Valg19: Stram Kurs og Nye Borgerlige kæmper for livet og DF for opbakningen

Valgkampen har nået halvvejsstenen, og ifølge meningsmålingerne så er der ikke rigtigt sket de store udsving.

Rasmus Paludan og Stram Kurs indledende offensiv er stille og roligt og ret ubesværet pillet fra hinanden af politiske modstandere og medier, og højrefløjs-provoen kommer til at kæmpe en hård kamp for overhovedet at komme over spærregrænsen på to procent af stemmerne.

Af redaktionen

Rasmus Paludan vækker opsigt

Mon ikke det danske erhvervsliv har bemærket, at Paludans udfald har vakt opsigt i Mellemøsten, hvor danske virksomheders interesse kan lide under hans synspunkter, og derfor har rømmet sig over for den borgerlige lejr og markeret det kunne være klædeligt med en vis og gerne markant distance til den yderste højrefløj.

Rasmus Paludans Stram Kurs og Nye Borgerlige ligger ifølge en meningsmåling på dr.dk på 2,6 procent af stemmerne.

Støtte til Stram Kurs dykker

Det er langt fra de procenttal på fem og seks procent, som tidligere har været nævnt i forbindelse med de to nye partier, og spørgsmålet er, om Stram Kurs vil dykke yderligere i opbakning, hvis flere afsløringer i stil med ’Stalker-sagen’ vil finde vej til mediernes forside og belaste Rasmus Paludan yderligere. Eller om den Trump-agtige retorik kan trække ham og det øvrige Stram Kurs ind i Folketinget.

Nye Borgerlige har ret tydeligt valgt en anden strategi. Der er har været bryllupsbilleder af en lykkelig Pernille Vermund, og radioannoncer, hvor hun som partileder taler med alvorlig tone og tilbyder sig som et reelt alternativ til dem, der synes, at DF har fejlet.

Nye Borgerlige er afdæmpede som DF

Men Nye Borgerlige har ikke valgt en ellers klassisk strategi for protestpartier – nemlig at udse sig en fjende og køre hårdt på der – men fremstår mere afdæmpet.

En stil som minder om DF’s, der i øjeblikket hænger valgplakater op med portrætbilleder af Thulesen-Dahl som det sikre valg, og understreger at der ikke er tid til ’eksperimenter’ – uden disse eksperimenter får en nærmere adressering. Men er det nok til at afvæbne DF-vælgernes utilfredshed med partiers møgsager, som de benævnes i medierne, eller bliver det et valg med under 12 procent af stemmerne, som meningsmålingerne varsler?