Selvfølgelig skal Solbakken ikke hjem til Norge


Foto: TT

Af Søren Sorgenfri


Alle snakker om Bendtner. Skriver om Bendtner. Mener noget om Bendtner eller viser noget om eller noget af Bendtner. For en rusten krigshest at være trækker han stadig en (enorm) del eksponering.

Bendtner er dansk fodbolds fortabte søn, star og bare en god historie af mange årsager, man hurtigt kan google sig frem til. Hvis nu man har misset overskrifter de sidste ti års tid. Eller bare lige er vågnet efter dvale på en lang rumrejse.

Men FC Københavns egentlige stjerne er ikke på banen. Han sidder på bænken og har hverken rock n roll hår eller for vane at gå i ekstravagante suits.

For da først Ståle Solbakken ringede, så var Bendtner klar til at forlade Rosenborg, hvor karrieren igen havde ramt et skær. Og det selv om angriberen blev ringet ’hjem’ som vikar for vikaren, da først FCK fik nej på Anderlechts Thelin. FCK forespurgte på svenskeren efter skader til Damen og Jonas Wind – det blev Bendtners chance for omsider at vise FCK, at han er tilliden værd.

Forleden var den tidligere norske landstræner Egil Drillo Olsen ude og lufte ønske om, at Solbakken opgiver sit FCK-job og vender hjem. Hjem til landstrænerjobbet i det norske og får vendt bøtten for et landshold, der ikke har kvalificeret sig til noget som helst i mands minde.

Drillos ønske er forståeligt nok. Norges fodfod(selv)forståelse er til noget helt andet end en rolle som femteviolin i det europæiske orkester. Nordmændene valfarter til fodbold i Premier League, men Tippeligaen har det noget mere stramt.

Men Solbakken har tidligere afvist det norske landsholdsjob. Han har tilmed forlænget sin aftale med FCK frem til 2023 under stort og inviteret presseopbud, hvilket naturligvis er et klart signal om nordmandens syn på fremtiden.

Han fortæller selv regelmæssigt, at han får tilbud udefra. Også markant bedre lønnet end i FCK, men at bejlerne går forgæves af flere årsager. Enten er det en klub med rod i kulturen – den slags har han ligesom prøvet før i FC Köln og Wolves – eller også er det klubber fra Golfen, der politisk ikke just er på omgangshøjde med Solbakken.

Og hvis alternativet til jobbet i FCK er landstrænerjobbet på det underpræsterende norske landshold, så kan han passende investere sidste sæsons mesterbonus i fast ejendom i København…FCK er helt tydeligt hans klub nu. Spillestil, indkøb, magt og ambitioner flugter med nordmandens og bryder han kontrakten med FCK så bliver det ikke for det norske landstrænerjob. Man kan forestille sig, at Solbakken drømmer om at føre FCK til Champions Leagues gruppespil og derefter se hvilke muligheder, der lander på nordmandens bord.

Og hvis ikke det sker? .. Så er det federe at være stjernen i København end brandslukker på det norske landshold.