Friske spiltips fra Steffen Dam

Hver uge får du de bedste spiltips fra vores spilekspert Steffen Dam, som tager dig med bagom hans anbefaling.
Nederst på siden kan du finde hans 10 seneste spiltip og se om du burde have spillet med.


Lørdag


Skive – Næstved, under 2,5 mål til 1,94

Det er tæt i bunden af NordicBet LIGA, og opgøret i Skive ligner ikke en kamp, der stikker af rent målmæssigt. Næstved fyrede træner Maximillian Dentz og valgte at erstatte ham med Kenneth Gangsted, hvilket blandt andet betød, at angriberen Ahmed Hassan var tilbage i startopstillingen. Første kamp under den nye træner gik glimrende med 1-1 mod topholdet Vejle og optimismen spirer trods bundplaceringen.

Det var dog mest defensivt, som Næstved imponerede i den kamp. Scoringen faldt efter et hjørnespark, og ellers var man kun en enkelt gang tæt på en scoring, mens man modsat ikke gav det vilde væk, og Vejle scorede da også på et afrettet skud i en kamp, hvor der samlet kun var 1,30 ”expected goals”. Næstved skal dybest set vinde denne kamp for at tro på overlevelse, men de satser næppe alt fra start af den grund.

Skive er nemlig et hold, der har det bedst mod hold, der giver dem rum og plads at løbe i, hvilket blandt andet gav gevinst ude mod Vejle, men har sværere ved selv at skabe spillet. Derfor bliver Næstveds udgangspunkt formentlig ret afventende, også fordi varmen kan spille ind hér. I morgen forventes der solskin og 28 grader ved kampstart, og det bliver nærmest ulidelige forhold for spillerne at spille i.

Det kommer formentlig til at gå ud over tempoet i kampen for to mandskaber, som i forvejen er trætte efter et hårdt program siden genopstarten, hvilket i den grad taler for få scoringer. Næstved har den centrale midtbanespiller Alexander Schmitt i karantæne, hvilket dog næppe får den store betydning for dette spil, mens Skive bør komme med samme hold, som tabte lokalopgøret til Viborg med 0-1.

Alt andet lige er det svært at se, hvorfor der skal betales næsten dobbelt op på, at vi maksimalt får to scoringer at se i denne kamp.


Søndag


Sheffield United – Arsenal, Arsenal går videre til 1,80

Det virker som et voldsomt højt odds på, at Arsenal går videre i denne kamp. Sheffield United har siden corona lignet det bundhold i Premier League, som alle havde spået dem til at blive før sæsonen. I de første tre kampe har man endnu ikke scoret, og hvad værre er, så har man stort set heller ikke skabt en chance. Defensivt får man godt nok målmand Dean Henderson med igen, men spørgsmålet er, om det er nok.

Arsenal har deres udfordringer med skader til målmand Bernd Leno og forsvareren Pablo Mari samt Lucas Torreira, men værre er det trods alt heller ikke, og man spiller senest en fin kamp i Southampton, som man også vinder helt fortjent. Da Arsenal er ude af Europa League og et stykke fra de sjove placeringer i Premier League, må man næsten gå ud fra, at de går benhårdt efter FA Cup og er i stærkeste opstilling.

Det er næsten samme odds, som da Arsenal senest var i Southampton, og Southampton har set noget kun stærkere ud end Sheffield United siden corona-opstarten. Oprykkerne lever enormt meget på energi og sammenhold, og den har man bare slet ikke fået ud i holdet i den stegende varme i England, hvor de så oveni også virker til at være et af de hold, der er hårdest ramt af de gabende tomme tribuner.

Derfor må man også forvente, at Bramall Lane langt fra er det fort, som det normalt er for Sheffield United, og måler vi de to hold på ren kvalitet, er Arsenal selv uden Bernd Leno et markant stærkere hold. Der spilles ikke omkamp, så ved en eventuel straffesparkskonkurrence bør Sheffield United have et stærkere kort på målmandsposten, men modsat bør Arsenal have de bedste skytter.

Derfor er det under de givne omstændigheder svært at se, hvorfor Arsenal ikke skal være noget større favoritter til at booke en plads i semifinalen, end tilfældet er.Steffen Dams seneste bettingtips

24. juni: Liverpool – Crystal Palace (asian handicap 0 : 1,5), 2

24. juni: Manchester United – Sheffield United resultat + begge scorer : 1 + nej til 2,26

21. juni: FC Midtjylland – AGF (asian handicap 0 : 0,5), 2 til 2,19

20. juni: RB Leipzig – Dortmund X til 3,70

18. juni: FC Midtjylland – Brøndby, resultat og begge scorer: 1 + nej til 2,65

16 juni: Horsens – Esbjerg 2 til 3,10

13. juni: Kolding IF – Vejle (asian handicap 0,5 : 0), 1 til 2,40

12. juni: Esbjerg – Randers, over 2,5 mål til 2,03

11. juni: Viborg – Roskilde, begge hold scorer til 1,79

7. juni: FC Nordsjælland – FC Midtjylland, under 2,5 mål til 2,38


Om Steffen Dam

Steffen Dam er spil- og bettingekspert her på NordicBet Blog. Han er en af landets førende sportsbettere og  har levet af sportsbetting i mere end 15 år , hvor han har tjent millioner af kroner på det. Han har tidligere optrådt som fodboldekspert på TV3+ i deres Premier League-studie, i fodbolddebatprogrammet Fodbold FM på Radio 24syv samt i diverse fodboldpodcast. Her på siden kan du flere gange om ugen følge med i de gratis spiltips, som Steffen anbefaler vores læsere. Ovenfor kan du se de seneste spiltip fra spileksperten, Steffen Dam.