Har FCK sulten, og er der grund til bekymring i FCN?


Foto: TT

Af Søren Sorgenfri


FCK skal forsøge at hamle op med den fremragende sæson, de præsterede sidste år. Inden denne sæson har de kigget rundt i Superligaen og plukket flere af de bedste spillere fra konkurrenterne. FCN har været afsender til to af de førnævnte spillere og har dermed mistet to af deres absolut bedste spillere, samt deres sportsdirektør ’CV’. De skal derfor sætte deres lid til unge spillere, der kommer fra eget akademi.

Det må være en neurotisk oplevelse at være FCK-fan. Kun succes er godt nok. Andenpladser er ikke godt nok, og læg hertil at sæsonen også helst skal kaste et europæisk gruppespil af sig.

Det er et ambitionsniveau, som FCK er lykkedes med i mange sæsoner, og nu venter et nyt bjerg, der skal bestiges, hvor løverne forventer at køre først over bjerget.

De mange vellykkede sæsoner har givet en overordentlig sund økonomi, så der kan købes ind fra høje hylder. Eller bare de bedste fra den hjemlige liga. Og sige nej til spillere som andre klubber rasende gerne ville have.

Op til denne sæson har Solbakken og co. handlet i den hjemlige andedam. Stage, Nelsson, Grytebust og Bartolec. Det bliver naturligvis interessant at se, om de i selskab med FCK’s andre stjerne kan udgøre et ’Superliga All Star’ hold, der går hele vejen. Både i Superligaen og Europa, hvor kampene allerede her først på sæsonen vil komme som perler på en snor. Og her kan de bange anelser på FCK’s vegne opstå.


Læs også: Ny top i Brøndby og Lyngby med ryggen mod muren


I sidste sæson så vi en klar sult efter at revanchere sæsonen før, der var langt under standard for de hvidblusede, men vil der være samme sult efter titlen denne sæson? Når revanche-elementet er væk?

Og de nyindkøbte spillere fra andre danske klubber er selvfølgelig hentet ind, fordi de gjorde det godt i deres respektive klubber, men er de alle klar til at tage skridtet op til FCK-niveau? For skal drømmen om et europæisk gruppespil leve hånd i hånd med en god ligastart, så skal de alle være klar til at byde ind fra dag et. Og dag betyder en udebanetur til Odense, og så er tonen ligesom slået an for Solbakkens ’All Stars’.

I Farum er der også dømt spørgsmålstegn. Et stort et af slagsen tilmed. Det er første hele sæson uden Kasper Hjulmand, og fodboldkøbmanden Carsten V. Jensen er også væk. Det samme er spillere som Nelsson, Valentin og Bartolec og et salg af Kudus spøger i baggrunden.

Det har igen, igen sendt millioner i klubkassen, men er afløserne klar? De plejer at have styr på fødekæden i det nordsjællandske, men spørgsmålstegnene er reelle nok i en sæson, hvor der er hele tre direkte nedrykkere. Og selv om FCN ikke har for vane at være nede i bundzonen, så må der være et par panderynker eller to i Farum forud for en sæson, der rimer på hundeslagsmål.

I sidste sæson sneg FCN sig med i top-6’s slutspil, men vandt blot en kamp her mod ligaens øvrige tophold, og det var i badedyrskampen i Parken, hvor FCK var SÅ klar på ferie og guldøl.

Så FCN’s reelle niveau sidste sæson var som et solidt midterhold, men nu hvor bærende spillere er solgt, så skal vi naturligvis have svar på om, holdets generelle kvalitet er forringet. Det er den naturlige risiko en klub som FCN med det forretningskoncept altid løber.

Og igen må man undre sig over, hvorfor Superligaen skal skæres ned til 12 hold, når netop projekter som FCN, der om nogen har vist vejen frem for talentudvikling og kapitalisering heraf, helt tydeligt trives godt med 14 hold.

I Farum vil man i hvert fald håbe på, at svaret på de indledende spørgsmål ikke bliver en bundlinje, hvor der står 1. division fra næste sæson.