NordicBet LIGA-optakt: Spadestik og imponerende kurver

16. spillerunde af NordicBet LIGAen byder på alt lige fra gravearbejde og tamme hjemmebaner til imponerende stimer og pletfjerneri.

Af Jakob Genz

HB Køge startede sæsonen som lyn og torden med maksimumpoint efter fire kampe og i slutningen af september måned var holdet noteret for 23 ud af 33 mulige point.

Mælk og honning, og en duft af Superliga.

Men så viste kalenderen ‘oktober’ og HB Køge gik i stå. Fire nederlag på stribe og et (negativt) målregnskab på 2-8.

“Jeg kan ikke sætte en finger på indstillingen,” lød det fra HB Køges sportsdirektør, Per Rud, på bagkant af sidste søndags 0-1 nederlag til oprykkerne fra Næstved.

“Men vi skal grave dybt nu,” erkendte Rud overfor bold.dk. og HB Køges næste spadestik skal foretages foran eget publikum, hjemme på Capelli Sport Stadion, på søndag, hvor Thisted kommer på besøg.

Triste tal på Monjasa Park

Men HB Køge er ikke det eneste hold, der går ind til den kommende spillerunde med en trist pointhøst i bagagen.

For det samme gør FC Fredericia, der for kun lidt over en uge siden var lige i hælene på NordicBet LIGAens tophold Viborg, men som med to styks 1-2 nederlag på eget græs nu er ude af tabellens top 3.

Og uheldigvis (for FC Fredericia), så finder 16. spillerunde sted på Monjasa Park, hvor FC Roskilde kommer på besøg.

Uheldigvis? Ja, for FC Fredericia er NordicBet LIGAens absolut dårligste hjemmebanehold. Blot syv ud af holdets i alt 23 point er således blevet hentet på eget græs.

Et lys i mørket er dog, at gæsterne fra FC Roskilde, der overraskede alt og alle ved at slå Viborg hjemme i Ørnereden i søndags, er det absolut dårligste udebanehold i landets næstbedste fodbold.

Lønstrups tropper har nemlig fortsat sæsonens første udesejr tilgode og er pt. kun noteret for to point på andre græsplæner end deres egen.

Silkeborg IF og Næstved BK imponerer

Men lad os fjerne blikket fra de triste stimer og i stedet rette fokus mod de positive. Og dem finder vi i særdeleshed i Silkeborg og Næstved.

Og lad os starte i Silkeborg. For Superliga-nedrykkerne er ubesejrede i de seneste tre kampe og har sågar hentet 19 point ud af 24 mulige i de seneste otte ligakampe.

Derfor er Silkeborg – før søndagens udekamp mod FC Helsingør, der ligesom føromtalte HB Køge (heller) ikke vandt en kamp i oktober måned – pt. nummer to i NordicBet LIGAen.

Blot tre point efter topholdet Viborg og kun et point foran oprykkerne fra Næstved, der med sidste weekends 0-1 sejr over HB Køge fortsætter med at imponere i landets næstbedste fodboldrække.

Men den kommende opgave for NordicBet LIGAens nummer tre finder dog sted på udebane (mod Fremad Amager) og blot 32 procent af Næstveds i alt 25 point (svarende til otte point i otte udebanekampe) er blevet produceret på, ja, udebane.

7 point

Næstveds ’32 procent’ matcher stort set de antal point, som Nykøbing FC, der søndag skal en tur til Hvidovre, har produceret de seneste fire udebaneopgør, hvor det er blevet til syv point, takket være to sejre, en enkelt uafgjort og blot et nederlag.

Syv point er også hvad Superliga-nedrykkerne fra Lyngby indtil videre har produceret på udebane i denne sæson.

Og kaster man et blik på Lyngbys kommende søndagskamp, så er der ikke meget, der tyder på, at Mark Strudals tropper kommer til at pille positivt ved holdets pointhøst på udebane.

Lyngby skal nemlig en tur til Energi Viborg Arena, hvor NordicBet LIGAens førerhold, der endnu ikke har tabt på eget græs i denne sæson, står klar til kamp.

Og vand og sæbe.

For efter 12 kampe på stribe uden nederlag, men derimod otte sejre og fire gange uafgjort, løb Viborg i sidste weekend ind i sæsonens blot andet nederlag.

Og den plet, som FC Roskilde som bekendt var skyld i, vil Viborg uden tvivl gøre alt for at få vasket væk.