NordicBet LIGA-optakt: Tip en 6er!

På søndag banker NordicBet LIGAen på døren for anden gang i denne sæson og der venter os et kampprogram, hvor flere hold har en del, der skal revancheres. Det mener Jakob Genz, der også kommer med et bud på udfaldet af de seks kampe.

Af Jakob Genz

FC Helsingør – Næstved Boldklub

Superliga-nedrykkerne fra FC Helsingør landede solidt på begge ben i sæsonpremieren mod Fremad Amager i søndags og fik dermed den bedst tænkelige start på rejsen mod en ny oprykning til landets bedste fodboldrække.

3-1 sejren til Lønstrup og co. blev grundlagt allerede i første halvleg, hvor to mål af Matheus Leiria og et enkelt af Nicolas Mortensen punkterede enhver form for spænding om kampens udfald.

På papiret bør da heller ikke blive skruet op for spændingsniveauet på søndag, hvor oprykkerne fra Næstved gæster Helsingør Stadion.

Heller ikke selvom Næstved kommer på besøg med støvlerne propfulde af selvtillid i kølvandet på sidste weekends 3-2 sejr over FC Fredericia.

Genz’ bud: 1

HB Køge – Viborg FF

Opgøret mellem HB Køge og Viborg kan dog meget vel gå hen og blive et jævnbyrdigt ét af slagsen.

For til trods for, at HB Køge i søndags kom langt, langt bedre ud af starthullerne i sæsonpremieren – hvor FC Roskilde blev sendt hjem med et fortjent 5-2 nederlag – end Viborg gjorde i 0-0-mødet med Nykøbing på eget græs, så råder begge klubber over spillertrupper, der er gode nok til at spille med om en slutplacering i top 3.

En jævnbyrdig forestilling mellem HB Køge og Viborg kræver dog, at gæsterne får langt mere bevægelse og en langt bedre boldbehandling ind i deres spil end det var tilfældet mod Nykøbing.

Hvis ikke, så bliver mødet med det sammentømret kollektiv, som HB Køges cheftræner, Morten Karlsen, fremviste i sæsonpremieren, et besværligt ét af slagsen.

Genz’ bud: X

Thisted FC – Nykøbing FC

Og lad os lige dvæle ved førnævnte Nykøbing. For lige så skuffende det ene point var for Viborg, lige så tilfredsstillende var det for Nykøbing:

“Jeg er glad og stolt over denne her præstation. Vi blev målt op mod et af rækkens absolut bedste hold, og jeg synes, at vi slap rigtig godt fra det,” lød det fra Nykøbings cheftræner, Jens Olsen, efter sidste weekends 0-0-resultatet i Viborg.

På søndag skal Nykøbing så forsøge at følge op på holdets gode sæsonstart, når de endnu engang rejser til Jylland, hvor det denne gang er Thisted, der står klar til kamp.

Og noget tyder på, at Nykøbings organisation igen skal op omdrejninger, hvis der endnu engang skal point med hjem i bussen.

For ligesom Nykøbing, så fik Thisted et flot resultat ud af sidste weekends sæsonpremiere, hvor nyankomne Christian Kudsk og co. spillede 0-0 ude mod Silkeborg:

“Det var et fint resultat, vi fik mod Silkeborg, og der var nok ikke mange, som før kampen havde regnet med, at vi ville stjæle point på Jysk Park.”

“Så det var tæt på, at vi fik en drømmestart på sæsonen, men en uafgjort mod Superliga-nedrykkerne er også godkendt,” udtalte Christian Kudsk til Thisted hjemmeside tidligere på ugen.

Genz’ bud: X

Lyngby BK – Silkeborg IF

En drømmestart på sæsonen var dog ikke hvad Silkeborg fik i sidste weekend.

Det samme kan siges om Lyngby, der måtte nøjes med 0-0 hjemme mod Hvidovre i søndags:

“Vi er ikke tilfredse. Vi vil altid gerne vinde, og det går vi altid efter, specielt på hjemmebane,” lød det fra Lyngbys cheftræner, Mark Strudal, til bold.dk på bagkant sæsonpremieren.

På søndag får Lyngby så endnu en chance, når føromtalte Silkeborg gæster Lyngby Stadion.

Men hvis ikke Lyngby nok engang skal gå på banen uden tre point i hånden, så skal Strudals drenge simpelthen være bedre og klogere på bolden, men også langt skarpere foran mål end de var i sidste weekend.

Genz’ bud: 2

Hvidovre IF – Fremad Amager

Det samme skal Fremad Amager, som søndag skal en tur til Hvidovre, der leverede en gedigen og kollektiv fighterindsats i sæsonpremieren ude mod Lyngby.

Men Fremad Amagers spillere skal i jagten på point også vise sig selv og klubbens omgivelser, at de kan abstrahere for alt det, der i disse dage rumsterer i kulisserne.

I torsdags kunne Fremad Amagers ejer, Jerome Solimito, nemlig meddele, at både direktør Flemming Rosenkrantz og sportschef Michael Mio Nielsen er fortid i klubben.

Hvorfor Rosenkrantz og Mio er fortid har Solimito i skrivende stund endnu ikke meddelt noget om.

Genz’ bud: 1

FC Roskilde – FC Fredericia

Til gengæld har FC Fredericias cheftræner, Jonas Dal, for længst meddelt offentligheden, at han ikke var tilfreds med sit hold, der i sidste weekend tabte 3-2 ude mod oprykkerne fra Næstved:

“Vi går på kompromis med vores spil. Efter pausen får vi ikke sat det ordentligt op, vi mangler tålmodighed, og derfor begynder vi at sparke langt i stedet for. Det er ikke det, vi er gode til,” lød det råt for usødet fra Jonas Dal til Fredericia Dagblad i mandags.

Men på søndag får FC Fredericias spillere dog muligheden for at svare positivt igen på cheftrænerens udtalelser.

For her skal FC Fredericia en tur til FC Roskilde, der dog ligesom Dals drenge også har noget at revanchere fra sæsonåbningsnederlaget på 5-2 til HB Køge:

“Det var en elendig præstation. Som jeg har sagt til spillerne, så var der ingen, der kunne være deres indsats bekendt,” tornede Roskildes cheftræner, Rasmus Monnerup, efter nederlaget, hvor også forsvarsspilleren Daniel Stenderup var klar i spyttet:

“At tabe 5-2 er en skandale. Det er noget pis.”

Så enkelt kan det siges. Spørgsmålet er bare om det er så enkelt at rette op på.

Genz’ bud: 2

GEnz’ nordicbet liga kupon – runde 2