Eriksen bliver i Tottenham, men hvad med de andre danske landsholdsspillere?

Så er der venskabskamp på Friends Arena. Det plejer nu sjældent at være en særlig venskabelig omgang, når Sverige og Danmark mødes, men denne gang kan det være anderledes. Med få dage til de første VM-kampe, så har ingen af de to mandskaber interesse i at satse hele butikken og risikere skader eller andre ubehageligheder.

Af Søren Sorgenfri

Ingen benbrud eller andre spark i tænderne, tak. For VM skal ikke kun være spillernes finest hour, men også være afsættet for spring videre i karrieren. De får ganske enkelt ikke bedre udstillingsvindue, og det gælder for en god del af de danske landsholdsspillere.

Thomas Delaney, Werder Bremen

Werder Bremen er langt i forhandlingerne med Dortmund om et skifte til minimum 20 millioner euro. Den falder formentlig på plads i næste uge, men sker der noget uventet, så vil andre klubber tage midtbanespilleren kraftigt under lup under slutrunden.

Andreas Bjelland, Brentford

Kontrakten med London-holdet udløber nu her, og stopperen er åben for at prøve nyt og en anden fodboldkultur. Bjelland er dog i kamp med tiden for at blive VM-klar, og det kan spille ind på hans chancer for at et hop op på næste hylde. Uanset hvad, så står en kontraktløs landsholdsspiller dog altid med gode kort på hånden for at finde en ny arbejdsgiver.

Kasper Schmeichel, Leicester

Førstevalget på målmandsposten har i den grad bevist sit værd i Premier League og har udtjent sin værnepligt for Leicester. Han var en absolut hjørnesten i Leicesters overraskende mesterskab, hvilket gav hans ry yderligere et nøk op og for en målmand er han i sin bedste alder. Skal der for alvor en stor klub på cv’et, så er det ved at være, men han bliver en komponent i den store transferrokade, der skal finde sted mellem de største klubber.

Peter Ankersen, FC København

Backen har i et års tid luftet ønske om at skifte til udlandet igen, og en slutrunde vil være et vægtigt aktiv på salgspapirerne. Hvis han altså kommer med blandt de sidste 23.

Nicolai Jørgensen, Feyenoord

Et skiftede til Newcastle glippede sidste sæson, men en god slutrunde kan forny interessen for angriberens kvaliteter. Men det vil kræve mål og skarphed og ikke de lidt blege indsatser, som frontløberen også har leveret i landsholdstrøjen.

Pione Sisto, Celta Vigo

En tricky winger står altid i høj kurs. Ikke mindst, hvis han kan se tilbage på et godt VM. Agentverdenens veje er uransagelige, så bliv ikke overrasket, hvis Sisto spiller i Premier League efter sommerferien.

Christian Eriksen, Tottenham

Rygterne simrer om et skifte til Spanien, hvor Barcelona flittigt nævnes i overskrifterne. Men det kan også – og det er det mest sandsynlige – være rent røgslør for at få en højere løn og en ny kontrakt på bordet i Tottenham.

Nicklas Bendtner, Rosenborg

Nu har han set Tippeligaen, og scoret de mål han skal i norsk bold. Alle parter er indstillet på et skifte for angriberen – et succesrigt VM kan sende ham tilbage ud i en større liga eller en eksotisk kapitaltung liga et sted langt fra Tårnby.

Lukas Lerager, Bordeaux

Den hårdtarbejdende midtbanemand tiltrækker sig opmærksomhed fra Bundesligaen. Det kan ende med et overraskende skifte til en ret stor klub, hvis alt flasker sig for den tidligere Viborg-spiller.