Transfer Talk: FCK kan blive nødt til at sænke prisen på Wind

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Forleden rundede Transfer Talk sagen omkring Daramy og den kuldsejlede kontraktforlængelse med FCK. En case, hvor FCK reelt aldrig havde muligheden for at forlænge med offensiv-spilleren, hvis lejr forlangte en løn lig den i Ajax Amsterdam.

En af flere årsager til han blev solgt. En anden var, at FCK skal sælge spillere for X antal millioner hvert år, og Victor Nelsson, Daramy og Jonas Wind var de mest oplagte. Wind måske tilmed DEN mest oplagte af den trio før EM. Men planen med et godt EM med Wind som landsholdets førsteangriber røg på gulvet, og de henvendelser som der kom på angriberen i løbet af sommeren flugtede ikke med FCK’s forventninger om salgspris. Der er flere gange nævnt en arbejdspris på 100 millioner kroner.

Men spørgsmålet er, om FCK kan blive nødt til at sænke prisen på Wind for 1 – at få ham solgt mens interessen stadig er nogenlunde varm 2 – for at få midler til investeringer i truppen.

FCK har flere udfordringer på banen pt. Ikke mindst fraværet af kantspillere, hvilket understreger de manglende kompetencer på banen – evnen til at sætte en mand og ikke mindst få sat Wind i spil tættere på mål.

Som spillet er pt., så ligger Wind for dybt i banen til at blive den ligatopscorer, som FCK ser i ham. Seks mål så langt i 15 kampe kalder ikke på 100 millioner kroner i transfer.

FCK er fem point efter FCM, så guldduellen er åben, men spil og udtryk på banen taler FCM ind i en favoritrolle, men hvis ikke dette stadig nye FCK-projekt vinder titlen til sommer, så flirtes der med katastrofen. Det er ikke sandsynligt, at Thorup vil ’overleve’ at kikse guldet. Så skal der ske nyt igen. Og virker det heller ikke, så vil det falde tilbage på ’PC’.

Så januar måneds transfervindue kan blive helt centralt for FCK i bestræbelserne på at få motorer på kanterne. Og så vender vi tilbage til Wind.

Det siges i fodboldmiljøet, at ’PC’ er en hård nyser i den forstand, at han ikke er bange for at lade forhandlinger løbe linen helt ud. Altså vil han – som i tilfældet Daramy, hvor Club Brugge fik et pænt nej tak til 10 millioner euro – kæmpe til det sidste for at lande max prisen på Wind, men omstændighederne kan tvinge ham til at slække på prisen og i stedet gå efter en bedre bonusaftale. Alene for at få frigjort midler til at investere i kantspillere, der kan levere den service fra yderpunkterne som den nuværende trup ikke har evnerne til; en angriber til at putte boldene i nettet skal FCK nok finde som afløser for Wind. Det er et spørgsmål om at få indkøbt spillere, der kan stå for den nødvendige service.

Kabalen er dog ikke så ligetil, som den kan lyde. Januar måneds transfervindue er altid specielt og de planer, der laves her i disse uger, bliver ikke nødvendigvis til noget i januar. En engelsk klub der pt. drømmer at tilføre ekstra firepower kan pludselig ramme en stærk formstime og i januar føle sig på så sikker grund, at et behov for indkøb af angriber udskydes til sommer. Eller panikken kan brede sig og en køber dukke op ud af det blå om end det er mindre sandsynligt i et covid-19 ramt marked.

Netop covid-19 spiller en central, men uklar rolle. Venter der os en vinter med tomme stadions ude i Europa med heraf færre indtægter? Sports- og administrerende direktører over hele Europa trykker F5 på news om pandemien.

Det vil med sikkerhed få klubber til at agere mere forsigtigt end normalt. Og netop det samt et presserende behov for indkøb af kantspillere kan få FCK til at file på Winds pris.

Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.