Uret tikker: Fire fede transferspørgsmål


Foto: TT

Af Søren Sorgenfri


Der begynder at blive meldt færdigt transferarbejde rundt omkring i Superligaklubberne, men vi må forvente aktivitet hos de tre mesterskabsfavoritter, der sammen med AaB står for de fire store transferspørgsmål, der skal findes svar på i løbet af de næste dage.

De tre skal i ilden for at komme i europæisk gruppespil, og en eventuel billet og medfølgende millioner her kan naturligvis blive udslagsgivende for aktiviteter.

Brøndby IF

Klubejer Jan Bech Andersen har sat pres på den sportslige sektor for at finde en til to nye spillere. Det er tidligt på sæsonen, men det tætte program har allerede trukket store veksler på truppen, så en ekstra motor eller to er ønsket. Hvis hele truppen var fit, så ville en enkelt tilgang i form af en midtbanespiller som Hjulsager eller Halimi give mening, men med tanke for centerblokkens forfatning så bør Brøndby rykke på en defensiv allrounder med kompetencer på to-tre forskellige pladser. Især hvis det lykkes at gå forbi Genk og videre til det europæiske gruppespil.

FC Midtjylland

FCM skal naturligvis satse hele butikken for at komme i EL gruppespil. Det er 50/50 mod Malmø, men dog en modstander der kan overkommes. Derfor er et eventuelt salg af Sanneh utænkeligt før de kampe er afgjort, men derefter står Anderlecht klar med et nyt bud. FCM ventes at forlange seks millioner euro, og det kan ende med en transfergyser, hvis belgierne stædigt vil forsøge at handle prisen ned. Atalanta havde også Sanneh i kikkerten. Club Brugge følger desuden Duelund tæt.

Desuden har FCM brug for en central midtbane, og det siges, at der arbejdes på en til startelleveren. 

FC København

FCK er langt henad vejen færdige på spillermarkedet og så alligevel ikke. Jan Gregus og Lüftner kan ryge, hvis det rette tilbud melder sig, og det vil igen – især sammen med EL millioner – sende FCK på markedet. Selv om Bendtner er på vej væk fra Rosenborg, så er han ikke aktuel, men spørgsmålet er, om Andreas Cornelius kan lokkes hjem på et lejemål. Han er langt fra spilletid i Atalanta (var det skifte ikke skævt fra dag et?), og hvis det bliver FCK, der går i gruppespillet på Atalantas bekostning, så døren måske være åben for et midlertidigt comeback, nu Bergamo-klubben nægtede at sælge ham til Udinese, og spilleren selv har sagt nej til Club Brugge og et lejemål her. Det er ren spekulation, men har man ikke set mere usandsynlige ting ske i fodbold?

AaB

Får vi et sidste øjebliks transferdrama i det nordjyske? Edison Flores vil gerne væk, det er ingen hemmelighed, men prisskiltet der i agentkredse siges at være omkring 4 millioner euro har hidtil skræmt interesserede væk. Som Alaves. Man forstår AaB’s prisønske, fordi Flores har stort potentiale, men det er som om, han ikke helt får luft under vingerne i Superligaen. Senest har mexicanske Morelia set sig varme på peruvianeren, men de har heller ikke de nødvendige penge. Kommer der et passende bud på falderebet?