Kan AGF og Randers komme i top-6?

Foto: TT

Af Søren Sorgenfri


Uanset hvad der meldes ud, er forventninger i det aarhusianske til top-6. Flere nye spillere er kommet til, men David Nielsen mangler stadigvæk, at få spillet og underholdningen til at gå op i en højere enhed. I Randers har man mistet anføreren til AGF, men Thomas Thomasbergs hold spiller fornuftig fodbold og ligner ikke et hold, der kommer i nærheden af nedrykningsfare. 


Læs også: Ny top i Brøndby og Lyngby med ryggen mod muren


Hvilken slags forventninger skal AGF-fans have til den kommende sæson? Fugl eller fisk, himmel eller helvede, slutspil eller nedrykningsdrama?

Under den nye struktur har AGF endnu ikke endt i top seks, og vi går som bekendt ind i den sæson, hvor der skal findes tre direkte nedrykkere. Og den tur ned har AGF jo som bekendt smertelige erfaringer med. AGF havde et fint forår målt på pointhøst og sejre, men skal nu indstille sig på en hverdag uden Jens Stages tilstedeværelse på den centrale midtbane.

En rasende masse millioner tilflyder AGF, og de skal med garanti investeres i truppen, og her kan man da godt være en smule bekymret for, hvordan det kommer til at spænde an. Vi taler trods alt om en sportslig sektor, der fandt det fornuft at smide penge efter Andre Riel (dog har de hurtigt haft held med at sende angriberen videre igen), og sportsdirektør ’PC’ får god brug for sit store agent-netværk, hvis savnet af Stage skal overvindes. Og der i øvrigt skal bygges på for at etablere et top seks hold.

I den rene match up med klubber som AaB, Randers, OB, Esbjerg og vel også Sønderjyske er der ikke mange plusser ud for AGF, hvis man skal beregne sandsynligheden for, at aarhusianerne går i top seks denne gang, men transfervinduet kan betyde meget i det regnestykke. For der er gang i svingdørene i AGF.

Guira er smuttet til Hong Kong på fodboldeventyr og på plussiden er Nicolai Poulsen kommet til fra Randers og islandske Thorsteinsson, der var på lån i Vendsyssel sidste sæson, er hentet ind fra Fulham. Indkøbet af Patrick Mortensen sidste sæson minder dog om, at AGF har fundet en målscorer, der kan trække dem det sidste stykke. Han havde fæle afbrændere hist og her, men fik alligevel scoret ni mål fra januar til sæsonafslutningen. Holder han det scoringssnit, så er der noget at bygge top seks-håbet på. Nicklas Helenius er købt i OB og spekulationerne går derfor på om, AGF skal spille med to mand på top, hvor Helenius skal fungere som link-up angriber mellem midtbane og Mortensen.

Randers faldt på målstregen til Europa sidste sæson i playoff-kampen mod Brøndby. Og mistede kort efter Nicolai Poulsen til AGF.

En ting er, at klubmanden fandt det opportunt at skifte til Randers’ store rivaler, men det i en alder, hvor han på vej mod sine bedste fodboldår kunne have skiftet gratis til udlandet, men altså valgte Aarhus, ja det kan måske godt kaste et bittert skær over den forgangne sæson. Måske kan tilgangen af Kamara formilde kronjydernes fans. Han viste i sit korte ophold i Vendsyssel, at der er vitaminer i ham, og det potentiale skal Randers forløse.

På spillersiden vil Saba også vise sig afgørende. Om Randers formår at fastholde ham eller tjener fine transferpenge på ham. Kantspilleren Kehinde er lejet og kan blive et lovende bekendtskab, men derudover kan Randers blive et af de hold, der vil trække tiden på transfermarkedet lidt og slå til par spillere, der kommer i overskud andre steder. Dette er ofte en vellykket strategi for danske midterklubber.

Uanset hvad, så er Randers FC stadig i gang med at definere sig som projekt. Vi husker alle tiden med profiler som Djiby Fall og Marc Nygaard, og hvilke andre ret solide navne, som Randers prøvede kræfter med, men efter at Jacob Nielsen og PC forsvandt samt de kuldsejlede forhandlinger med Right to Dream, så har Randers virket som et skib uden ror. Perioden med Michael Gravgaard gjorde ikke det indtryk bedre.

I den forgangne sæson bed Randers fint fra sig, og Thomas Thomasberg har skabt en god struktur på holdet, men hvordan vil de komme videre efter Poulsen skiftede til AGF?