De bedste spil til Superligaen

Det danske vintervejr rimer ikke på fodbold, men det er aktørerne i Superligaen ligeglade med. I aften skyder AGF og Esbjerg nemlig foråret i gang med en interessant kamp, der kan få stor betydning for, hvem der ender med at komme i slutspillet.

Her på NordicBet-bloggen vil Superligaen også fylde meget i de kommende måneders spilforslag, men allerede nu stilles der skarpt på de mest interessante langtidsspil. Det står helt klart, at guldet enten havner på Østerbro eller i Herning, men det store spørgsmål er bare, hvor af de to steder det lander. Ser vi på oddsene, er det kun interessant at kigge imod det midtjyske.

Godt nok er de tre point efter FC København, men har et fornuftigt slutprogram i grundspillet, og som vi så i sidste års slutspil, har FC Midtjylland før vist, at de i stand til at vinde afgørende kampe, når det spidser til. Odds 2,95 på dem er i hvert fald langt mere interessant end de 1,35, man kan få på guld til FC København.

I top tre-spiller handler spillet udelukkende om, hvem der får bronze. Det er ikke overraskende Brøndby, der er favoritter til bronzemedaljerne – men igen, når man ser på, hvor ustabile Brøndby har været i efteråret, synes 1,45 ikke for alvor at være tillokkende på en bronzemedalje til holdet fra Vestegnen. Her kan det være mere interessant at kigge i retning af Fyn.

OB sluttede godt nok efteråret med to nederlag og starter med en svær udekamp i Parken, men overordnet set har OB længe set stærke ud og 10 gange pengene kan godt forsvares med en mindre indsats på, at fynboerne løber med bronzen.

Et af de mest åbne spørgsmål i årets Superliga er spillet om slutspilspladserne. Reelt set er otte hold i kamp om de fire slutspilspladser – og kan man i det spil helt udelukke Sønderjyske – men hvem kommer så til at snuppe de fire pladser udover FC København og FC Midtjylland. OB og AaB ligner sammen med Brøndby gode bud, men oddsene er desværre også derefter.

Derfor virker Esbjerg som det hold, man skal gå efter ud fra et rent værdimæssigt synspunkt. De har et hul på to point ned til OB, og dertil kommer et rimeligt overkommeligt slutprogram, hvor man har Brøndby hjemme og ikke flere kampe tilbage mod de to suveræne tophold. Dertil kommer kampe mod begge de to bundhold Vejle og Hobro, så 2,25 virker flot på, at Esbjerg når med i slutspillet.

Endelig skal vi også runde spillet om, hvem der bliver topscorer i rækken. For en sjælden gangs skyld virker det faktisk til at være favoritten, der er værdi i at spille på. Robert Skov står i odds 1,35 på at snuppe topscorerprisen. Han tager straffespark og frispark for FC København, og nærmeste konkurrent Kamil Wilczek fra Brøndby starter foråret ud med to karantænedage.

Dermed skal Dame N’Doye score seks mål mere end Skov, mens Paul Onuachu og Andreas Skov Olsen skal lave hele syv mål mere end ligaens nuværende topscorer på blot 16 kampe, og det virker bare ikke ret sandsynligt. Derfor ligner forårets ”sikre” langtidsspil, at Robert Skov bliver topscorer.