Hvor meget kan de i OB og Horsens?


Foto: TT

Af Søren Sorgenfri


Forventningerne er store i Odense efter en god sæson med en skuffende afslutning. Holdet der ofte har underpræsteret skal forsøge at bide sig fast i toppen af dansk fodbold. I Horsens er overlevelse en god sæson, hvorfor forhåbningerne til i år blot er overlevelse. 

Kan OB etablere sig i toppen?

OB var en positiv overraskelse i sidste sæson, hvor de akkurat glippede Europa på målstregen. Derfor ligger det lige for at forvente Michelsens mandskab bygger på og tager et skridt frem i bussen, men gør de nu også det?

For det første har OB underpræsteret de seneste mange sæsoner og er sjældne gæster i den sjove ende af tabellen historisk set over de seneste år. For det andet så kan man kun anerkende OB’s arbejdsmoral, men er kvaliteten af truppen reelt til at angribe en top fire placering?

Opondo er et spændende køb, og hvis Michelsen fornemmer, han har det defensive fundament på plads, så bliver det interessant at se om, han kan udstyre striberne med et ekstra offensivt gear. De scorede trods alt blot 48 mål i sidste sæson, så nogen målfest var det ikke.


Læs også: Året derpå i Esbjerg og kan Schwartz redde Silkeborg?


I slutspillet, hvor de bedste mandskaber tager livtag blev det også blot til ti point til OB, hvoraf hovedparten af pointene kom i de sidste kampe. Skal OB for alvor tage et skridt op, så skal der hives mere ud af kampene mod de andre hold i topstriden samt høsten mod de ’mindre’ hold fastholdes.

OB’s offensiv vil igen stå og falde med Kadrii, der når han rammer niveauet er en af ligaens bedste angrebsspillere, men derudover så er det kun Helenius, der byder ind med mål. Angriberen scorede dog blot syv af slagsen i den forgangne sæson, og det er ikke ligefrem en superskræmmende statistik.

Det er derfor det solide fundament og det hårde arbejde, som OB skal hænge hatten på, men det kan også række til en fin fynsk sæson.

Gode gamle AC Horsens dyder

Sæsonen sluttede med fyringsrygter omkring træner Bo Henriksens i AC Horsens. Men hvor meget der egentlig var i den trussel, og var meget der egentlig bare var klassisk medie-rodeo, det skal være usagt.

Bo Henriksen har bygget Horsens op, så selvfølgelig har han lang snor. Det skal han også have i den nye sæson. Så længe en klub som Horsens overlever i den bedste række, så må det betragtes som en godkendt sæson.

Den Gule Fare kender tiden som hold i den næstbedste række, og de ved, hvor meget en nedrykning smerter, så hver gang de krydser målstregen og sikrer en ny sæson, så bør de finde champagneflaskerne frem. Især i en sæson, hvor tre ud af 14 hold skal rykke ned.

Henriksens Horsens kom op med masser af fysik, duelspil og lange indkast, men forsøgte sig i sidste sæson med noget lidt anderledes. Det gik ikke videre godt, og Horsens lukkede sammen med Hobro flest mål ind.

Det er klassisk for hold, der har spillet fysisk og ’primitivt’ i de flestes øjne i en periode at ønske sig at spille anderledes. Som Stoke gjorde det i England. Og betalte for det med en nedrykning.

Horsens kan ende med samme nitte, hvis ikke de gamle dyder findes frem igen. Det handler om at vinde, det handler om at overleve og det i en kamp mod større budgetter. Så, så længe Horsens kan udvikle spillere og videresælge dem som tilfældet var med Sanneh, og samtidig overleve i den bedste række, så bør der ikke være fine fornemmelser om vejen dertil. Så spil du bare Tony Pulis-bold igen, Bo Henriksen.