NordicBet LIGA-optakt: Sker der forskydninger i top og bund?

Fortsætter Viborg på førstepladsen? Får FC Roskilde tiltrængt kontakt til den lyse side af nedrykningsstregen? Og rykker Næstved i top tre? 14. spillerunde af NordicBet LIGAen gør os klogere på det hele.

Af Jakob Genz

Til trods for, at 14. spillerunde af NordicBet LIGAen først for alvor folder sig ud på søndag, hvor fem ud af i alt seks kampe finder sted på kryds og tværs af landet, så bliver runden allerede skudt i gang torsdag aften.

Og her tørner Hvidovre og HB Køge sammen i en kamp, der ikke bare kan få konsekvenser for begge hold, men også for en hel del andre i både toppen og bunden af landets næstbedste række.

For ender torsdagens opgør mellem nummer ti og to i tabellen med en sejr til værterne, så kan Hvidovre, der har produceret fire point i holdets seneste to kampe, tage et solidt skridt væk fra nedrykningsstregen og dermed sætte de to bundpropper, Fremad Amager og FC Roskilde, under et gevaldigt (søndags-)pres.

Tre point til Hvidovre vil nemlig øge afstanden ned til de to hold under NordicBet LIGAens nedrykningsstreg fra de nuværende to og fem point til i stedet at være på fem og otte point, og dermed (i sagens natur) piske Fremad Amager og FC Roskilde til en sejr på søndag.

Statistisk pilleri

Her tager Fremad Amager imod FC Helsingør i et opgør, der ved første øjekast meget vel kunne ende med en sejr til det gæstende mandskab.

Fremad Amager har nemlig ikke vundet en kamp i NordicBet LIGAen siden 2. september og selvom FC Helsingør ankommer til Sundby Idrætspark med et dugfrisk 1-2 nederlag til Nykøbing FC i bagagen, så kan Superliga-nedrykkerne alligevel se tilbage på fem point i de seneste fire kampe.

Der er dog et par statistikker, som piller lidt ved kampbilledet.

For Fremad Amager har nemlig hentet syv ud af holdets i alt 11 point på eget græs, hvor Jan Michaelsens mandskab i øvrigt har spillet to gange uafgjort på stribe. Først mod midttabelsdrengene fra Thisted og senest mod føromtalte Hvidovre.

Derudover, så er det værd at bemærke, at FC Helsingør blot har hentet fire af holdets i alt 14 point på udebane. Faktisk har FC Helsingør slet ikke vundet en kamp på udebane i denne sæsonudgave af NordicBet LIGAen.

Hvilken skuffelse vaskes af?

Det samme kan siges om FC Roskilde, der i deres bestræbelser på at lukke hullet op til Hvidovre – hvad enten Hvidovre får point mod HB Køge torsdag aften eller ej – skal en tur til Thisted søndag eftermiddag.

Heldigvis for cheftræner Christian Lønstrup og co. så er Thisted bedre på udebane end de er på hjemmebane, ligesom Thisted søndag går ind på eget græs med et gedigent 5-1 nederlag til Hvidovre frisk i hukommelsen.

Hvorvidt Thisted på søndag fortsat er mærket af dette nederlag på søndag eller om værterne netop kan bruge den dugfriske ydmygelse til at motivere sig yderligere til mødet med FC Roskilde, vil tiden vise.

Sikkert er det, at FC Roskilde ikke bare er pisket til point – og allerhelst tre af slagsen – hvis afstanden op til både Fremad Amager og Hvidovre ikke skal ende med at blive for alarmerende.

FC Roskilde skal også bevise overfor sig selv og alle andre, at tirsdagens kamp mod Næstved, der qua en sen, sen scoring af Andreas Moos endte med blot ét og ikke tre point er rystet ud af sindet og at det hårdtprøvede mandskab i stedet formår at klamre sig til det faktum, at FC Roskilde trods bundprop-etiketten har produceret fem point i de seneste fire kampe. 

Et brag af en kamp

Men lad os spole tilbage til torsdag aften, hvor Hvidovre og HB Køge, som nævnt, sparker 14. spillerunde af NordicBet LIGAen i gang.

For ender opgøret ikke med en sejr til værterne, men derimod til gæsterne, så er det HB Køge og ikke Viborg, der topper tabellen inden søndag, hvor netop Viborg tager imod Silkeborg i et længe ventet, midtjysk lokalopgør.

Og ser man på de tal, som de to hold løber ind på Energi Viborg Arena med i støvlerne, så er der lagt op til at brag af en kamp.

For det første, så er Viborg ubesejrede i holdets seneste ti ligakampe, hvor cheftræner Steffen Højer og co. i øvrigt har formået at spille sig frem til hele 24 ud af i alt 30 mulige point.

For det andet, så har Viborg endnu ikke tabt en ligakamp på eget græs, men derimod vundet fire og spillet tre uafgjort.

Og retter vi blikket mod Silkeborg, så har Michael Hansens mandskab, der i skrivende stund befinder sig på NordicBet LIGAens tredjeplads med blot tre point op til Viborg, vundet de seneste tre udebanekampe.

Den seneste af slagsen kom i hus så sent som i søndags, hvor Silkeborg – takket være to scoringer på mindre end en halv time af Ronnie Schwartz – vandt 1-2 ude over HB Køge.

Den formstærke udebanestatistik er dog ikke den eneste, som Silkeborg kan tage med sig ind på Energi Viborg Arena på søndag. Silkeborg kan også passende tage visheden om, at klubben ikke har tabt en kamp mod Viborg i Viborg siden den 4. februar 2011.

Andet end top og bund

Men kredser den kommende spillerunde i NordicBet LIGAen sig udelukkende om toppen og bunden af tabellen?

Nej, på ingen måde.

På søndag spiller Nykøbing FC og FC Fredericia eksempelvis om at bide sig fast i toppen af tabellen og måske endda rykke op i dens top tre. Og det samme gør oprykkerne fra Næstved, der søndag tager imod Superliga-nedrykkerne fra Lyngby.