Selvfølgelig skal Brøndby hente ’CV’


Foto: TT

Af Søren Sorgenfri


Når muligheden byder sig for at hente en kapacitet som ‘CV’, så skal Brøndby naturligvis rykke.

Troels Bech var en travl mand som sportsdirektør. Og han fik nok mere travlt end forventet, da han takkede ja til jobbet hos de blå-gule. Derfor kan det heller ikke undre, at han stoppede med forklaring om at prøve noget nyt og formentlig mindre tidskrævende. Det kan heller undre at et af de sidste råd, som han gav til afløser Ebbe Sand og klubejer Jan Bech Andersen var at overveje at dele sportsdirektørens rolle i to. En købmandsdel og en del med fokus på Masterclass og alle de administrative elementer, som ingen af os udenforstående kender til i en travl hverdag.

Og det giver jo mening, at det skal være sådan. Der er løbet enormt meget vand under broen, siden Per Bjerregaard fungerede som sportschef og med små sedler lagde start11’eren op på køkkenbordet, og med lommeregneren kom frem til et forventet målgennemsnit ud fra, hvor mange kasser de nyindkøbte havde scoret i deres tidligere klubber, og hvor mange mål og oplæg de spiller, som allerede var i truppen, bød ind med sæsonerne før.

Brøndby lever heller ikke længere i en virkelighed, hvor de kan plukke konkurrenternes bedste spillere. Det var en del af 90ernes succes. Evnen til at nappe konkurrenternes bedste. Til gengæld kan Brøndby se, hvordan konkurrenterne i dag sælger spillere til voldsomme millionbeløb og fylder kasserne op med transferguld, der kan reinvesteres.

Og selv de sæsoner, hvor FCK viser svaghedstegn, så har Brøndby ikke været der. Zorniger sikrede sølv to gange, og det lignede noget. Lige indtil grundstammen på holdet forsvandt, og det blev eksponeret, hvor skrøbeligt fundamentet egentlig var.

Hvis Brøndby skal være en del af den strøm, der er moderne fodbold, så skal der findes et ekstra blå-gult gear. Lige nu har Superligaen en naturlig top to i FCK og FCM, men tredjepladsen bør være Brøndbys helt naturligt. Og derfor kan der bygges på, men den fortsatte opbygning kræver penge, og penge kræver godt købmandskab.

Derfor er det kun naturligt, at Brøndby og Carsten V Jensen har gang på jord. Han er flere udråbt som landets bedste fodboldkøbmand med et stort netværk, og det har Brøndby brug for til at få gang i transfer-guldminen. Det betyder ikke, at Ebbe Sand er kørt ud på et sidespor, men det betyder derimod, at Ebbe Sand og Jan Bech Andersen har lyttet til Troels Bechs råd om at udbygge ledelsen og dele op i en teknisk direktør og en sportsdirektør.

Der er stadig kun 24 timer i døgnet, og rollen som sportsdirektør er mere krævende end nogensinde. Og hvis Brøndby har ønske om at opdele den rolle, så agerer de som ansvarlig klub ved at invitere CV på kaffe og jobsnak. Der er efter mine oplysninger ikke indgået nogen aftale mellem parterne endnu, men det er ikke krisesnak, når Brøndby rykker på en kapacitet som CV. Det ville være dybt uambitiøst, uansvarligt og utroværdigt ikke at gøre det.

Det er i den grad på tide, at der lægges en større motor med to stempelslag ned i den blå-gule sportslige ledelse.


Læs også: NY TOP I BRØNDBY OG LYNGBY MED RYGGEN MOD MUREN