Januars sidste transfers i Premier League

Dette års transfervindue har været ukarakteristisk hektisk og meget tyder på, at det ikke er helt slut endnu. Vi kigger nærmere i Premier League og giver et overblik over, hvad der kan ske i de næste dage.

Af Martin Lykkegaard Krat, Conte/Nestor-skalaen

Selvom transfervinduer- og deadlines altid er lidt af en PR-bombe, så er det faktisk tit en skuffelse, men sådan har det ikke været i år. Eksemplificeret i José Mourinho, der ellers HADER at handle i januar, har gjort Alexis Sanchez til Premier Leagues bedst betalte spiller. En del af vores forudsete handler er også sket eller er på nippet.

En del af forklaringen på den pludselige aktivitet er, at flere af storholdene som Arsenal og Manchester United har en del spillere med kontraktudløb og bunden er tættere end nogensinde før. Der er stadigvæk en otte-ni hold, der med en ujævn formkurve kan ende under stregen, og hvor managerfyring allerede er brugt som værktøj. Derudover skal man også holde sig for øje, at transfervinduet er flyttet tilbage i England, hvor det lukker torsdagen før sæsonstart. Når det så falder sammen med et VM, der strækker sig langt ind i juli, så kan man godt forestille sig, at det bliver mere kompakt og hektisk end normalt, så de handler, der kan lukkes nu, sker nu, ligesom at forberedelsen til næste sæson i højere grad er startet nu. For eksempel hos Arsenal.  

Desperado indeni

Hos Arsenal mangler man stadigvæk at lukke handlen med Pierre-Emerick Aubameyang, men det ligner en done deal til £55 mio. Der var det sædvanlige tovtrækkeri om pengene (store handler tager altid tid), og man skal vel kippe lidt med flaget for, at Borussia Dortmund igen sælger dyrt på en spiller som de næppe havde fået meget mere ud af.

Det ligner lidt et kaos for Chelsea. Michael Emanolos exit har efterladt et strategieksekverende tomrum, hvor de spillere de linkes med i pressen har været meget lidt Chelsea-agtige. Især når man kigger på emnernes skadeshistorik eller alder. Manglen på en fysisk dominerende har fået navne som Peter Crouch, Olivier Giroud og Andy Carroll nævnt af den engelske presse. Selvom det ligner mest halve vinde og interne jokes, så er der ikke nogen tvivl om, at der mangler Emanolos touch. Det kunne godt ende med en gammel Premier League-kending i form af Edin Dzeko, der har haft nogle gode år nede i Roma, men Dzeko fylder 32 år om lidt, og er næppe en løsning på længere sigt. Derudover kan Roma have svært ved at slippe ham, når man tænker deres eksisterende formkrise. Så sætter direktør Marina Granovskaia alt på, at Dzeko lykkes, så kan hun komme til at skuffe Antonio Conte igen. Roma er også klubben, hvor Chelsea overvejer at hente deres løsning til venstre back i form af Emerson Palmieri for £17,5 mio. ifølge Sky Sports Italia, men tiden og internt pres i Roma arbejder som bekendt imod dem. Så Chelsea er stedet at gå hen, hvis man vil se god gammeldags deadline day-panik. Lykkedes operationen uden en døende patient, så kan det godt ende med, at Michy Batshuayi ender i Tyskland for at erstatte Pierre-Emerick Aubameyang ifølge Het Laatste Nieuws.

Den slags panik kender de hos Leicester, hvor de dummede sig i Adrien Silvas papir i sin tid. De er til gengæld ved at rydde lidt op i truppen denne gang, hvor Ahmed Musa der har været sæsonens største persona non grata formentlig sendes tilbage til Rusland, og Leonardo Ulloa ifølge The Guardian sendes på lån til Brighton, der må takkes med Ulloa som deres angrebsforstærkning for nu.

Tålmodighed er et virtue

Virgil van Dijk var blandt vinduets første og største transfers til Liverpool for en pris på £75 mio., der fik både Chelsea og Manchester City til at stå over. Det har imidlertid fået Pep Guardiola til at besøge et af sine gamle transferemner Aymeric Laporte, der tidligere har afvist et skifte, men synes nu langt mere parat. Laporte har en frikøbsklausul på £58 mio. og kan meget vel være et endnu bedre køb og fit end van Dijk, så der blev nok grædt tørre tårer over, at hollænderen endte i Liverpool. Det ville være lidt ukarakteristisk for dem, men det kan godt være, at Pep Guardiola føler sig fristet af at hente en kantspiller, nu hvor Leroy Sane blev stemplet imod Cardiff og er ude et stykke tid.

Den opmærksomme iagttager af Ligue 1 vil se, at hverken Lucas Moura eller Thomas Lemar var på holdkortet for deres respektive hold i weekenden. Moura ligner stadigvæk mest en Tottenham-spiller ifølge L’Equipe, mens Lemar stadigvæk kan være i spil flere steder selvom Lemar selv måske foretrækker at gøre sæsonen færdig i Monaco for at sikre en plads i VM-truppen. 

Nedrykningsslagmålet

Det er altid friskt, når der er en dansker i spil, men det ser ud til at være faktum i Newcastle, hvor Nicolai Jørgensen er en af flere emner hos Rafa Benitez, der stadigvæk må wheelers dealer sig til nye spillere, nu hvor klubsalget trækker ud. Newcastle flirter på sådan en århusiansk måde altid med nedrykningen, så forstærkninger er næsten et must. Daniel Sturridge var også et af emnerne, men han kan meget vel ende hos West Bromwich Albion, der også har lånt Ali Gabr, i stedet for ifølge The Guardian. Vi tippede ham til Southampton for nogle uger siden, men de fandt som bekendt £19 mio. frem til argentinske Guido Carrillo i stedet. Penge som Monaco så brugte på at hente den italienske teenagerangriber Pietro Pellegri for nogenlunde samme sum. Det bliver interessant at følge, hvem der fik mest for pengene.

David Moyes er ikke ligefrem berygtet for at handle hurtigt, men West Ham har et større puslespil, hvor de gerne vil hente mindst en midtbanespiller og angriber, især nu hvor Diafra Sahko er væk, Andy Carroll skadet og Javier Hernandez har truet med at finde et nyt hold for at komme i VM-form. Belgiske DH har blandt andet sat dem i forbindelse med noget så eksotisk som Anderlechts Leander Dendocker og ESPN mener at vide, at Graziano Pelle er deres nyeste emne. Moyes er jo notorisk konservativ med sin udvælgelse af spillere, men derfor giver Pelle også god mening, hvis det ikke lige var fordi, at hans lønniveau var et stykke fra det West Ham normalt arbejder med.

Hos Crystal Palace dvæler man stadigvæk lidt ved målmanden Vicente Guaita, der egentlig har kontraktudløb til sommer, men har en frikøbsklausul på €8 mio. Det kan sagtens være, at det ender med et billigere alternativ det næste halve år. For eksempel Robin Olsen eller Frederik Rønnow. Roy Hodgson har netop udtalt på et pressemøde, at han håber på flere spillere i dette vindue, så måske er det ikke kun en Superliga-målmand eller Alexander Sørloth som BT kan berette om

Nedrykningsspillet kalder på flere mærkelige og desperate handler, og så bliv ikke overrasket, hvis der dukker flere kaniner op i det travleste januarvindue i Premier League i meget lang tid.