Friske spiltips fra Steffen Dam

Hver uge får du de bedste spiltips fra vores spilekspert Steffen Dam, som tager dig med bagom hans anbefaling.
Nederst på siden kan du finde hans 10 seneste spiltip og se om du burde have spillet med.


Horsens – Silkeborg, 1 til 1,85

Bundopgør i Superligaen mellem to meget forskellige hold. Horsens har fundet tilbage til de fysiske dyder, som for et par sæsoner siden bragte dem så stor succes, og senest fik man helt fortjent hentet uafgjort ude mod Esbjerg. Runden inden tabte man til Lyngby, men det var også en kamp, hvor man fik tidligt rødt kort til målmand Michael Lansing og alligevel var man ikke langt fra at komme fra kampen med det ene point.

Spillestilen i Horsens bør passe fint til de tunge efterårsbaner, og oveni har de været meget stærke i de indbyrdes opgør mod de øvrige hold i bunden. Hjemme har man slået Hobro og Lyngby fortjent, mens der skulle et tvivlsomt straffespark mod Esbjerg langt inde i overtiden til at forhindre tre Horsens-point i den kamp. Dertil kommer, at man i den omvendte kamp mod Silkeborg var helt overlegne og vandt med 3-0.

Til denne kamp er man uden målmand Michael Lansing på grund af karantæne, men med sidste sæsons førstekeeper Matej Delac som reserve er det tab til at overse. Nicolai Brock-Madsen forventes også at være udenfor med en skade, mens der er tvivl om Hallur Hansson – det vil være en svækkelse, hvis han ikke er med, men Horsens har bevist, at de godt kan uden ham, og Louka Prip har virkelig vist niveau.

Silkeborg har hentet point i de to seneste udekampe, inden man så tabte til Brøndby. Kigger vi på resultaterne isoleret set, ligner det fremgang i Silkeborg, men sandheden er, at man specielt mod AGF var meget heldige og stadig laver et hav af defensive fejl, som så bare ikke er blevet straffet så hårdt som tidligere set. Her er Frederik Alves Ibsen ude, så man ikke kan stille i optimal opstilling.

Hvad værre er, så måtte topscorer Ronnie Schwartz udgå med en skade mod Brøndby. Han er blevet meldt klar til denne kamp, men spørgsmålet er, om det bare er et røgslør fra klubbens side, eller om han er helt frisk. Man kan derfor holde øje med startopstillingerne i aften og se, om han er med. Uanset hvad har Horsens vist sig så stærke i denne type kampe, at de skal være ret klare favoritter mod Silkeborg.

Liverpool – Manchester City X til 3,60

Vi skal have fat i et interessant spil til storopgøret i den engelske Premier League mellem Liverpool og Manchester City. Normalt kan det være svært at finde værdi i et uafgjort resultat i en kamp midt på sæsonen, men dette er bare ikke en helt almindelig kamp, og for begge hold er det vigtigste i dette opgør ikke at tabe det, selv om en sejr i sagens natur vil lune gevaldigt.

Hvis vi starter med Liverpool, så har de spillemæssigt kun sporadisk ramt topniveauet i denne sæson, men deres bundniveau har været meget højt, og derfor har man alligevel fået resultaterne. Hjemme på Anfield er man ekstremt stærke med nu 45 kampe i træk uden nederlag, hvilket blandt andet inkluderer sidste sæsons opgør mod Manchester City, som endte uden scoringer og blev en relativt chancefattig affære.

Den kamp er interessant fordi den faldt på næsten samme tidspunkt af sæsonen, og den også kom på et tidspunkt, hvor et nederlag ville være problematisk for begge hold. Dengang lå de side om side i tabellen, og det havde sin betydning for opgøret, som lignede en målløs kamp indtil Manchester City fik et straffespark mod slutningen – som de så brændte og så endte opgøret alligevel uden vinder.

Der har også været meget underholdende opgør mellem de to mandskaber, men det har også været i situationer, hvor Manchester City har haft knap så meget at miste. Kommer de ni point bagud, bliver det meget svært at hente Liverpool igen, og derfor vil det overraske meget, hvis gæsterne mod slutningen af kampen ved uafgjort vil satse noget nævneværdigt på at få en afgørelse.

Liverpool kan tage et stort skridt mod guldet med en sejr, men et nederlag vil modsat også lukke Manchester City helt ind i kampen igen med blot tre point ned og en udekamp ventende på Etihad, og derfor bør Liverpool også være fint tilfredse med uafgjort. De hold mødtes tidligere på sæsonen i Community Shield, og det kamp endte også uden vinder. Oddset på krydset virker derfor ret interessant. 


Steffen Dams seneste bettingtips

7. november: FC København – Dynamo Kiev : Antal mål, under 2,5 mål til 1,59

6. november: Bayern München – Olympiakos: Asian handicap ( 0 : 2.5 ), 1 til 2,25

3. november: FC København – Sønderjyske : Resultat og begge hold scorer, 1 + ja til 3,15

3. november: OB – Hobro : Resultat og begge hold scorer, 1 + nej til 2,65

2. november: West Ham – Newcastle : Antal mål, under 2,5 mål til 1,99

31. oktober: FC København – FC Nordsjælland, over 2,5 mål til 1,58

27. oktober: OB – FC Nordsjælland, over 2,5 mål til 1,51

26. oktober: Manchester City – Aston Villa, begge hold scorer til 2,02

24. oktober: Dinamo Kiev – FC København, under 2,5 mål til 1,67

22. oktober: Olympiakos – Bayern München, begge hold scorer til 1,75


Om Steffen Dam

Steffen Dam er spil- og bettingekspert her på NordicBet Blog. Han er en af landets førende sportsbettere og  har levet af sportsbetting i mere end 15 år , hvor han har tjent millioner af kroner på det. Han har tidligere optrådt som fodboldekspert på TV3+ i deres Premier League-studie, i fodbolddebatprogrammet Fodbold FM på Radio 24syv samt i diverse fodboldpodcast. Her på siden kan du flere gange om ugen følge med i de gratis spiltips, som Steffen anbefaler vores læsere. Ovenfor kan du se de seneste spiltip fra spileksperten, Steffen Dam.