Dronningens nytårstale – de klassiske emner og gengangere

Bet på Dronningens nytårstale 2020 | Nordicbet

Spil på dronningens nytårstale hos NordicBet. Vi tilbyder attraktive odds på flere af de klassiske ord, emner og gengangere.

Vi tager forbehold for oddsændringer.

Baggrundsfoto: TT

Inden længe banker nytårsaften igen på døren, og traditionen tro er det tid til at finde vores plads foran fjerneren, når vores alle sammens dronning lægger op til at adressere os i sin nytårstale.

Fra dronningens første nytårstale tilbage i 1972 og frem til i dag. I snart 50 år har hendes majestæt Dronning Margrethe 2. dedikeret årets sidste dag til at sende en varm hilsen til især den danske befolkning. Her ser hun som oftest tilbage på året, der er gået, og fremad mod året, vi har i vente.

I år er selvfølgelig ingen undtagelse. Også her ser vi frem til at høre, hvad vores dronning har på hjertet, når hun går på live i bedste sendetid nytårsaften. Mon ikke der vil være en del indhold og ord, der minder om det fra de foregange år?

Måske du også ynder at gætte med og muligvis forudsige indholdet, når dronningen tager ordet. I så fald er du langt fra den eneste.

Det traditionsbundne vs. brud på traditionerne

Normalt indtager Dronning Margrethe modtagelsesværelset i Christian IX’s palæ på Amalienborg under sin nytårstale. For andet år i træk bryder hun dog med traditionen. I stedet indtager hun i år Havesalen på Fredensborg Slot, hvorfra DR transmitterer nytårstalen direkte. Det er blot fjerde gang, at dronningens nytårstale ikke finder sted i de vante rammer på Amalienborg. Det skyldes den fortsatte restauration af det gamle slot.

Og sådan er det med så meget. Mange ting går igen nytårsaften. Traditionerne er fulde og talrige. Fra de klassiske glasurdækkede kransekager og spring fra en stol ind i det nye år til traditionsrige retter og drikke som blandt andet fondue, torsk og champagne.

Ud over de gænge traditioner har du sikkert også dine helt egne, du fylder aftenen med og udøver i fællesskab med dine venner år efter år. Andre gange finder vi på nye initiativer, der bryder de gamle rammer og tilfører aftenen noget nyt, forfriskende og anderledes.

Ligeså er det med dronningens nytårstale. Nogle emner knytter sig specifikt til året, der er gået. Disse emner er unikke for det enkelte år og den enkelte tale. Andre emner går igen år efter år. Det samme gælder for de anvendte og ytrede ord i nytårstalen.

Med det in mente kommer det som ingen overraskelse, at mange gætter med i dagene op til, at talen kører over skærmen. Hvilke emner vil dronningen berøre i sin tale? Hvilke ord vil hun bruge, når hun udtrykker sig? Og vil de emner og ord være magen til dem, vi er stødt på andre år?

Dronningens nytårstale er uden tvivl en af årets mest populære begivenheder, når det kommer til at oddse og deri potentielt forsøge at forudsige indholdet af nytårstalen. Populariteten oplever vi især hos NordicBet, hvor vi tilbyder en lang række attraktive spil på dronningens nytårstale.

Her better mange på både det klassiske indhold, som de har oplevet i tidligere nytårstaler, mens de ligeledes forsøger at forudsige nyt indhold, der knytter sig mere til det enkelte år og er aktuelt for det ene år alene. Altså er det populært at spå, om hvorvidt og hvor meget Dronning Margrethe potentielt holder sig til det traditionelle indhold og de traditionelle ord og udtryk, mens det også er populært at bette på det nye indhold og emner, hvor hun til dels bryder med det traditionelle.

Spil på klassiske ord og udtryk i nytårstalen 2020

Især ordet ‘tak’ har det med potentielt at gå igen adskillige gange i dronningens nytårstale – og det år efter år. Tak er netop et af de ord, du kan oddse på hos NordicBet. Her er et traditionelt bet for eksempel at forudsige om ‘tak’ potentielt bliver brugt over eller under 4.5 gange i løbet af nytårstalen. Med andre ord bliver det interessant at se, hvor mange dronningen føler, hun har behov for at takke i år.

Foruden ‘tak’ er der selvfølgelig en stribe andre ord, der som regel og potentielt går igen i dronningens nytårstaler. Mange af disse ord kan du ligesom med ordet ‘tak’ bette på, når du potentielt forsøger at forudsige indholdet af dronningens nytårstale 2020.

‘”…ordet ‘Danmark’ har optrådt flere hundrede gange i alt i løbet af de 48 nytårstaler, dronningen har givet siden år 1972…”

For eksempel er ‘Danmark’ et klassisk eksempel på et ord, som dronningen ofte, jævnligt og potentielt tager i brug i sine nytårstaler. Mere end 10 gange optrådte ordet ‘Danmark’ i dronnings nytårstale 2019. Også i 2018 var ‘Danmark’ et jævnligt brugt ord i nytårstalen.

NordicBet tilbyder i år et odds, hvor du kan bette på, om ordet ‘Danmark’ potentielt vil være tilstede i nytårstalen, og om ordet ‘Danmark’ i så fald vil optræde over eller under 6.5 gange. Sagen er i hvert fald den, at ordet ‘Danmark’ har optrådt flere hundrede gange i alt i løbet af de 48 nytårstaler, dronningen har givet siden år 1972. Mon ordet også vil optræde i år?

Andre klassiske ord og gengangere, som har optrådt i mange taler, er ord som ‘verden’, ‘familie’, ’samfund’ og ‘nytår’. Samtlige af de ord er ligeledes en del af bettingmulighederne hos NordicBet.

Spil på klassiske emner i nytårstalen 2020

Ligesom med ordene er der vise emner, vores dronning ynder at kaste sig over regelmæssigt i sine nytårstaler. For eksempel er det ikke uhørt, at hun ikke blot sender en varm hilsen til hele den danske befolkning og de danskere, der bor i udlandet. Som regel sender hun også en varm hilsen til de lande og befolkningsgrupper, der udgør en del af rigsfællesskabet. Det være sig eksempelvis lande som Færøerne og Grønland.

I 2019 blev både Færøerne og Grønland nævnt. Det var også tilfældet året før. Mon dronningen traditionen tro vil nævne landene i år og i så fald, hvor mange gange vil hun da potentielt nævne hver af de to lande i løbet af sin nytårstale? Tror du, at det potentielt bliver over eller under 2.5 gange? Det er blandt andet et af de bet, du lige nu kan forsøge dig med hos NordicBet.

“Odds for at Kronprinsesse Mart bliver nævnt i nytårstalen er 6.00.”

Den kongelige familie plejer også at være et populært emne i dronningens tale. Her ser hun som oftest tilbage på de hændelser og begivenheder, der har udfoldet sig i kongehuset i løbet af året, der er gået, mens hun som regel også beretter, om hvad de mange prinser og prinsesser bedriver tiden med. Dronning Margrethe ynder altså at dedikere talen til en lille update om kongehuset.

Mon dronningen i år vil holde sig til det klassiske emne og i så fald fortælle os om kongehuset? Måske hun vil nævne eksempelvis Prins Joachim og Prins Frederik? NordicBet giver dig odds på henholdsvis 1.25 og 5.00 på de to prinser, mens du også kan bette på prinssessen, Mary. Odds for at Kronprinsesse Mart bliver nævnt i nytårstalen er 6.00.

Sidst, men ikke mindst er der også tradition for, at dronningen i sine nytårstaler takker forskellige vigtige grupper i samfundet. De, hun takker, har ofte ydet en ekstra indsats og gjort sig positivt bemærket i løbet af året, der er gået. Derfor fortjener de en dedikeret hilsen fra dronningen.

Så hvem tror du, hun potentielt vil takke i år, hvis hun da holder sig til det klassiske takke-emne? Mon hun muligvis vil sende en hilsen og potentiel tak til grupper som sygeplejersker, plejehjem, unge og politi, eller som minimum nævne disse grupper i løbet af sin DR nytårstale? I hvert fald kan du oddse på hver og en af de nævnte grupper, hvis du potentielt mener, at de vil optræde i nytårstalen 2020.    

Så er der de emner, som knytter sig til et eller flere år. Klima og Befrielsen var eksempelvis vigtige emner i Dronnings nytårstale 2019. Spørgsmålet er, om det også vil være emner i dette års tale? I hvert fald giver NordicBet dig mulighed for at bette på, om ‘klima’ eller ‘Befrielsen’ potentielt vil optræde i dronningens nytårstale 2020. Her er oddsene henholdsvis på 1.50 og 3.00.

Med andre ord kan du forsøge at forudsige, om der vil være gengangere i dette års nytårstale, mens du ligeledes kan bette på nye emner med relevans for året, der nu er bag os. Eksempelvis er ‘vild med dans’ et emne med suveræne odds på 25.00. Mon dronningen muligvis kan finde på at referere til det populære danseprogram fra TV2 i sin nytårstale 2020? Det og meget mere kan du bette på i vores sportsbook.

Find alle udvalgte spil her:

Udvalgte spilODDS
Klima1.50
Befrielsen3.00
Abdicere4.00
Kronprins Frederik5.00
Kronprinsesse Mary6.00
USA7.00
Donald Trump20.00
Vild med dans25.00

Hvem skriver dronningens nytårstale?

Nu har vi set nærmere på nogle af klassiske og ofte optrædende emner og ord i dronningens nytårstaler. Efter sådan en udpenslende gennemgang er det selvfølgelig interessant at vide, hvem der egentlig skriver dronningens nytårstale.

Sagen er den, at dronningen langt hen ad vejen har en finger med i spillet i tilblivelsesprocessen. Hun er selvfølgelig ikke alene om at skrive nytårstalen, men har i høj grad det sidste ord, når det kommer til valg af emner, ord og udtryk. Altså kan du godt sætte din lid til, at hun har hjertet med sig, når hun taler til os nytårsaften.

Som regel vil statsministeriet sende dronningen en liste over relevante emner og formuleringer. Dronning Margrethe benytter dernæst sit store netværk af medarbejdere i processen. Alt fra de personlige rådgivere til hofmarskallen og kabinetssekretæren tager del i udformningen af talen.

I sidste ende er det dog dronningen selv, der lægger sidste hånd på nytårstalen og tildeler den sit eget personlige udtryk og til dels indhold. Netop det gør talen til dronningens egen. Statsministeriet godkender slutvis nytårstalen.    

Hvor mange ser dronningens nytårstale?

Når dronningens nytårstaler er blandt de mest populære begivenheder at oddse på, er det nemt at forestille sig, at det også er en af de mest populære begivenheder, hvad angår seertallet. Så hvor mange følger med bag skærmen i stuerne?

Dronnings nytårstale 2019 samlede mere end 1.6 millioner danskere foran TV’et. Knap 2.2 millioner så med året før i 2018. I 2017 var seertallet på ca. halvanden million.

Nytårstalen i år tegner til at blive en lige så stor begivenhed, hvis da ikke større. Interessen for dronningen har været massiv i år. Dronningens exceptionelle tale i foråret havde et seertallet på i omegnen af 3.4 millioner. Det tal gør det interessant at se, hvor mange, som ser med i år under nytårstalen. I hvert fald tør vi godt gætte på, at der er tale om et millionbeløb.

Hvornår er dronningens nytårstale?

Så hvornår skal du indtage pladsen foran fjernsynet, hvis du vil se med, når dronningen går på live og deler sit ædle budskab med alle os i de danske hjem?

Dronningens nytårstale transmitteres direkte den 31. december kl. 18.00 via DR. Har du ikke TV-adgang, så fortvivl ej. DR’s radiokanaler sender også dronningens nytårstale live. Det sker selvfølgelig samme tid som talen i TV, hvilket vil sige kl. 18.00.

Normalt varer nytårstalen et sted imellem 11 til 13 minutter, hvilket levner rigelig af tid til syslerne i køkkenet, hvis du skulle stå midt i madlavningen på dette tidspunkt af aftenen.

Så tændt TV’et eller skru op for radioen, så tænd for TV’et eller skru op for radioen nytårsaften, hvor hendes majestæt vil stå klar til at vinke farvel til år 2020 og byde år 2021 hjertelig velkommen. Husk i den sammenhæng, at 2020 og 2021 også er nytårstaleodds hos NordicBet. De to år har odds på henholdsvis 1.05 hver især.

Der er altså rigeligt at bette på. Og det uanset, om du holder dig til de klassiske emner, ord og gengangere eller vælger at kaste dig over nogle af de mere årsspecifikke emner. Uanset om det går den eller anden vej, er der uden tvivl lagt op til en festlig og mindeværdig aften.

Tilbage er der kun at ønske dig et rigtigt godt nytår fra alle os her hos NordicBet.

Vi håber, du kommer trygt og godt ind i det nye år.