Kan Tottenham sænke Citys store fede budget?

Det er umuligt som fodboldfan ikke at glæde sig helt vildt til Tottenham – Manchester Citys to møder i kvartfinalerne. Det er kongerne af boldbesiddelse, der mødes på slagmarken i en duel, der vil huskes fremover.

Af Søren Sorgenfri

Tottenhams træner, Pochettino kalder den største kamp i tiden som Tottenham-træner, og det forstår man. Det er City, det er Tottenhams nye stadion, det er Champions League, semifinalerne lurer ude i horisonten, og slår de City ud, ja så kan de vinde hele molevitten.

For City er sagen lidt anderledes. Derfor har træner Guardiola klogelig forsøgt at tale realisme ind i forventningerne til de lyseblås sæson. Manchester City har allerede to titler – Charity Shield og Liga Cuppen, men på grund af klubbens store budgetter, så synes det at være en fiasko, hvis ikke de vinder alt, hvad de rører ved. Og da klubben stadig er tilbage i Champions League, den engelske guldstrid samt FA Cuppen, så kan Manchester City vinde hele fem trofæer. Vil det være en fiasko, hvis ikke de gør det? Selvfølgelig ikke.

En flagrende arm og et straffespark i overtiden kan fælde selv det største budget, det er charmen ved fodbold, og selv om man vel reelt bør se kampen mellem Spurs og City som en noget nær 50/50 duel, så vil det udlægges som en stor overraskelse, hvis Tottenham ender som samlet vinder.

Tottenham er uden Aurier, Dier og Lamela og vil ifølge engelsk presse oversvømme midtbanen i noget, der minder om en 361-formation. Tottenham har ikke tabt i deres seneste seks kampe i turneringen, men City er en barsk modstander. De har vundet seks ud af deres seneste syv kampe i turneringen, og der er scoret over 2,5 mål i de sidste 13 kampe af Citys kampe i Champions League.

Nå ja. City har tilmed vundet de sidste fire møder med Tottenham i alle turneringer, men har personaleudfodringer på venstre backen, hvorfor Laporte kan få tjansen.