt kan regne med at få igen, når du spiller på en spillemaskine.

Lad os illustrerer det med et teoretisk eksempel. Er en spillemaskines teoretiske tilbagebetaling for eksempel på 97%, giver den potentielt 97 kr. tilbage for hver 100 kr., der bliver spillet for på spillemaskinen. 

Det er vigtigt at understrege, at procentdelen er vejledende og udregnet på baggrund af et enormt antal spins. Vi taler ofte millionvis af spin. Spinner du blot hjulene et par hundrede gange, kan alt ske. Teoretisk set så jo mere du spiller og spinner hjulene, jo mere vil du nærme dig spillemaskinens teoretiske tilbagebetalingsprocent.  

Den teoretiske tilbagebetalingsprocent kan være et tal, der kan hjælpe dig, når du vil sammenligne spillemaskiner og vælge en, der passer til dine behov. Som regel har spillemaskinerne altid en teoretisk tilbagebetalingsprocent, der ligger en hel del over 90%. 

Teoretisk tilbagebetalingsprocent er også din mulighed for at finde mere transparente spil. Tallet vejleder og fortæller dig nemlig, hvad du umiddelbart og potentielt kan forvente af en spillemaskine i forhold til udbetaling af potentielle gevinster. 

Volatilitet 

Volatilitet er et andet ord, du kan drage fordel af at kende betydningen af. En spillemaskinens volatilitet afgør, hvordan eventuelle gevinster i det enkelte spil fordeler sig. 

Indeholder en spillemaskine mange små gevinster, er chancen potentielt større for, at du vinder mere hyppigt. Indeholder spillemaskinen modsat få store gevinster, vil der potentielt set være længere imellem, at du indkasserer eventuelle gevinster.  

Starburst er et eksempel på en spillemaskine med en lav volatilitet, mens Dead or Alive 2 er et eksempel på en spillemaskine med en høj volatilitet. Statisk set kan det betyde, at Starburst potentielt har højere gevinster, men med lavere hyppighed. Dead or Alive 2 kan derimod potentielt have lavere potentielle gevinster men mere reglmæssigt. Det er selvfølgelig vigtigt at understrege, at dette er vejledende og statisk set. 

Konklusion

Der er altså forskellige elementer, du kan holde øje med, når du vil finde det perfekte spil blandt det store udbud af spillemaskiner fra NordicBet. Blandt andet bør du holde øje med type, tema, spillelinjer, minispil, Free Spins, multiplikatorer, teoretisk tilbagebetalingsprocent (RTP) og volatilitet, når du vil finde frem til et spil, der stemmer overens med dine behov.

Med disse elementer for øje, er chancen større for, at du får en god og uforglemmelig oplevelse, første gang du kaster dig over en spillemaskine. 

I guiden her har vi introduceret dig for en række termer fra spillemaskinernes verden og samtidig givet dig eksempler på indhold i specifikke spillemaskiner.

På den måde er du nu bedre rustet til at vælge, hvilken spillemaskine du har lyst til at forsøge dig med. Igen kan det være godt at huske på, at bare fordi du starter med en spillemaskine, er der rig mulighed for siden at rykke videre til den næste. Det er en verden af muligheder, der åbner sig, når du går i gang med spil fra NordicBet.