Spændingen lever i Brøndby og Herning, men hvad gør vi med nedrykningsslutspillet?

Mesterskabskampen lever, og det er godt nyt for Superligaen, der har sukket efter spænding. Hvordan får vi samme spændingsniveau i bundstriden?

Af Søren Sorgenfri

Det fede ved at komme lidt op i årene og få grå hår på toppen og al den jazz er, at man har lov til at gentage sig selv. Jeg er igen nødt til at sige Superligaens strukturmodel med mesterskabsslutspil fungerer helt efter hensigten.

Medier og fans savnede spænding. Det har vi fået. Tjek. Ja ikke sidste år, hvor FCK kunne gå på vandet, men selv i denne sæson, hvor Brøndby har ganske suveræne, så er der liv i guldkampen helt frem til de sidste spillerunder – vi mangler kun tre folkens – og med en sejr hjemme i aften så holder FC Midtjylland sig snorlige inde i titelkampen til det sidste.

Får vi lige smidt FCK ind i det sædvanlige gear til næste sæson, og Brøndby og FCM holder momentum, så venter der os mere guf efter sommerferien. Foråret har set markant bedre ud for FCK end efteråret, men det understreger os bare at selv om flere er nøglespillerne er i formmæssig fremgang, så er de snart detroniserede danske mestre for afhængige af Santander. Selv om der tales forlængelse med ham, så skal der købes yderligere ind til den forreste kæde. 

Tilbage til mesterskabet

Brøndby vil naturligvis sidde klistret til skærmen i aften i håbet om, at FC Nordsjælland driller FC Midtjylland, men tager ulvene stikket, så er der dømt drama i næste runde på Brøndby Stadion, når de blå-gule tager imod FCM. Manuskriptet kunne næsten ikke være skrevet bedre.

Skulle mesterskabsslutspillet være til et 12-tal, så skulle FCK ha’ været indenfor rækkevidde af mesterskabet for at brede spændingen helt ud. Og AaB og Horsens ført bevis for, at de faktisk havde noget at gøre i et mesterskabsslutspil. De to har taget point fra hinanden og så ellers et enkelt point andetsteds, men ellers været kanonføde. For Horsens er det en stor succes at være i top seks overhovedet – al ære og respekt for det – men AaB skal omverdenen kunne tillade sig at forvente mere af. Fire point i seks kampe og over to mål indkasseret i snit. Det er lidt krads nok for en nordjysk klub, der gerne vil måle sig med de bedste.

Så Brøndby og resten af ligaen ser til Herning i aften for at se om spændingen skal leve videre.

I nedrykningsstriden er der også godt med drama, men hele Sønderjyske-sagen viser, at den del af strukturen selvfølgelig skal laves om hurtigst muligt. Sønderjyderne blev frikendt. Sådan da. Mest på grund af ’svage’ beviser. Superligaen må selvfølgelig ikke stå i en situation, hvor der selv efter en frikendelse på sin vis stadig er tvivl om, sønderjyderne lettede foden på speederen med vilje.

Løsningen kan være – for nej vi skal i min optik ikke tilbage til 12 hold i ligaen – at lade de hold, der i grundspillet slutter 7,8,9 og 10 spille et slutspil med seks kampe, hvor de to bedste mødes om retten til EL-playoffkamp mod et hold fra mesterskabsslutspillet.

11, 12, 13 og 14 kan så spille nedrykningsslutspil, hvor kun vinderen med sikkerhed går fri. Jeg er ikke vild i varmen over for meget matematik og kugleramme inde over en fodboldliga, men dette strukturforslag kan give spænding af de rette årsager uden, det bliver for knudret.

I første omgang skal vi glæde os over spændingen igen lever i et mesterskabsspil, der fungerer godt. Så må nedrykningsdelen justeres hurtigst muligt.