Jeg vil gerne ha’ en ristet Neymar og en Cocio

Seneste melding i pressen er, at Neymar er glad og lykkelig i Paris Saint-Germain. Her er hans nutid, og her er hans fremtid. Men det er spil for galleriet, indtil Real Madrid (og Nike) finder en måde at stampe de mange, mange millioner euro op af lommen. Hvordan vil Neymar egentlig passe ind i Real Madrid?

Af Bo Kampmann Walther

”Neymar har en fremtid i PSG. Neymars nutid er allerede her, hos PSG”, meddelte Neymars far, den notoriske spradebasse, som man altså også får med i posen ved et eventuelt køb af det 26-årige vidunder.

PSG’s boss, AL-Klelaifi var taget hele vejen til Brasilien for at møde Neymar. Og hans entourage. Sådan ét slæber han nemlig med ved enhver lejlighed.

Gad vide, om Cavani også gør det.

Neymar Senior kommenterede med storsmilende Khelaifi og Neymar Junior ved sin side, og det lignede naturligvis mere show-off end dét dementi på de massive transferrygter, som en kommunikationsmedarbejder i PSG-biksen har fået en halv million spir for at producere.

”Aldrig, aldrig, aldrig!”, var Florentino Pérez’ stolte ord, da han blev spurgt, om David Beckham ville havne i Los Blancos.

Fjorten dage senere stod El Becks i lufthavnen med blond hestehale, Armani-tøj og sin irriterende, anorektisk kone.

Men hvorhenne?

Men hvor skal Neymar så rende rundt og skabe sig henne, hvis Florentino køber ham?

Det logiske er selvfølgelig at afhænde Gareth Bale og erstatte ham med Neymar i en klassisk 4-3-3. Et køb af Neymar vil efter alt at dømme bremse erhvervelsen af Lewandowski – eller for den sags skyld Kane eller måske Icardi – og dermed efterlade en NBC-trio på toppen.

Neymar-Benzema-Cristiano.

Det lyder da meget fedt!

Måske.

Den brede og diamanten

Real Madrid har nemlig i realiteten spillet mere 4-4-2 end 4-3-3 igennem længere tid. Mulighederne har været vendt og drejet.

En tungere 4-3-1-2, hvor fokus er på det stabiliserende spil, som så kan mobiliseres frem på banen i kontraer. Her ligger Kroos og Modric dybere, næsten på linje med Casemiro, og så kan man forestille sig Isco i en høj 8’er-rolle, Benz som hængende angriber og Ronaldo som 9-en-halv’er.

Diamanten har også været brugt flere gange, altså 4-1-2-1-2. Og endelig har Zidane stillet i en klassisk, bred 4-4-2 (med Vazquez og Asensio) og en mere engelsk inspireret 4-4-1-1 (med Bale som secunda punta).

Hvordan vil Neymar klæbe sig ind her?

Der skal i hvert fald arbejdes med formationen – og ikke mindst Neymars evne til at tilpasse sig. I PSG har han været vant til at operere i området mellem wing, falsk 10’er (hvor han har trukket ind i banen) og en form for hængende forward.

På den måde er han svær at placere, og i udgangspunktet, hvis man ser det fra oven, så vil han som regel ”starte” længere fremme end for eksempel en Messi, men så ellers zigzagge meget på tværs med diagonale stikninger ind i boksen – eller måske ud til kanten.

Hvis han altså ikke selv forsøger at gå hele vejen.

Manden er jo, let’s face it, ret selvisk.

4-4-2 og Ney kræver knofedt.

En Neymar med sidevogn og remoulade

Grunden til, at det er værd at bekymre sig om systemer og formationer, er simpel. Men den forsvinder ofte i malstrømmen af lækre nyheder og begæret efter bare at købe det bedste fra hylderne.

Man kan jo ikke bare snolde alle pengene op og så forvente at få noget, der øjeblikkeligt klikker med resten af holdet.

For hvordan vil Neymar linke med midtbanen og Ronaldo?

Og Kane?

Mit gæt er, at han faktisk ikke vil passe ind.

Teltet

Real Madrids ”plan B” skulle efter sigende være at gå hårdt efter Eden Hazard. Hvis altså hurlumhejet med Neymar ryger i vasken.

Jeg tror, at Hazard vil passe lige ind. Bum!

Men det er naturligvis ikke Florentinos drøm. For marketingsværdien af Neymar er, som man siger i de kredse, ren win-win.

Plus man får Senior med i handlen.

Bortset fra at være helt alene med Carl-Mar Møller i et meget lille telt, kan jeg næsten ikke forestille mig noget værre.