Simon Kjær drømmer om Champions League succes med Sevilla

Af Søren Sorgenfri

For blot anden gang i Åge Hareides tid som landstræner, så stiller de rød-hvide i de kommende landskampe uden Simon Kjær. Landsholdsanføreren, der er tilbage på træningsbanen igen, måtte melde fra med en skade.

Det ærgrer naturligvis den stærke stopper, men han glæder sig over en god sæsonstart, og at Sevilla kunne gå på landskampspause med en tæt 2-1 sejr over Espanyol i en direkte topstrid om La Ligas fire øverste pladser.

”Vores sejr over Espanyol lige inden landsholdspausen var utroligt vigtig, for det var en decideret topkamp i La Liga, og fordi det gav os ro, glæde og optimisme i de 14 dage uden en ligakamp og dermed et godt fundament til det videre arbejde. Med min skade så jeg kampen fra tribunen på Sanchez Pizjuan, og selv om jeg var positivt overrasket over, hvor godt Espanyol spillede, så dominerer vi dem på chancer, og derfor er det fortjent, at vi vinder til sidst. Selv om sejrsmålet først falder i overtiden,” siger Simon Kjær til NordicBet Blog.

De tre vigtige point sendte Sevilla på andenpladsen, og det giver næring til NordicBets ambassadørs ambitioner for den indeværende sæson, forklarer han.

“Vores ambition er Top-4. Fordi det er en decideret topplacering i verdens stærkeste liga, og fordi det giver deltagelse i Champions League.”

Sevilla har spillet en vigtig rolle de seneste år i Europa League, hvor de også spiller med i indeværende sæson, men sidste sæson spiste de kirsebær med Europas fremmeste klubturnering, Champions League og det giver appetit på mere.

”I sidste sæson nåede vi mellem de otte bedste i Champions League efter at have slået Manchester United ud i 1/8-finalen og tabt knebent til Bayern München i kvartfinalen over to kampe, som vi godt kunne have vundet. Og vi føler, at vi hører til i den turnering – selv om det i denne sæson handler om Europa League for os,” siger Simon Kjær.

På det personlige plan sætter han et stort flueben ud for sæsonens sådan første store fjerdedel, hvor der er spillet 12 runder i den spanske liga.

”Det har været en super-sæsonstart for mig. Jeg kunne ikke være mere tilfreds – på nær de her sidste par uger med en skade, selvfølgelig. Jeg synes, at jeg har fortsat niveauet fra VM, og jeg har nok aldrig været bedre,” siger han.

Kalenderåret 2018 nærmer sig sin afslutning, og Simon Kjær er også mere end tilfreds med det år, der er ved at nærme sig sin afslutning.

”Det har været et personligt set helt fantastisk 2018. I foråret gik det godt i Champions League med sejr over Manchester United og en klub-historisk plads i kvartfinalen – og i La Liga var der store højdepunkter som at slå Real Madrid og være ubegribeligt tæt på også at slå Double-vinderne Barca. Det er fedt at føle, at jeg viser mit bedste nu, hvor jeg er i en klub, der beviseligt er blandt topklubberne i Europa, resultatmæssigt.”

Sevilla er 7-2-3 for denne sæson og blot et point efter FC Barcelona og med tre point ned til Real Madrids titelfavoritter.