Sådan går det danskerne i La Liga


Foto: TT

Af Nicolai Lisberg Larsen


Hvis toppen af La Liga indtil videre har været ukarakteristisk ustabil, kan det samme velsagtens siges om danskerne i den bedste spanske række. Vi giver et overblik over, hvordan de fem legionærer har gjort det indtil videre.

SIMON KJÆR, SEVILLA, 10 KAMPE 0 MÅL

Den største danske succes i denne sæson. Ikke blot fordi Sevilla er placeret på en aktuel tredjeplads, men fordi han har været garant for gode præstationer og stabilitet. I sidste runde var han udsat for en del kritik, men i denne sæson har der foreløbigt ikke været en finger at sætte på hans præstationer. Havde indtil sidste runde været i startopstillingen til samtlige kampe i ligaen, men en skade holdte ham ude mod Huesca. Efter træner Pablo Machín er kommet til og er gået over til en tre back-kæde, er defensiven blevet mere mand-mand og duel-orienteret, og det har tydeligvis passet godt til den danske landsholdsanfører, der har en stor aktie i Sevillas fine sæsonstart, hvor de en kort overgang endda førte rækken.

MATHIAS JENSEN, CELTA VIGO, 1 KAMP 0 MÅL

Han ankom skadet til Galicien, hvilket holdte ham ude i opstarten og de første par kampe for sin nye klub. Er den dansker der har fået færrest kampe, men er en mand for fremtiden i Vigo, hvor de stadig har store forventninger til den tidligere FC Nordsjælland-spiller. Den eneste kamp han indtil videre står noteret for var i hjemmekampen mod Getafe i begyndelsen af oktober. Her blev han anvendt på en lidt uvant position for ham på højre kant, men han fik ved den lejlighed 77 minutter. Er siden røget ind i en ny skade, der har holdt ham ude siden den 10. oktober. Skal bruge det næst stykke tid på at komme tilbage i form, og så skal ah gribe de chancer, der nok skal opstå i løbet af sæsonen.

PIONE SISTO, CELTA VIGO, 10 KAMPE 1 MÅL

Det har været meget svingende for den danske dribler indtil videre, der lige nu oplever sin sværeste periode i Celta. Fik åbenmundet kritik af træner Antonio Mohamed efter åbningskampen mod Espanyol, men var så fuldstændig forrygende ugen efter, da han med mål og oplæg (den eneste danskerscoring indtil videre i La Liga) var med til at sikre en 2-1 sejr ude mod Levante. Siden da er der dog ikke meget, der er gået Sistos vej. De dårlige præstationer på landsholdet i efteråret har også været at spore i La Liga, hvor han har mistet sin startplads efter et par sløje kampe. Både mod Alavés og Eibar var han på bænken, mens han end ikke var i truppen i sidste rundes opgør mod Real Betis. Han spil er lagt op på et højt niveau, men lige nu skal Sisto måske arbejde lidt med de simplere løsninger for at kæmpe sig tilbage på holdet.

ANDREW HJULSAGER, CELTA VIGO, 2 KAMPE 0 MÅL

Fra død og begravet til genopstået. Andrew Hjulsager var af alle dømt ude af Vigo efter et mislykket lejeophold til Granada i sidste sæson. Han så ikke ud til at have nogen fremtid i klubben og måske end ikke spansk fodbold. Var slet ikke i truppen i de første otte kampe, og et vinterskifte så endda meget sandsynligt ud, indtil han fik et kort indhop i kampen mod Alavés den 19. oktober. Herefter fulgte en startplads i pokalen mod Real Sociedad, inden han så gjorde et fortrinligt indhop i sidste runde mod Betis, hvor han med to oplæg var med til at sikre Celta uafgjort med to gode indlæg fra kanten. Er nu pludselig den dansker i Vigo, der har størst mulighed for spilletid de næste par kampe.

DANIEL WASS, VALENCIA, 8 KAMPE, 0 MÅL

Det begyndte godt for både Wass og Valencia med en assist i 1-1 kampen mod Atlético Madrid. I det opgør var Wass placeret på højre kant, men har sidenhen været benyttet både på den centrale midt, venstre kant samt begge back-positioner. Han har egentlig gjort det ganske hæderligt, dog uden at nå niveauet fra Celta-tiden, på et Valencia-mandskab, der fortsat kæmper med at få det til at fungere i La Liga og som indne denne runder blot ligger nummer 15 i tabellen, Onsdag fik han fuld spilletid i Champions League-sejren mod Young Boys, hvor han var tæt ved at score sit første mål for Los Che. Har fået spilletid i 11 af Valencias 16 kampe på tværs af alle turneringer, men er fortsat ikke kommet nærmere en startplads på Åge Hareides landshold.