Friske spiltips fra Steffen Dam

Hver uge får du de bedste spiltips fra vores spilekspert Steffen Dam, som tager dig med bagom hans anbefaling.
Nederst på siden kan du finde hans 10 seneste spiltip og se om du burde have spillet med.

Onsdag


Paris SG – Dortmund, Dortmund går videre til 1,86

Det er et overraskende pænt odds man får på, at Dortmund går videre. Nok er Paris SG på hjemmebane, men det bliver uden tilskuere på stadion og alt andet lige gør det fordelen af at spille på eget græs noget mindre end man normalt ser det. Dertil kommer, at holdets største stjerne Kylian Mbappé har været syg de seneste dage og ikke trænet med – og derfor meget tvivlsom til opgøret.


Det er langt fra de eneste problemer for det franske storhold. Thomas Meunier og Marco Verratti er nemlig begge ude med karantæne, men Thiago Silva ganske som Kylian Mbappé er i kategorien tvivlsom. Det skal med i det overordnede billede, at PSG-offensiven har leveret med 16 mål i de seneste fire kampe i den hjemlige liga og kommer med friske ben efter lørdagens kamp blev aflyst.

Dortmund kommer også til kampen i fremragende målform, og leverede en af sæsonens bedre præstationer, da man helt fortjent vandt topopgøret mod Mönchengladbach. Målmageren Erling Braut Håland har været en af årsagerne til den fremragende start på foråret, men holdets offensiv har så meget fart og styrke i omstillingerne, at de før eller siden bør kunne straffe PSG.

For før eller siden skal franskmændene nemlig frem på banen efter 2-1 til Dortmund i den første kamp, og får Dortmund scoret to gange i denne kamp, skal PSG score hele fire gange – og det enten helt uden Kylian Mbappé eller med stjernen svækket af sygdom og i en meget lidt inspirerende kulisse uden tilskuere, selv om det skal med, at også Dortmund mangler en vigtig spiller.

Marco Reus sidder nemlig udenfor med en skade, men han har trods alt været udenfor i en måned nu og Dortmund har præsteret ganske godt uden topscoreren, så tabet bør være til at bære. Ud fra de givne omstændigheder skal Dortmund være større favoritter til at gå videre, og derfor er fin værdi at hente på et spil på, at de indløser billetten til kvartfinalen.

Torsdag


Istanbul Basaksehir – FC København, under 2,5 mål til 1,74

FC København chokerede de fleste med at score tre gange på Celtic Park, men alligevel giver det god mening at gå efter, at kampen i Istanbul bliver en målfattig affære. For opgøret mod Celtic må være undtagelsen, der bekræfter reglen. FC København har haft store udfordringer offensivt i dette forår, og specielt på udebane i Europa har man som regel spillet meget målfattige kampe.


Før kampen mod Celtic var holdets seks foregående udekampe i Europa League endt med maksimalt to scoringer, og man skal ikke forvente, at Istanbul Basaksehir begår de samme fejl som Celtic. For det er et bundrutineret hold med et højt bundniveau, og kun mod Roma i gruppespillet faldt man en smule igennem – men formåede at slå så stærkt et hold som Mönchengladbach ud af turneringen.

Heldet var også med holdet i sidste runde, hvor man først trak Sporting i forlænget spilletid efter et meget sent mål i ordinær tid, og da alle havde indstillet sig på straffesparkskonkurrence, fik Istanbul Basaksehir tildelt et straffespark, som sendte dem videre. Ved den lejlighed skulle man dog frem og skabe et resultat – i denne kamp skal man i højere grad ud og spille på, at FCK ikke får scoret.

Værterne kan komme i stærkeste opstilling, mens FC København stadig døjer med skader. Godt nok er flere af de skadede spillere klarmeldt til kampen, men spørgsmålet er i hvilken forfatning. Viktor Fischer kom først tilbage med et indhop mod Horsens uden at gøre en forskel, og Dame N’Doye var ikke engang klar til bænken i den kamp, så spørgsmålet er, om han er klar til at starte inde.

Det er til at forudsige, hvordan FC København vil angribe denne kamp, og selv om Istanbul Basaksehir ikke er det mest defensivt indstillede hold og har spillet mange relativt målrige kampe i turneringen så langt, bør kampens vigtighed også få dem til at spille med mindre risiko end normalt. Alt i alt virker betalingen mere end spiselig på, at vi maksimalt får to scoringer at se. 


Steffen Dams seneste bettingtips

7 februar: Fredericia – Viborg, over 2,5 mål til 1,62

7 februar: Sheffield United – Norwich, under 2,5 mål til 1,75

4 februar: Leicester – Birmingham (asian handicap 0 : 1,5), 2 til 2,25

4 februar: AaB – FC København, 1 til 2,60

29. februar: Kolding IF – Næstved, over 2,5 mål til 1,79

29. februar: Watford – Liverpool, Liverpool vinder + begge hold scorer NEJ til 2,50

27. februar: Celtic – FC København, Celtic vinder + under 3,5 mål til 1,86

25. februar: Chelsea – Bayern München, over 2,5 mål til 1,58

23. februar: FC Nordsjælland – Sønderjyske, over 2,5 mål til 1,56

22. februar: Chelsea – Tottenham, under 2,5 mål til 1,99


Om Steffen Dam

Steffen Dam er spil- og bettingekspert her på NordicBet Blog. Han er en af landets førende sportsbettere og  har levet af sportsbetting i mere end 15 år , hvor han har tjent millioner af kroner på det. Han har tidligere optrådt som fodboldekspert på TV3+ i deres Premier League-studie, i fodbolddebatprogrammet Fodbold FM på Radio 24syv samt i diverse fodboldpodcast. Her på siden kan du flere gange om ugen følge med i de gratis spiltips, som Steffen anbefaler vores læsere. Ovenfor kan du se de seneste spiltip fra spileksperten, Steffen Dam.