FCK har kurs mod 18-årigt lavpunkt

Ovenpå nederlaget til SønderjyskE vurderer vi, at FC København har cirka 50 procent chance for medaljer i denne sæson. I så fald vil det være første gang siden år 2000, at klubben ikke får medaljer.

Af Thomas Holm, Pressechef hos NordicBet


Med gårsdagens nederlag til SønderjyskE kastede FC København mere benzin på et bål, der har potentialet til at udgøre en negativ milepæl i klubbens historie. 22 point i 16 kampe har nemlig sat klubben på kurs mod en medaljeløs sæson for første gang i 18 år.

Vi vurderer i øjeblikket sandsynligheden for FCK-medaljer til at være cirka fifty-fifty. Det kommer til udtryk i et odds på 1,85. Før sæsonen stod selvsamme odds i 1,02. Kigger man på mesterskabschancerne, lyder oddset på 13, hvilket svarer til en sandsynlighed på cirka 7,5 procent. Før sæsonen lød mesterskabsoddset på 1,35.

FC København er i færd med en ganske forbløffende nedtur i dansk fodbold. Det skyldes især, at klubben ikke har formået at omsætte sit enorme transferbudget til kvalitetsindkøb. Lüftner, Sotiriou og Pavlovic er eksempler på spillere, som ikke har levet op til forventningerne, og det må Ståle Solbakken tage sin store del af ansvaret for.

Inden sæsonen var det ganske utænkeligt at forestille sig FCK udenfor top 3, men sådan forholder det sig ikke længere. Man skal selvfølgelig ikke glemme, at FCK også har været ramt af skader til stærke profiler som Federico Santander, Erik Johansson og Nicolai Boilesen. Men det bør ikke kunne ryste så stor en klub i en liga som den danske.