Friske spiltips fra Steffen Dam

Hver uge får du de bedste spiltips fra vores spilekspert Steffen Dam, som tager dig med bagom hans anbefaling.
Nederst på siden kan du finde hans 10 seneste spiltip og se om du burde have spillet med.

Lørdag

Chelsea – Tottenham, under 2,5 mål til 1,99

Der har været relativt mange mål i Tottenhams kampe, siden José Mourinho overtog managerposten, men det har primært været i kampene mod de mindre gode hold. Opgørene mod de bedre hold ender som regel med få mål, og med tanke på, at begge hold mangler offensive nøglespillere, virker det som en fornuftig retning at kigge i retning af maksimalt to scoringer.


Starter vi med Tottenham, så er de uden de to største offensive profiler. Både Harry Kane og Heung Min Son er på skadeslisten, og tager vi salget af Christian Eriksen med, er Tottenham i den grad svækket, selv om Steven Bergwijn er kommet den anden vej. Vi så det mod Leipzig hvor svært man har det uden de to førstnævnte, og specielt Sons fart er svær at undvære i en kamp som denne.

Ser vi nærmere på Tottenhams kampe mod de gode hold, tegner der sig et interessant billede. Både mod Liverpool, Manchester City og den omvendte kamp mod Chelsea gik under denne mållinje, og kun et dødboldsmål langt inde i overtiden, fik kampen mod Wolverhampton til at gå over linjen. Det var endda i en kamp, hvor både Heung Min Son og Harry Kane var til rådighed.

Kigger vi på Chelsea, er det et hold med en offensiv spillestil, men Chelsea er også ramt til denne kamp. Topscorer Tammy Abraham er meget tvivlsom efter han missede kampen mod Manchester United, mens Christian Pulisic helt sikkert er meldt ude, og som man så det senest, er Chelseas offensiv ikke den samme, når topscoreren sidder udenfor.

Endelig er der kampens betydning, som også taler i retning af få mål. Det er en meget afgørende kamp i spillet om top fire-placeringerne og derfor vil man næppe se kampen stikke af, hvis den står 1-1 mod slutningen af opgøret. Af samme grund virker betalingen i overkanten på, at vi maksimalt få to scoringer at se i denne kamp.

Søndag

FC Nordsjælland – Sønderjyske, over 2,5 mål til 1,56

FC Nordsjælland leverede en fremragende præstation mod Horsens i premierekampen onsdag, men det var også mod et hold, som udover Rune Frantsen ikke har meget at true med i omstillingsspillet. Her gælder det et Sønderjyske-hold med masser af fart, som sagtens kan true FCN-målet, men modsat viste Farum-mandskabet skræmmende højt niveau senest, så denne kamp stinker af mål.


Spillet bliver ikke dårligere, hvis vi ser på de indbyrdes møder.  Det seneste syv af slagsen er alle endt med mindst tre mål, og opgøret mellem de to nuværende trænere i Haderslev i efteråret blev da også et chanceorgie med fem scoringer til følge. Matchuppet mellem FC Nordsjællands hurtige spil langs jorden og Sønderjyskes direkte spil plejer at være en cocktail med masser af mål.

Der er også generelt set mange mål i Sønderjyskes kampe. Hele 11 gange i træk er man gået over denne mållinje, og eneste kamp på kunstgræs i denne sæson endte da også 3-3 i Silkeborg. Man gav så ikke så mange chancer væk mod Hobro, men det var også en kamp i regn og blæst på naturgræs – ude mod FC Nordsjælland under bedre vejrforhold skal være en helt anden størrelse.

Værterne kan endda glæde sig over, at Ibrahim Sadiq er fri af karantæne, men spørgsmålet er så, om han er med fra start efter den flotte præstation uden ham mod Horsens. Sikkert bør det i hvert fald være, at FC Nordsjælland kommer ud til denne kamp med en ambition om at spille hurtigt langs kunstgræsset, og i så fald bør vi have gode ingredienser til at få en kamp med mindst tre mål.


Steffen Dams seneste bettingtips

20. februar: FC København – Celtic, under 2,5 mål til 1,63

19. februar: Atalanta – Valencia 1 til 1,73

16. februar: OB – Brøndby (asian handicap 0 : 0,5), 2 til 1,76

15. februar: Norwich – Liverpool, Liverpool vinder med rent mål til 2,22

9. februar: Betis – Barcelona (asian handicap 0,5 : 0), 1 til 1,96

8. februar: Everton – Crystal Palace, under 2,5 mål til 1,75

5. februar: Tottenham – Southampton, begge hold scorer til 1,79

4. februar: Oxford United – Newcastle, under 2,5 mål til 1,96

2. februar: Burnley – Arsenal (asian handicap 0,5 : 0), 1 til 1,86

1. februar: Manchester United – Wolverhampton, under 2,5 mål til 1,72


Om Steffen Dam

Steffen Dam er spil- og bettingekspert her på NordicBet Blog. Han er en af landets førende sportsbettere og  har levet af sportsbetting i mere end 15 år , hvor han har tjent millioner af kroner på det. Han har tidligere optrådt som fodboldekspert på TV3+ i deres Premier League-studie, i fodbolddebatprogrammet Fodbold FM på Radio 24syv samt i diverse fodboldpodcast. Her på siden kan du flere gange om ugen følge med i de gratis spiltips, som Steffen anbefaler vores læsere. Ovenfor kan du se de seneste spiltip fra spileksperten, Steffen Dam.