Transfer Talk: Thomas Delaney bliver Dortmund-spiller som Danmarks dyreste

Transferkabalen med Thomas Delaney i en hovedrolle nærmer sig sin afslutning. Vi er ikke der, hvor vi kan råbe done deal, men det er meget tæt på. Den sker. Med mindre der kommer et uventet bud ud af det blå i løbet af de næste dage, så tager Thomas Delaney til VM som nybagt Dortmund-spiller. Her er hvorfor, det går sådan.

Af Søren Sorgenfri

Det vi ved:

– Werder Bremen har bekræftet stort bud på Delaney
– Buddet er fra Dortmund.

Der ligger et tungt bud på sportschef Baumanns bord i Werder Bremen. Et bud fra Dortmund på den danske landsholdsspiller i størrelsesordenen 20 millioner euro. Det er nu Bremen-bossens opgave at presse det bud op på 25 millioner euro. Han har opgivet at holde på den danske midtbanespiller, så nu skal den højeste pris hales i land.

Delaney og Premier League

Men hov. Skulle Delaney ikke til England? Der har i tysk presse været skrevet om et engelsk bud. Jeg tror ikke, at der er et bud fra Premier League. Af to årsager.

Det er reelt kun top 6 klubberne i Premier League, der vil bruge 20-25 millioner euro for en central midtbanespiller. Det er ikke fordi de øvrige 14 hold mangler penge – de bruger dem bare på andre spillere. Andre typer spillere – typisk til det offensive departement.

Crystal Palace som eksempel. Ørnenes dyreste spillere til dato er Townsend, Cabaye og Benteke.

Everton smed store beløb ud på Lukaku og hypede Fellaini og så den engelske landsholdsmålmand Pickford. Englændere koster altid ekstra.

Leicester sikrede sig Kramaric, Musa og Slimani.

Ovenstående spillere er købt fra ni millioner pund og op. Og de er ikke Thomas Delaney typer. 

Premier League holder øje med Delaney

Når mellemlaget af Premier League-klubber handler centrale midtbanespillere med hårdt arbejd- DNA er det ofte spillere, der er kommet i overskud andetsteds i Premier League, men med et godt ry. The Steve Sidwells… Eller spillere af afrikansk afstamning shoppet i fransk eller belgisk bold.

Hvis der var et bud fra en top 6 klub i Premier League på Delaney, så ville det været lækket til pressen. Engelsk presse kan deles i to bunker. Dem der sætter klik-madding på, og dem der faktisk ved noget. BBC og Sky er blandt de sidste. Hvis en af de 6 topklubber i England var ved at købe Delaney nu, så ville det stå et sted. De engelske klubber fremstår hermetisk lukkede, men lækker altid elegant til pressen.

Når ikke der er skrevet om et bud på ham i engelsk presse, så er der ikke noget. Det skyldes primært Werder Bremens prislap. Var prisen omkring 10-12 millioner euro, så ville der være et kobbel af engelske mellemklubber på speed dial. Men det er ikke sikkert, at englænderne ville kunne konkurrere med Dortmund på lønnen. De lønner næstbedst i ligaen. Kun Münchens mægtige FC Bayern ligger over.

En løn- og budkrig er dog ikke relevant; der er ingen engelske bud.

Det samme gælder La Liga og Serie A. Hvis en klub derfra var tæt på, så ville det være ude. Der er en helt anden åben kultur mellem klubber og presse der, end vi ser i Danmark. Faktisk er det min påstand, at Superligaens klubber må være blandt de mest lukkede i hele Europa, men det er en anden historie.

Prisen på Delaney vil også være en bro for langt for 95 procent af klubberne i de to ligaer.

Schalke 04 kan ikke være med på Delaney

Hvad så med Schalke 04? Det stod jo i Kicker.

Schalke 04 blev overraskende sølvvindere. Omverdenen forventer, at den gamle mineklub opruster markant, og de har formentlig et budget for sommeren på netop 25 millioner euro. Bruger de alle de penge på Delaney? Selvfølgelig ikke. De skal bruge pengene klogt på fire-fem spillere. Hvis de kongeblå kunne lande ham for 10 millioner euro, så ville de være inde i billedet. Det er de ikke.

Tilbage står, at Werder Bremen og Dortmund skal blive enige. Dortmund ved, at de skal slå til nu. Det er nu de engelske klubber stadig slumrer efter sæsonafslutningen, og det er ikke i Ruhrklubbens interesse at fortsætte en budkrig under og efter VM. Hvis Delaney stråler, så skyder prisen i vejret.

Derfor vil Dortmund gerne nå til enighed i løbet af de næste dage, og Bremen vil gerne have Dortmund til at bide til bolle på præcis den pris, der får handlen til at være guldrandet for nordtyskerne. De bliver enige.

Og det inden VM begynder, så forvent Delaney i sort og gult i løbet en god uges tid. Dortmund har privatflyet klar, der kan flyve danskeren frem og tilbage samme dag til landsholdslejren.

Og nå ja. FCK står til 10 procent af transfersummen. FCK solgte Delaney til Werder Bremen for to millioner euro plus videresalg. Nu er der dobbelt op på den. Alle vinder, og Delaney kan tage til VM som Dortmund-spiller.