Sjusk!

Udekampen mod Sevilla onsdag aften vil blafre i korttidserindringen som én af sæsonens allerværste – noget værre sjusk, kort sagt. Hvis Zinedine Zidane skal nå at sende et signal om, at Real Madrid tager La Liga dybt alvorligt, skal der rystes gevaldigt i posen, når kongeklubben tager imod Celta Vigo lørdag den 12. maj.

Af Bo Kampmann Walther

Det slår næsten aldrig fejl: Når Ramos spiller mod Sevilla – især på Estadio Ramón Sánchez Pisjuán – er der drama på drengen. Onsdag aften præsterede Sergio at brænde et straffespark, score selvmål og så gudhjælpemig omsætte endnu et straffespark til mål.

Det eneste, der manglede, og så havde aftenen været fuldendt Ramos’k, var en eller anden absurd gestus til hjemmepublikummet eller måske et uopsætteligt toiletærinde.

Så kender vi Ramos.

Og resten af hans hold var nogle sjusketøser.

Forsvar

Som Marca bemærkede i avisens prunkløse spillerscore, så var der mod og karisma i kaptajnen, men han spillede en dårlig kamp. End of story. Meget bedre var det ikke for Jesus Vallejo. Talentet er der, ingen tvivl om det, men konstant træffer han de forkerte beslutninger, kommer for sent til bold og tackling, og flere gange drev Wissam Ben Yedder og Luis Muriel gæk med ham i feltet.

På siden skulle Theo vise, at han er en værdig substitut for Marcelo. Big surprise. Det er han ikke.

Midtbane

Lad os sætte parentes om Marcos Llorente. Han har fået så lidt og så ubetydelig spilletid, at det stort set er umuligt at bedømme ham. Når han endelig kommer ind, er det i mikro-boldflytterens rolle.

Havde det så bare været som standin for Mr Skraldemand eller Hr Playmaker – men nope, Llorente virker allermest som en kejle med hår frisk fra frisøren, der af bizarre grunde, som ingen længere kan huske, er klædt i skinnende Real Madrid-kit. Hvis den madrilenske storklub gerne vil have fyld på sidebenet også næste sæson, fint, så behold ham, ellers er det bare væk. Langt væk.

Mateo Kovacic er kendt for energien og de potente hug op i banen. Kroaten driver godt med bolden. Er man kynisk, kan man sige, at han jo bare kunne aflevere i stedet, men han har ikke Kroos’ eller Modric’ overblik. Mod Sevilla var han relativt sikker i pasningsspillet – uden at overdrive – men det så ud som om han bremsede sig selv, når der var åbninger. Alt i alt en fastlåst og statisk rolle på aftenen.

Herrerne Tango og Cash – alias Vazquez og Asensio – fik chancen mod andalusierne, og det er efterhånden ikke til at lure, om det er øvetid til The Big Nights eller for at give lidt stjernestøv til poppen af B-bandet.

Ikke noget mindeværdigt her. I sådan en kamp får de helt naturligt roller som generaler, men på trods af speed, energi og velvilje, kom der ikke noget ud af det.

Angreb

Man bliver jo nærmest i dårligt humør af det. Udover naturligvis at få kuglen i nettet ville Benzema spille et langt mere avanceret game end det, Sevilla tillod i onsdags. Her var ingen Cristiano at servicere. Her var ingen Bale at sideforskyde med.

Benz gled ind i den plads, Bale havde i store dele af El Clásico (indtil han kom igen): Isoleret, alene i ”jeg-skal-sandsynligvis-snart-sælges-land”.

Manden med det næsthøjeste målsnit i Real Madrid-truppen er Borja Mayoral, kun overgået af Ronaldo.

Hvad er der at sige om ham?

Han kæmper. Han kæmper, og han kæmper, og når han er færdig med at kæmpe, så kæmper han noget mere.

Til træning kæmper han for at bevise, at han skal spille kamp, hvor han kan kæmpe. Altså for at få lov til at kæmpe igen.

Og så scorer han mål stort set altid, når han er på banen. Fordi han kæmper.

Når han så har scoret, er det tid til at kæmpe nok engang.

Men det er bare ikke nok. Man sidder på ingen måde med visheden om, at han er fuldgods erstatning for en topklasse striker, eller at han med en vis ro i motoren kan justeres til det link-play i både kontra og possession, som Benz trods alt personificerer.

Så kæmper Mayoral bare videre, laver mål og siger bagefter til pressen, at fremtiden er usikker. Underforstået, jeg er her nok ikke næste år.

Fremtiden

Hvis noget overhovedet skal være der næste år, skal der poserysten og opsange til. Et pauvert resultat mod Celta Vigo lørdag er nok ligegyldigt på papiret, fordi alt handler om Champions Leage-finale mod Liverpool, men en mindre katastrofe. La Liga er trods alt det langstrakte indtjeningsgrundlag for en klub, der lige nu, hvis man skal tro sjusket i Sevilla, har grå hår over generationsskifte, spildt ungdom, notoriske bænkevarmere og koleriske kaptajner.

Hvad ville B.S. Christiansen ikke have sagt efter sådan en omgang sjusk?