Der venter AaB og Hobro en hed sæson


Foto: TT

Af Søren Sorgenfri


Der venter Superligaens to nordjyske mandskaber en hed sæson. Og de resterende uger af transfervinduet kan meget vel blive et pejlemærke for om det bliver i den sjove ende af tabellen eller ej.

Der skal findes tre direkte nedrykkere i den kommende sæson efter den mærkværdige og uambitiøse beslutning om igen at reducere antallet af hold i den bedste danske række til 12 klubber. Man kan åbenbart godt have et landshold omkring FIFA’s top-10, men samtidig ligge og putte sig med en af Europas mindste ligaer. 

AaB er der vel altid store forventninger til. Eller måske retter forventninger. For fodboldpublikummet tillader sig altid at forvente noget af AaB. Som tidligere danske mestre er det naturligt, at de har ambitioner om at være med i top seks-feltet, men de ambitioner skal også indfris samt have gang på jord. Og der venter AaB en ny tid efter Kasper Risgård og Rasmus Würtz har kaldt det en dag og er kørt i pit. Nye ledere skal tage over, og den sportslige sektor håber tydeligvis på, at Lucas Andersen bliver en af dem. Han er nyslået anfører som offensivens naturlige epicenter. Han har det uventede i sig, men kan ikke løfte AaB alene. Kasper Kusk skal byde ind med mere, og AaBs fans skal helst sikkert også lige overbevises af sportsdirektør Allan Gaardes seneste indkøb i Patrick Olsen. Nomadetalent hentet i nedrykkede Helsingør.

For spillertilgange har været en sten i skoen i Aalborg. Bassogog var en gylden lodseddel, da camerouneren blev solgt i dyre domme, men ellers har der været en del indkøb, der ikke har ramt skiven.

Og det er ikke sikkert, at den sidste leder har forladt AaB denne sommer. Det vil være et naturligt tidspunkt for Jores Okore at drømme om en ny tur til udlandet.

Hvor efterlader det AaB? Det er et mandskab på jagt efter en identitet, og så er alt vel som det har været i stort set alle årene efter guldet med det skønne direkte spil med Lukas Spalvis som måltyven. Der er forventninger til AaB. Men forventninger om hvad? I en sæson, hvor det for mange klubber blot vil handle om overlevelse, så skal vi næppe forvente et sprudlende AaB-hold, men forhåbentlig noget mere end i sidste sæson.

Placeringerne Aab sigter efter, køber de helt sikkert gerne i Hobro. Bare frem med næven. For i en sæson med tre direkte nedrykkere så vil Hobro helt naturligt være en af de katte, der danser om den varme grød.

Transfervinduet vel også blive meget afgørende for Hobro. Bliver Sabbi og Kirkevold solgt? Det ligger i kortene, at de gør. Brøndby har forhørt sig på Sabbi, men prisskiltet på lidt over en million euro forhindrer den handel. Club Brugge har fulgt ham et stykke tid, men tvivler på, han har det nødvendige til mere end Superliga-bold. Kirkevold – ham er der mål i, så der skal nok komme et bud.

Og hvad gør Hobro så? Og ikke mindst hvad med spillestilen? Allan Kuhn blev ansat til at implementere en mere boldbesiddende og underholdende spillestil, det fik han ikke tiden til og blev erstattet af Peter Sørensen. Den tidligere AGF og Silkeborg-træner fik akkurat klaret skærene for Hobro trukket af en næsten old school britisk angrebsduo i Kirkevold og to meter-manden, Kristoffersen.

Tager man Kirkevold ud af det regnestykke, ligner det så ikke, at Hobro trækker Sorteper og rykker ned? Ikke mindst med tanke for at nordmanden blev Hobros topscorer i sidste sæson og det med blot syv mål som offensivt anker for et hold, der sammen med Horsens lukkede flest mål ind.