Transfer Talk: Kirkevold, Bendtner, prisen på Gammelby og en polak kan afløse Grytebust i OB

Sommervarmen ligger over os, og ingen orker noget af ren og skær velvære, middelhavsstemning og sjusser ret meget. Men! Transfermarkedet står jo ikke stille som iltfattigt fjordvand, så her er en af sommerens første Transfer Talks. 

Af Søren Sorgenfri

Det er vel ingen hemmelighed, at OB må vinke farvel til målmand Grytebust denne sommer. Med en pris på en million euro er det nu heller ikke en dårlig handel for fynboerne. Afløseren kan meget vel blive polsk. Freiburgs Rafael Gikiewicz nævnes som det sommervarme bud på næste mand mellem stængerne hos striberne.

Tobias Salquist gør, hvad han kan for at lade som om, han ikke skal til Waasland-Beveren, men interessen har været godt beskrevet i Ekstra Bladet og belgiske aviser. Nu har forsvarsspilleren ifølge vores oplysninger netop gennemgået lægetjek, og er klar for belgierne.

Vi bliver lige ved Ekstra Bladets fine arbejde. De breakede forleden Birminghams interesse for Kristian Pedersen, og der er ifølge vores oplysninger godt kog i forhandlingerne med Union Berlin, og det i et omfang så den sker. Flot skifte af backen som ingen Superliga-klubber ville røre ved – og en cadeau til HB Køges tidligere sportschef Jesper Sommer, der spottede talentet i Danmarksserien.

Mathias Jensen har fået sit gennembrud i FCN denne sæson, og var længe meldt på vej til Ajax Amsterdam. Hollænderne er nu ude af billedet, og Jensen inde i varmen i Celta Vigo som en komponent i en større transferkabale. Hvis Daniel Wass skifter til Valencia og/eller Lobotka ligeledes skifter klub, så ligger havnebyen forrest i kapløbet om at lande stortalent Jensen. Og det til en pæn pris i et niveau omkring de 8-10 millioner euro, og dermed må man blot konstatere, at FCN fastholder det vanvittigt imponerende transferarbejde.

Prisen på Brøndbys Jens Martin Gammelby? En million euro. Og de blågule har stadig ild i Domenik Kaiser.

Der skrives meget om Nicklas Bendtner og situationen i Rosenborg. Gode kilder siger VM (hvis han bliver klar) i den grad skal være hans tog være til næste destination. Der er pakket ned i Rosenborg og gjort klar til afgang.

Hobros topscorer Pål Kirkevold drømmer om engelsk bold, men kan havne under varmere himmelstrøg. Det siges, at AEK Athen har nordmanden på blokken som forstærkning til den nye sæson, hvor de forsvarende græske mestre også skal spille CL-kval.

Kasper Larsen har kontraktudløb i Groningen, og hollænderne ønsker ikke at forlænge. Det ligner en retur til dansk fodbold for stopperen.

Andetsteds er Bjørn Paulsen på vej væk fra Hammarby til en pris på en millioner euro. Destinationen er endnu ukendt, men prislappen betyder, det næppe bliver en retur til Superligaen.

Transfer Talk er NordicBets transferklumme ved Søren Sorgenfri.