Steffen Dams Superligaoptakt

Fredag aften er det endelig tid til Superliga igen. Selv om vinterpausen ikke er den længste, har vi måttet vente to måneder på at se bolden rulle på de hjemlige baner, men nu skydes forårssæsonen så i gang.

Her handler det først og fremmest om hvem af FC Midtjylland og FC København, der kommer til at løbe med guldet, men kapløbet om de sidste pladser i top seks tegner også ekstremt spændende, og så skal vi også i løbet af de kommende måneder tage afsked med tre mandskaber.

I denne optakt til forårssæsonen er der kigget nærmere på de mest interessante langtidsspil, som gør det endnu sjovere at følge med i Superligaen, og som forhåbentlig kaster lidt mønt af sig, når det hele er afgjort i maj måned.

21. spillerunde

Kamil Wilczek bliver topscorer til 2,75

Det kan virke lettere vanvittigt at satse penge på en spiller som topscorer, der ikke engang spiller i ligaen længere, men oddset virker stadig ret saftigt på, at de 17 mål er nok til at forblive topscorer i Superligaen sæsonen ud.

Forklaringen skal findes i, at samtlige konkurrenter enten ikke er sikre på en startplads eller også er fortid i den danske Superliga. Nærmeste forfølger er Ronnie Schwartz med fem mål op til den polske bomber, men det er langt fra givet, at han kommer til at starte inde for FC Midtjylland.

Man spiller kun med én mand fremme, og til den plads har man også oplagte bud i dyrt indkøbte Sory Kaba samt Lasse Vibe, så selv om Ronnie Schwartz nok skal få sine minutter, kan man sagtens se ham starte ude i en del af topholdets kampe, og så er der pludselig langt op til seks forårsscoringer.

Næste mand på listen er Bashkim Kadrii, som også er solgt, så han kan regnes helt ude af ligningen, og herefter skal vi ned til Pieros Sotiriou med ni scoringer som næste bud. Han er dog langt fra sikker heller på en startplads – slet ikke når Jonas Wind er klar, så ni forårsscoringer fra ham er ikke oplagt.

Blandt dem med otte mål er Mustapha Bundu, Patrick Mortensen, Dame N’Doye og Sander Svendsen tilbage i ligaen. Med købet af Mart Lieder må man forvente, at Sander Svendsen ikke kommer til at spille helt fremme, og selv om Dame N’Doye er en farlig mand, så han slidt ud i slutningen af efteråret.

Og nok var Mustapha Bundu en farlig mand i efteråret, men ligefrem at se ham score 10 gange i forårets 16 kampe virker også til den voldsomme side, og det antal mål ser man heller ikke Patrick Mortensen score på så få kampe. Det kan selvfølgelig godt ske, at én af de nævnte her får et kanon forår, men der tales så tilpas meget imod det, at oddset på Wilczek næsten skal prøves af.

Hobro rykker ned til 1,50

Hobro var et solidt bekendtskab i efteråret, men de havde et stort problem med at afgøre fodboldkampe, og derfor ligner de i den grad et hold, som skal ned i NordicBet LIGA efter ferien. Der er specielt to afgørende faktorer for, at pilen peger i retning af nedrykning til Hobro. Den vigtigste er, at Anel Ahmedhodzic ikke længere er i klubben, og dernæst salget af Emmanuel Sabbi til OB.

Sabbi-salget effektueres ganske vist først til sommer, men det kan ikke undgå at påvirke amerikanerens indsatser negativt, at han allerede nu har skrevet under med en ny klub til sommer. Efter formnedgangen til Pål Kirkevold var Emmanuel Sabbi altafgørende for Hobro i efteråret, og det er meget at forlangt, at han skal redde Hobro, når han ved, at han skifter til OB om få måneder.

Værst er det dog, at Anel Ahmedhodzic ikke er i Hobro længere.  Han var den perfekte makker til Rasmus Minor i den forstand, at sidstnævnte havde en makker i det centrale forsvar, som kunne kompensere for, at Rasmus Minor ikke er den hurtigste hverken i vendinger eller på de første meter, og nu får han så formentlig en makker, som minder foruroligende meget om ham.

Simon Jacobsen er en fantastisk sympatisk person, men der er også en grund til, at Superligaens med afstand dårligste forsvarende hold ikke kun bruge ham til trods for, at han om nogen var kulturbærer i Silkeborg, og han lider ligesom Rasmus Minor under, at han ikke har meget fart at byde ind med. Nu står Hobro som regel lavt, men de bliver også tvunget til at gå højt visse tidspunkter af kampene, og så har man problemet.

Med mindre Hobro laver en vanvittig slutspurt i grundspillet og nupper 11. pladsen, er de helt sikre på som minimum at skulle spille playoff om at rykke ud, og får Esbjerg gang i holdet, kan man langt fra afskrive, at sæsonen ender med en direkte nedrykning. Alt andet lige skal betalingen i hvert fald være fornuftig på noget, som virker meget sandsynligt.