Tottenham og Liverpool kan blive julens store vindere

Julen nærmer sig med en kaskade af brun sovs og gaver galore. Men også engelsk fodbold. Masser af engelsk fodbold.

Det begynder allerede et par dage før den store aften.

For en ting er Liverpools uimodståelige korstog mod tronen, men andre steder er der også store temaer på højkant.

Arsenal. Tag nu Arsenal. The Gunners har losset Emery ud og kan slet ikke få gang i sæsonen. De er allerede syv point fra fjerdepladsen og vikar Ljungbergs tropper fik læst og påskrevet af Manchester City forleden.


Læs også: Hvem har mest at vinde, United eller Arsenal?


Nu venter Everton, hvor Arsenal i de seneste syv besøg er 3-1-3. Duncan Ferguson er vikar hos ligeledes managerløse Everton, og skotten har med en afventende, men snu 442 taget fire point i sine to kampe på bænken.

De sidste tre besøg på Sydkysten er endt 1-1-1 for Arsenal og efter de to ’bløde’ kampe venter så Chelsea og Manchester United i to kæmpe brag om fjerdepladsen. Hvis Arsenal da overhovedet er inde i billedet om fjerdepladsen, når Chelsea kigger forbi Emirates.

Liverpool hamrer af sted i et næsten Boogerds-agtigt udbrud, og spørgsmålet er om ikke bare de røde holder hjem. Konkurrenterne falder længere og længere tilbage. Det vi skal have svar på fra Liverpools side er, hvorvidt et tæt program med ni kampe på en måned slider på forspringet. Nu står klub-vm, ligacup og flere ligakampe for døren, men indtil videre ryster Klopps kompagni ikke på hænderne.

Juleprogrammet byder først på en tur til sjælløse London Stadium, hvor West Ham er en størrelse, der er svær at blive klog på. Pellegrini har altid en undskyldning klar, og han må være en pine for lillemor at høre på, hvis han gemmer hjem uden at have købt cigaretter og mælk. Så var der trafik, så var kioskmandens kendelser imod, eller Wilshere var skadet. Igen.

Sejren over Southampton gav Pellegrini luft og lidt afstand til bunden, men at se langsomt spillende West Ham kommer i vejen for Liverpool, det er godt nok svært at se.

Herefter skal Liverpool besøge Leicester, der står tilbage som eneste udfordrer. Det bliver en gyser, når Rodgers skal hjemsøge sin gamle klub. Dont mention Gerrard and the ball..men napper Liverpool også den, så kan de godt lade propperne springe mere end en gang nytårsaften i Liverpool.

Næste rundes helt store samtaleemne bliver naturligvis, når Tottenham og Chelsea tager livtag, og José Mourinho krydser klinger med sin tidligere hjerteklub. Det har han gjort før i spidsen for United, men i et Londonderby, det kan kun blive med et ekstra gear op. Men ellers har Tottenham med kontrakt-rebellen Christian Eriksen på bænken et nådigt program med kampe mod bundhold som Norwich og Southampton. Det kan meget vel blive en god jul for Tottenham, der kan æde sig ind på Chelsea på fjerdepladsen – The Blues er gået helt i stå.

Julen bliver ligeledes en lakmusprøve for Manchester City. Med kampe mod Leicester som direkte rival i topstriden og så to fra sub-toppen, i Wolves og Sheffield United, så skal Guardiolas bande op på tæerne igen, hvis de skal gøre sig håb om at øjne Liverpool i det fjerne. Det kan blive julen, som endegyldigt sætter de lyseblå af i kampen om mesterskabet. Med 14 point op til Klopps Liverpool i skrivende stund så er det løb allerede så godt som kørt.

Manchester United skal på sin vis også til eksamen. Med Watford, Newcastle og Burnley på programmet før det nye år skydes ind med kampen mod Arsenal, så er henover julen, at Solskjær for alvor skal vinde fansenes tillid.

Efter tre sejre i træk så gjorde 1-1 mod Everton naller, men tre sejre i træk før kampen på Emirates vil være præcis det rygstød, som Solskjær skal bruge. Det kan ikke være anderledes – julen er jo hjerternes fest.. og fodboldens.