Sætter Liverpool Chelsea af allerede efter seks runder?


Foto: TT

Af Søren Sorgenfri


Det er top-toppen, der møder toppen på Stamford Bridge. A’hva’..? Premier League skal efterhånden deles over i flere dele. Big Six giver ikke længere mening, men bør deles op i en top 2 med Liverpool og Manchester City og derefter en sub-top 4. Efterfulgt af Everton-ligaen.

Når Chelsea og Liverpool mødes på ’Broen’, så kan Liverpool med en sejr distancere Chelsea med hele ti point efter bare seks runder.

Hvem spåede det scenarie i Jose Mourinhos velmagtsdage i Chelsea? Dengang hvor de blåblusede kværnede alt og alle.

Nu er det Liverpool, der møder op med det komplette hold og favoritværdigheden til at vinde ligaen. Med de skadesproblemer som City allerede tidligt i sæsonen er stødt ind i, så skal det være denne sæson for Liverpool.

Det skal ikke være denne sæson for Chelsea. London-klubben er ramt af transferforbud og bygger op omkring unge folk som Tammy Abraham, der har scoret syv mål i sine seneste tre ligakampe, og Mason Mount. Sidstnævnte blev dog båret fra kampen mod Valencia og kommer næppe i kamp mod Liverpool. Frank Lampard vil også være krydse fingre for Kante bliver klar. Franskmandens evner som erobrer og bølgebryder vil være vigtige mod Liverpools røde bølge.

Og så kan man nok sætte en stor mønt på, at Ross Barkley starter på bænken efter sin ’se mig, jeg har styr på det og nu går I andre væk’-attitude og brændte straffespark mod Valencia.

Liverpool vil som sultne leopardsæler lure på, at få Chelsea til at begå fejl i opspillet og derfra fyre de tre offensive raketter af.

Chelsea har endnu ikke vundet på hjemmebane i denne sæson, og det vil være en solid overraskelse, hvis de går fra banen mod Liverpool som vindere. Som fodbold dog ændrer sig.

Leicester – Tottenham

Vi bliver i samme gerne her, for Leicester er et af de hold, som vil håbe at bryde ind i 3-6 feltet. The Foxes har kvaliteten til det, og har budt store drenge som Chelsea og United op til dans i denne sæson. Nu gælder det Tottenham, der i midtugen smed en 2-0 føring ude mod Olympiakos. Træner ’Poch’ var rasende på spillerne, der manglede respekt for slagplanen, og generelt har Tottenham haltet ude. I ligaen er det blevet til 0-2-0 med scoren 4-4. Det bør give Leicester mod på point her. Tottenham har i øvrigt ikke vundet i deres seneste otte udekampe, men har gode vaner mod Leicester, hvor de har scoret mindst to mål i de seneste tre indbyrdes kampe.

Everton – Sheffield

Ja, vi skifter ikke pladen for Everton er sørme også et hold med ambitioner om en placering langt fremme i feltet. Skal den ambition have gang på jord, så skal modstandere som oprykkerne Sheffield United besejres, når der fløjtes op på Goodison. The Blades har indtil videre samlet fem point sammen for fem kampe og kan tanke selvtillid ud fra det fakta, at de kun taber knebent, når de taber. Til kampen her er gæsterne dog uden karantæneramte Billy ’A fat lad from Sheffield’ Sharp til at lede linjen.

Manchester City – Watford

Denne her moser City da bare hjem. Eller gør de? Kampen er en reprise af sidste sæsons FA Cup-finale, hvor Watford blev kørt ud af brættet. Til kampen her har City store problemer i defensiven, hvor både Stones og Laporte er ude, hvorfor midtbaneveteranen Fernandinho dropper ned som stopper. En position som Guardiola har sat brasilianeren til at øve siden pre-season, da det gik op for Guardiola, at han ikke ville få tilgang af en stopper i løbet af transfervinduet.

Spørgsmålet er, om Watford – der næppe vil røre bolden meget – kan slå huller i Citys sprækker, som Norwich gjorde det i sidste runde.