NordicBet LIGA-optakt: Hvornår blinker måltavlen?

Hvidovre scorer aldrig i det første kvarter af en NordicBet LIGA-kamp og Viborg laver fleste af holdets mål i anden halvleg. Men hvad viser tallene ellers?

Af Jakob Genz

At det netop var via scoringer i starten af anden halvleg, der fik topkampen mellem Viborg og HB Køge til at tippe til værternes fordel i fredags, kom ikke som en chok.

Det er nemlig i tidsrummet fra det 45. til det 60. minut, at Viborg i denne sæson har scoret mere end 20 procent af deres i alt 27 mål.

Og at det lige præcis var i de døende momenter af kampen på Viborg Energi Arena, at Jakob Bonde scorede sit andet mål og dermed kunne få slutresultatet 3-1 til at blinke oppe på måltavlen, var heller ikke et særsyn.

For det er netop i det sidste kvarter af den ordinære spilletid, at Viborg statistisk set scorer de fleste af deres mål, nemlig 25.9 procent.

Flest mål efter pausen

Og nu vi er ved udeblivelsen af chok, så kom det heller ikke som en overraskelse, at Viborg endte med at score samtlige af deres tre mål i anden halvleg.

For her har Viborg indtil videre produceret 63 procent af deres scoringer.

Ser man på tallene, så er anden halvleg i det hele taget den mest målrige periode af en kamp i NordicBet LIGAen.

Således scorer alle hold, lige på nær Superliga-nedrykkerne fra FC Helsingør, de fleste af deres mål efter pausen, hvilket vil sige, at 60 procent, svarende til 129,6 af de i alt 216 mål, som de 12 medlemmer af NordicBet LIGAen pt. har produceret, bliver scoret i tidsrummet fra det 46. minut til 90.

Den mest markante forskel på antallet af mål i første og anden halvleg findes i øvrigt på Amager, i Fremad Amager, hvor hele 76.9 procent af ‘amagerkanernes’ mål bliver scoret efter pausen.

Fremad Amager fik da 2-2 mod Hvidovre i sidste weekend via netop to scoringer i anden halvleg. 

Det gyldne kvarter

Men lad os zoome ind på den kommende spillerunde i NordicBet LIGAen og se på hvordan målene, ifølge tallene, kommer til at falde.

I kampen mellem FC Helsingør og Nykøbing FC fortæller statistikken, at gæsterne vil score på et eller andet tidspunkt i det sidste kvarter af anden halvleg.

Omvendt så det meget vel vise sig, at værterne kommer på måltavlen indenfor de første 15 minutter.

I Hvidovre, hvor Thisted kommer på besøg, skal man derimod ikke forvente scoringer i det første kvarter. For Hvidovre har endnu ikke scoret et mål i NordicBet LIGAen i tidsrummet 1. til 15. minut.

Derimod er der lagt i ovnen til en sen Hvidovre-scoring. For oprykkerne har indtil videre scoret 42.9 procent af deres mål i det sidste kvarter af kampene.

Omvendt, så har Thisted scoret en tredjedel af deres mål i det første kvarter af deres kampe i denne sæson. 

God start på 2. halvleg

Søndag er også dagen, hvor HB Køge i kølvandet på nederlaget i Viborg skal forsøge, at komme tilbage på vindersporet i mødet med Silkeborg, der i søndags fik brudt deres sejrsstime via et hjemmebanenederlag til Lyngby.

Og her viser tallene, at HB Køge, der ellers er gode til at fordele deres mange scoringer på kryds og tværs af den ordinære spilletid, givetvis får scoret et mål i det første kvarter af anden halvleg.

HB Køge har i hvert fald scoret en femtedel af deres 27 mål i dette tidsrum. Silkeborg, derimod, har scoret de fleste af deres mål i tidsrummet fra det 61. minut til 75.

Og sidst, men ikke mindst, så skal vi lige nå at vende FC Roskilde, der tirsdag tager imod Næstved. Men lad os starte med gæsterne.

For Næstveds foreløbige scoringssnit på 1.66 pr. kamp er mest af alt blevet skabt af scoringer i anden halvleg og mere specifikt i tidsrummet fra det 46. minut til det 60.

Og det samme kan siges om Roskilde, der netop i dette tidsrum pt. har scoret hele 35.7 procent af holdets i alt 14 scoringer.

Men uanset hvornår målene kommer til at falde i landets næstbedste fodboldrække på søndag og tirsdag, så god fornøjelse med 13. spillerunde af NordicBet LIGAen.