SKAT kontrollerer dansk topfodbold for skattefinte

Fodbold, håndbold og hockeyklubber tages under lup af SKAT i kontrolprojekt.


Af Søren Sorgenfri


SKAT har fundet luppen frem og kigger de danske fodboldklubber efter i sømmene. Og også andre sportsklubber med aflønningsforhold.

Politiken beskrev i december en manøvre – en skattefinte som avisen beskriver som værende ’udbredt’ i dansk topfodbold.


”Danske klubber og spillere risikerer et skattesmæk i millionklassen som følge af en finte, der har bredt sig i europæisk fodbold.”


Skattefinten går ud på, at en spiller og hans agent typisk dropper eller lader deres faste repræsentationsaftale løbe ud.


Forud for forhandlingen af en ny spillerkontrakt lader agenten sig så i stedet hyre og aflønne af klubben. Spilleren slipper dermed for at betale salær og skat, mens klubben sparer momsen. Men konstruktionen er på kant med loven,” skrev Politiken.


SKAT bekræfter nu via pressemedarbejder Rikke Madsen overfor NordicBet Blog, at der pågår en undersøgelse.


”SKAT gennemfører for tiden et kontrolprojekt blandt de professionelle idrætsklubber i Danmark. Projektet dækker især sportsgrenene fodbold, håndbold og ishockey, og der er tale om en kombination af kontrol og vejledning af de enkelte klubber,” forklares det.


”Hvis en klub betaler honoraret til en agent, der varetager spillerens og ikke klubbens interesser, anses dette som betaling af spillerens udgift. Spilleren skal derfor beskattes heraf, som yderligere løn. I en sådan situation har en spiller, der er ansat i en klub, fradrag for udgifter til agenthonorar som et ligningsmæssigt fradrag, hvor der gælder en bundgrænse på 5.800 kr. (2016).”


Vi vil gerne have spurgt ind til specifikke spillerhandler for 2016, men får på den forespørgsel følgende svar af SKAT:


”SKAT er underlagt en udvidet tavshedspligt og kan derfor hverken be- eller afkræfte, om SKAT har gennemgået konkrete personer og virksomheder eller hele eller dele af DBU’s liste over konkrete spillerhandler.”