NordicBet LIGA-optakt: Mange mål og 2-taller?

NordicBet LIGAen er i fuld gang, men selvom der er kommet mange mål på tavlen, så kniber det stadig med at hale udebanesejre i land. Sker det på søndag? Jakob Genz giver dig et overblik.

Af Jakob Genz

Der er spillet 12 kampe af NordicBet LIGAen og selvom 2018/2019-udgaven af landets næstbedste fodboldrække endnu er ung, så tegner der sig to interessante billeder forud for 3. spillerunde, der afvikles på kryds og tværs af Danmark søndag eftermiddag.

For det første har de to første spillerunder kastet mange scoringer af sig. Faktisk hele 31 styks i 12 kampe, hvilket giver et scoringsnit på 2.58 per kamp. Blot en enkelt af efterårssæsonens første 12 kampe er endt uden scoringer.

Derudover er det værd at bemærke, at blot 16,7 procent af kampene i de to første spillerunder er endt med sejre til udebaneholdet. I NordicBet LIGAen plejer diverse kampudfald nemlig at fordele sig langt mere ligeligt på henholdsvis 1×2.

Hvorvidt de kommende seks søndagskampe formår at pille ved dette billede er umiddelbart svært at få øje på. For kaster man et blik på programmet for 3. spillerunde er der ikke umiddelbart oplagte 2-taller i sigte.

Fremad Amager – Lyngby BK

Det skulle måske lige være i opgøret på Sundby Idrætspark, hvor Fremad Amager, der har lukket hele fem mål ind i sæsonens to første kampe, får besøg af Lyngby, der godt nok ‘kun’ har fundet vej til modstanderens netmasker to gange i denne sæson, men som til gengæld har fået hele fire point ud af anstrengelserne.

Det er endnu uvist, hvorvidt Lyngbys nyerhvervelse, Nicki Bille, får spilletid på søndag. Men hvis den 30-årige angriber kommer i aktion, så kan hans iver at bevise sit værd meget vel tænkes at kunnes ses oppe på måltavlen.

Genz’ gæt: 2

Viborg FF – FC Helsingør / Silkeborg IF – HB Køge

Er der andre steder i Danmark, hvor der søndag eftermiddag kan blive født et 2-tal?

Altså, set ud fra tabellen, så kunne det godt tyde på, at NordicBet LIGAens nummer et og to, HB Køge og FC Helsingør, kan få alle tre point med sig hjem fra de kommende møder med henholdsvis nummer ni og otte i tabellen.

Problemet er bare, at der er tale om Viborg og Silkeborg, der godt nok har fået en alt andet end tilfredsstillende start på sæsonen, men som utvivlsomt er i besiddelse af en kvalitetsspækket trup, der søndag vil gøre alt for at spille med musklerne og give svar på tiltale.

Genz’ gæt: x / 2

Næstved BK – Thisted FC

Et hold, der allerede har spillet med musklerne er overraskende nok oprykkerne fra Næstved. Springet fra 2. division til NordicBet LIGAen er kolossalt, men Næstved har alligevel på rekordtid formået at spise kirsebær med modstandere, der er meget, meget større end dem selv.

I sæsonpremieren gik Næstveds energiske tilbagevenden til landets næstbedste fodboldrække ud over FC Fredericia og i søndags blev det via fysik og taktisk omtanke til et point ude mod Christians Lønstrups Superliga-nedrykkere fra FC Helsingør.

Derfor kunne det også meget vel gå hen og blive til tre nye point på kontoen, når Næstved tager imod – set i forhold til FC Fredericia og FC Helsingør – langt mere tilforladelige Thisted på søndag.

Genz’ gæt: 1 

FC Fredericia – Hvidovre IF

Næstved er dog ikke den eneste oprykker, der har imponeret i den spæde start af den igangværende sæson.

Hvidovres to gange uafgjort, først ude mod Lyngby og senest hjemme mod Fremad Amager, må nemlig (også) betegnes som værende ganske godkendte.

Udsigten til point i den kommende weekend er dog knap så god. Hvidovre skal nemlig en tur til Monjasa Park, hvor FC Fredericia står klar til kamp.

Jonas Dals drenge fik på ingen måder en god start på sæsonen, da FC Fredericia, som nævnt, tabte 3-2 ude mod Næstved. Alligevel kan FC Fredericia gå ind til mødet med Hvidovre med selvtillid i støvlerne.

For takket være en solid og kollektiv arbejdsindsats vandt FC Fredericia 0-3 i Roskilde i søndags og ligner dermed et hold, der søndag eftermiddag kan tage hul på sæsonens første hjemmebanekamp på rette spor.

Genz’ gæt: 1 

Nykøbing FC – FC Roskilde

På rette spor befinder Nykøbing FC sig også forud for søndagens hjemmebanemøde med FC Roskilde.

Nykøbing har nemlig høstet hele fire ud af seks mulige point i sæsonens første to spillerunder og befinder sig dermed i skrivende stund på tabellens tredjeplads med et positivt målregnskab på 2-0.

Intet af dette kan de kommende gæster fra FC Roskilde prale af. For holdet er nemlig pointløse i bunden af NordicBet LIGAen, hvor de råder over et negativt målregnskab på 2-8.

Det kommende møde mellem Nykøbing FC og Roskilde FC tyder derfor ikke ligefrem på at ende med at booste antallet af udesejre i NordicBet LIGAen. Til gengæld kan kampen meget vel resultere i et slutresultat, der overstiger det indledningsvist nævnte målgennemsnit for landets næstbedste (men mest underholdende) fodboldrække.

Genz’ gæt: 1