Hvem kan udfordre FCM, FCK og Brøndby?

Af Søren Sorgenfri

Selvfølgelig vendte FCM 0-1 til 3-1 i Vejle. Selvfølgelig fik FCK hevet sejren hjem i Odense og selvfølgelig vandt Brøndby over FCN.

Det trekløver sætter tempo i Superligaen, og trioen er naturligvis tårnhøje favoritter til en af dem napper guldet næste forår. Ser man på bookmaker odds så er det meget lave odds og meget tidligt i sæsonen, der samtidig ikke spår Superligaens øvrige 11 hold mange chancer. Her tegner der så et billede af en af de tre som mestre og med de to andre lige i hælene. Eller?

For et eller flere hold skal da være velkommen til at gøre trioen rangen stridig og blande sig i løjerne. Det er bare svært at se, hvorfra en rytter fra feltet skal træde til og rykke op og udfordre frontgruppen ikke sandt?

The usual suspects

AaB? Randers? OB? AGF? Nogen overhovedet?

FC Nordsjælland gjorde det sidste år, og grunden til ovenstående kvartet nævnes er selvfølgelig fordi, det plejer at være de sædvanligt mistænkte, når det kommer til et hold, der tippes gode muligheder. Eller måske rettere forventes, at de er med. Forventninger står som regel på en platform af klubbens fodboldhistorie, byens størrelse og tidligere resultater. OB eksempelvis.

Tre sæt sølvmedaljer og titlen som førsteudfordrer til FCK fra 2009 til 2011. Derefter ikke en placering i top seks. Vi forventer os for meget af OB, hvilket Michelsens mandskab også fører bevis for her i sæsonens tidlige kampe. Det ligner et langt og dystert efterår for striberne, og hvis fynboerne var blandt de klubber, der stemte for nedgangen fra 14 til 12 hold med effekt om et par år, så må man slå sig for panden. Det samme gælder Randers FC. I klubbens britiske periode med Todd som træner var de solide, hårdtarbejdende og al den jazz tilsat profilnavne.

Efter salget af klubben til Right to Dream og Tom Vernons folk glippe – og englænderen i stedet for købte FCN – så er det gået ned ad bakke for Randers FC. Det var hele klubbens kultur, der fik en kæberasler, og selv Michael Gravgaards – eller måske netop derfor – nye friske ideer kunne ikke rette op på slingrekursen. Randers FC ligner i den grad et hold, der kommer til at leve livet farligt de kommende sæsoner.

AGF. David Nielsen er vel om nogen manden, der kan rette op på den efterhånden evigt underpræsterende Aarhus-klub. Men har han truppen til det? Top seks vil være flot, men ingen forventninger herfra til Nielsens tropper kan true favoritterne.

AaB. Tjah. Hvad skal de egentlig? Den fede og meget publikumsvenlige stil som de havde med 442 og meget direkte spil ved det seneste mesterskab, den er længe væk. Morten Wieghorst har kontrakt frem til næste sommer og har altså indeværende sæson til at overbevise Gaarde og co. om en forlængelse. Ikke mindst i den sammenhæng bliver aftenens prestigekamp mod opkomlinge fra Vendsyssel ekstra interessant. Lokal håneret tæller, når der skal forlænges kontrakter eller siges pænt farvel.

AaB ligner i hvert fald ikke et hold, der pludselig vil overraske og gå på medaljejagt. 

Bliver det FCN?

FC Midtjylland, FC København og Brøndby skal i de kommende uger bevise deres værd ude i Europa. For dansk fodbolds skyld i mere end en forstand – den nye superligastrukturs slutspilsmodel blev indført netop med argumentet om, at det ville styrke de danske holds skarphed i Europa. Den grundsten skal testes over de kommende uger. Og FCN er også med i det spil efter to flotte 1-0 sejre over AIK Stockholm, og det er måske igen derfra en udfordrer skal komme til de tre store favoritter. Men det vil næsten være for meget at forlange af Hjulmands ’Young Guns’.