Brabrand-assistent: Vi holder kortene tæt til kroppen

Brabrand kæmper for overlevelse og klubben har selv proklameret, at kampen blandt andet skal vindes med en ny spillestil. Alligevel vil Brabrand ikke afsløre for meget før forårspremieren mod Fremad Amager.

Af Jakob Genz

Forårssæsonen banker på døren og ingen i Brabrand og omegn er i tvivl om, hvad der venter forude. For med syv point op til den positive side af nedrykningsstregen, så er der kun én ting på plakaten, nemlig en indædt kamp om overlevelse i NordicBet LIGA’en.

Men hvordan tager man sådan en kamp op?

En klassisk automatreaktion ville være at gå back to basic. Tilbage til det DNA, der i sin tid førte succes med sig.

Men selvom Brabrands grundlæggende dyder imponerede alt og alle, inklusiv klubben selv, ved at sikre holdet syv point i de tre første kampe af debutsæsonen i NordicBet LIGA’en, så har de seneste syv måneder i landets næstbedste række vist, at der måske alligevel skal andre (og nye) boller på suppen.

For siden Brabrands sejr over Fremad Amager tilbage i midten af august måned sidste år, hvor Kenan Hajdarevic scorede kampens eneste mål og dermed gjorde sig selv til matchvinder allerede i det 39. minut, så har oprykkerholdet med den mildest talt sparsomme økonomi og alt andet end prangende sportslige setup kun hentet seks point i 17 kampe.

Det store spørgsmål

Men Hajdarevic er som bekendt ikke længere i Brabrand, men derimod i FC Fredericia. Og blandt andet derfor har Brabrand siden den seneste turneringskamp, der i øvrigt resulterede i et 0-3 til netop FC Fredericia, brugt den tiltrængte juleferie og de derpå følgende forberedelser til den nye sæson på at tænke nyt.

Der er ikke tale om en splinterny spillestil, men alligevel nye tanker, der meget vel kan resultere i et Brabrand-mandskab, som kommer til at gribe det kommende forår an med et udtryk, der afviger en anelse fra det, der blev oprykkerne var garant for i efteråret.

Men hvordan? Ja, det er det store spørgsmål. Derfor var det også det første, der blev stillet til Brabrands assistenttræner, Marc Højland Jepsen, da NordicBet fangede ham tidligere på ugen.

Marc Højland Jepsen valgte dog, ligesom alle andre i Brabrands trænerstab, at kortene tæt til kroppen. Fjenden skal ikke vide noget før kamp:

“Men jeg kan sige så meget, at det jo ikke er nogen hemmelighed, at vi har haft lidt udskiftninger på spillerfronten i vinterpausen. Kenan (Hajdarevic, red.) er eksempelvis skiftet til Fredericia, hvilket jo piller lidt ved vores måde at gribe offensiven an på. Derudover, så har vi fået lidt anderledes typer ind på vores hold, som gør, at vi måske kan få implementeret et par ting, der kan overraske modstanderen,” indleder Marc Højland Jepsen.

“Dermed ikke sagt, at vi kommer til at se bort fra de faste automatismer. Dem holder vi fast i. Vi er stadig en fasttømret enhed, der slås for hinanden. Men måske kommer vi alligevel til at få et lidt andet udtryk end man har været vant til at se.”

At ramme en stime

Mere vil Marc Højlund Jepsen ikke ud med. Heller ikke selvom man presser ham hårdt. Til gengæld vil han gerne kommentere på Brabrands kommende forårspremiere, der spilles ude mod Fremad Amager på søndag. Ikke på John Faxe Jensen og co.’s normale hjemmebane, Sundby Idrætspark, men derimod på Gentofte Stadion.

Fremad Amager er lige nu på den 10. plads, som I drømmer om at slutte på. Men I er hele syv point fra den. Så er du enig med mig i, at resultatet af kampen på søndag kan vise sig at være udslagsgivende for jeres chancer for at overleve?

“Det spørgsmål har jeg og alle andre i trænerstaben fået flere tusinde gange. Det er et godt spørgsmål, men mit svar er måske lidt kedeligt. For vi tager en kamp af gangen. Uanset hvad kampen på søndag ender med, så er der stadig 39 point at spille om.”

“For os handler det om at levere en god indsats på søndag, men det hele står ikke og falder med hvordan det kommer til at gå resultatmæssigt. For os er det vigtigt, at vi i dette efterår bliver faste i vores udtryk inde på banen og forhåbentlig kan få strikket en stime af point sammen. NordicBet LIGA’en er en tæt og uforudsigelig størrelse, hvor der kan ske mange ting på kort tid. Så det handler om at ramme en positiv stime.”

“Sikkert er det dog, at vi uanset hvad der sker de næste vil kæmpe for overlevelse, så længe der er en matematisk mulighed,” slutter Marc Højlund Jepsen.

Søndagens kamp mellem Fremad Amager og Brabrand fløjtes i gang på Gentofte Stadion klokken 13.45. Herefter bliver vi alle forhåbentlig klogere på Brabrands (måske) nye udtryk i bestræbelserne på at sikre sig overlevelse i NordicBet LIGA’en.