Transfer Talk: Om FCM’s bud på Tibbling og AaB’s byttehandel

Af Søren Sorgenfri

Det var noget af en transferbombe, som Ekstra Bladet detonerede. FCM’s bud på Brøndbys Tibbling. Det er jo en no brainer, at Brøndby ikke sælger til en direkte rival og vice versa med mindre beløbet er så højt over skyerne, at køber fattes ilt til hjernen. 

Brøndby afviste da også ved havelågen i bedste Terkels mor’ stil med: ’GÅÅ VÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆK’, men hvorfor bød FCM egentlig? Der nævnes et bud på en million euro; det beløb behøver man ikke være mange sider henne i håndbogen for sportschefer for at vide ikke går hjem. Der har tidligere i vinduet været rumlen omring fransk interesse med bud i samme størrelsesorden, men den interesse grundstødte på Brøndbys prislap. Så hvorfor har FCM forsøgt sig i samme størrelsesorden?

Er det ren desperation? Det vil da godt nok ligne dem dårligt. De er snu som få på transfermarkedet.

Er det drilleri, røgslør og sætten lus i skindpelsen før de to hold mødes på søndag på Brøndby Stadion? Måske. Brøndby har i hvert fald drillet igen via Twitter med spørgsmål om, hvorvidt de 1 solgte FCM billetter nu også faktisk er havnet i FCM-hænder. To rivaler der affyrer bredsider. Her er der sjældent røg uden ild. 

Netop brøndby og FCM mødes i superligaen i weekenden

Det siges at dele af Tibblings bagland er meget opsatte på at få svenskeren videre. Efter en fin første sæson i Brøndby, så har utålmodigheden meldt sig hos baglandet, der gerne ser et klubskifte. Det siges dog, at spilleren selv trives fint i blåt og gult, men baglandet altså har ild i øjnene og kløe i transferfingeren. Denne iver kan være kommet FCM for øre, hvorfor de har konkluderet, vi giver det et skud for at teste Brøndbys soliditet. Om ikke andet for at lave ballade her i transfervinduets afsluttende fase.

EB var først ude med Kievs interesse for Duelund (mens undertegnede desperat forsøgte at få afklaret om, det var Kiev eller S. Donetsk, der var på banen, og om buddet var på 3,5 eller 7,0 millioner euro trods alt en forskel…bugger, bugger, bugger..) med et bud omkring de 3,5 millioner euro og leder efter tilsvarende energi til midtbanen. 

Såvel FCM som Brøndby jagter begge forstærkninger her i slutfasen – begge til midtbanen – og har uafklarede transferspørgsmål internt.

Sanneh og Anderlechts interesse er velkendt – selv om det ikke ligner belgierne får held med flirten – og jeg tror også der kan komme et bud på en af Brøndbys stoppere her i slutfasen. Hvorfor Brøndby også skal agere på et 11. times bud og hente ind. Hvis altså. Der er mange hvis’er de næste dage.

Men et er sikkert. Brøndby sælger ikke Tibbling til FCM.

Andetsteds er Jannik Pohl tæt på at forlade AaB til fordel for Groningen, der, som vi skrev på Twitter i går aftes, sender angriberen Tom van Weert den anden vej i en stort set ’ren’ byttehandel med lidt mønter til AaB – den tør vi kalde done deal.

aab spiller ude mod Randers på søndag

I FCK ligner det, at Kadrii giver sine danske bejlere en kurv og søger til udlandet.