Sevilla – Real Madrid: En spektakulær kamp

Sevilla mod Real Madrid er noget nær garanti for underholdning, og med de to klubbers seneste form bør det igen blive en målrig kamp på Pizjuán.

Af Nicolai Lisberg

Real Madrid-træner Julen Lopetegui kalder kampen for en finale, og i pressen kaldes det for en speciel duel. Vi er fortsat blot ved runde seks i dette års La Liga, men Sevilla mod Real Madrid er på mange måder en nøgleduel, der også tjener som opvarmning til weekendens store Madrid-derby.

For Sevilla er det starten på en periode med fem kampe på 24 dage, der også byder på Europa League og en tur til Camp Nou. For Real Madrid er det ugen, hvor Julen Lopeteguis Real Madrid for alvor skal vise sit værd.

Lad os begynde med hjemmeholdet. For en uge siden var der rumsteringer om en tidlig afsked med den nye træner Pablo Machín efter nederlag ude mod Real Betis og hjemme mod Getafe. Holdet havde svært ved at score, og måske var Sevilla alligevel et nummer for stort for Machín, der kom til inden sæsonen, men så fulgte først 5-1 i Europa League og dernæst 6-2 ude mod Levante.

Sevilla er tilbage, proklamerede medierne i Andalusien, og onsdag aften får de så mulighed for at bakke den påstand op, ligesom den franske angriber Wissam Ben Yedder får mulighed for at fortsætte målformen efter fem mål i to kampe. Ben Yedders Sevilla-karriere har generelt været kendetegnet ved mål i stimer, og på den måde personificerer han meget godt Sevilla, der igen i denne sæson virker til at kunne svinge fra det håbløse til det opløftende og tilbage igen.

En spektakulær kamp kalder medierne det, og det spektakulære har Sevilla så rigeligt af. For Simon Kjær og holdkammeraterne gælder det snarere om at finde stabilitet og et bare tilnærmelsesvist acceptabelt bundniveau.

Stortalent rejser med

I Real Madrid er situationen en lidt anden. Her har der været masser af stabilitet at spore, ikke mindst i seneste runde, hvor Julen Lopetegui sparede et par profiler og alligevel hentede en 1-0 sejr mod Espanyol uden for alvor at imponere.

At sige, at Real Madrid jagter det spektakulære vil være forkert, for de to første sejre i ligaen samt opvisningen mod Roma var mere end bare opløsende, men måske det ikke er helt forkert at hævde, at vi stadig mangler at se Real Madrid for alvor blive udfordret i denne sæson.

De blev det i Supercuppen med et nederlag til følge, men Julen Lopetegui er kommet langt siden da med sine tanker i hovedstaden. Onsdag får vi endnu en indikation af, hvor langt han og Real Madrid reelt er kommet.

Når Real Madrid i denne sæson har været bedst, har det været med Isco i startopstillingen, men den elegante tekniker er ude de næste mange kampe, efter han akut måtte opereres for blindtarmsbetændelse. Iscos fravær giver formentlig plads til Marco Asensio, der blev matchwinner i sidste runde mod Espanyol, ligesom Gareth Bale og Toni Kroos forventes tilbage i startopstillingen efter de begge blev sparet i sidste uges sejr.

Dani Carvajal er fortsat ude med en skade, og Álvaro Odriozola ligner umiddelbart bedste bud på en højreback, mens det også er værd at nævne, at det brasilianske supertalent Vinicius Junior er med i Sevilla, selvom det dog endnu ikke er afklaret, om han også bliver en del af den endelige trup til kampen.

Rundens øvrige nedslagspunkter i La Liga

Begge hold havde regnet med at kæmpe med om Europa League-pladserne, men inden deres indbyrdes kamp befinder de sig på henholdsvis 12. og 14. pladsen. Størst pil op er der dog hos baskerne, der efter et skrækkeligt sidste år trods alt ser ud til at være på vej i den rigtige retning under Berizzo. Holdet er uden nederlag i sæsonen, og med til historien hører også, at de har en kamp i baghånden. Da de to mødtes i Bilbao sidste år blev det til en pointdeling, mens Villarreal vandt opgøret på hjemmebane.

Barcelona fik i sidste runde ødelagt sin ellers perfekte sæsonstart, da de hjemme på Camp Nou måtte nøjes med 2-2 mod naboerne fra Girona. En kamp hvor VAR fik stor opmærksomhed, da Clément Lenglet noget uforstående blev udvist efter dommeren havde set situationen igennem igen. Lenglet var en af flere, der havde fået chancen fra start i et tætpakket program, men han er altså med sikkerhed ude efter sin udvisning. Ernesto Valverde har indtil videre roteret en del, men med weekendens uafgjorte resultat in mente, forventes det, at det er et Barcelona hold tilbage i stærkeste opstilling, der skal forsøge at hente tre point mod ligaens bundhold.

Det er stadig ikke blevet til sejr i denne sæson for Daniel Wass og Valencia. I weekenden var danskeren ikke med i truppen til kampen mod Villarreal, men han forventes tilbage, når det onsdag aften gælder hans tidligere klub fra Celta Vigo, der omvendt har fået en rigtig fin start på sæsonen, selvom de i sidste runde smed en 3-1 føring over bord. Iago Aspas og Maxi Gomez er i målhumør, og de bør få deres chancer mod et Valencia-hold, der både har problemer i offensiven og defensiven, og som må undvære anfører Dani Parejo, da han fik rødt kort i weekenden.