Superliga tjek: Brøndby, FCK, FCM og AaB til eksamen

Af Søren Sorgenfri

Farvel til et lettere besynderligt transfervindue og goddag til et rasende spændende efterår og det begynder allerede i dag.

Randers – AaB

Transfervinduet og den generelle åbning på sæsonen betyder, at vi må udvide det forventede topfelt til også at inkludere AaB. To meget interessante lejeaftaler med Lucas Andersen og Hoffenheims Ochs tilsat den hollandske angriber Tom van Weert ligner de første byggesten til en løfterig sæson i det nordjyske.

Eneste spørgsmålstegn vil være om Morten Wieghorst er manden til at forløse potentialet. Ikke mindst set i lyset af han er inde i sit sidste kontraktår. Skal AaB ind i varmen omkring medaljerne, så skal der leveres allerede her tidligt i efteråret, da vi må forvente the usual suspects FCK, Brøndby og FCM vil trække tidligt fra. Den trio er ganske enkelt i en klasse for sig.

NordicBets spilforslag til kampen: X til 3.10

Brøndby – FC Midtjylland

Weekendens store kamp er naturligvis Brøndby versus FC Midtjylland. Gæsterne har godt nok været en blodfattig omgang i de europæiske kampe og trænger til et eftersyn af spillestilen med henblik på at kunne indfri klubbens erklærede ambitioner om gruppespil.

Et tilsvarende eftersyn kan Brøndby heller ikke sige sig fri for. At sætte fire mål ind over to kampe på Gent er mere end godkendt, men at lukke ni ind eller i snit et mål pr. 20 minut i playoffrunden, hvor præmien på den anden side er 50+ millioner kroner, det kalder på eftertanke. Og en rettidig parkereret bus.

Brøndby fik lukket Halimi i løbet af vinduet, og det er en tilføjelse, som Zorniger vil være glad for. Midtbanespilleren tilføjer værdifuld farlighed fra anden bølge, hvilket vi så sidste efterår med næsten to håndfulde kasser fra hans fødder.

FC Midtjylland sørgede om nogen for et besynderligt transfervindue. Ikke besynderligt på en peg fingre-måde, men igen et vindue hvor de rullede store stakke af millioner ind i Herning. Alene 8,4 mio. euro plus upside for Sanneh er enormt godt gået. Tyske Drexlers meget korte ophold med et afkast på 18 millioner kroner; der kan jeg ikke huske at have set et tilsvarende forløb andetsteds. Men fik de en afløser ind til den rolle, som tyskeren var tiltænkt? Eller kostede det dyrt i Europa, hvor man endnu engang håbede på den noget erfarne duo Poulsen og Sparv til at levere fyrværkeriet. Duelund, der ellers har været rygtet til hollandske og belgiske klubber, blev skudt af til Dynamo Kiev af alle steder, og det bliver interessant at se, hvordan det forløber. Og hvordan FCM vil forvalte de rasende mange transfermillioner, der er landet hos dem det seneste års tid.

Besynderligt var også – for nu lige at bruge Master Yoda grammatik – FCM’s bud på Tibbling. Var buddet bevidst lavt for at drille op mod søndagens topkamp? Eller havde nogen bildt FCM-ledelsen ind, at spilleren var så utilfreds med livet i blåt og gult, at han kunne erhverves for et beskedent beløb?

Mærkeligt så det ud, men det ændrer ikke på, at Tibbling-sagen tilfører dagens kamp et ekstra krydderi. Som om den manglede krudt.

NordicBets spilforslag til kampen: Brøndby vinder og over 2.5 mål i kampen til odds 2.85

Esbjerg – FCK

Den her bliver interessant. Esbjerg er rasende formstærke med 3 x 1-0 i rap og en Van der Vaart, der igen spiller fodbold. FCK var ude i en sejtrækker mod Atalanta med 120 minutter plus straffespark. Det gav en billet til Europa League gruppespil og med de seks ekstra kampe i vente i kalenderen, så skal gæsternes trup testes på bredde og kvalitet.

Det har været et fint vindue for FCK. Bjelland er en rasende god signing, og N’Doye tilfører angrebet sidste sæsons manglende bid. Vinduet lykkedes ikke helt, da Lüftner og Gregus ikke blev byttet ud med den profil, som Solbakken afslørede de har arbejdet på.

I dag får vi et af efterårets første svar på, om de hvidblusede kan holde til kampe på to fronter eller om Esbjerg griber chancen.

NordicBets spilforslag til kampen: Esbjerg over 4.5 hjørne til odds 2.15