NordicBet LIGA-optakt: Fodboldspillende målmaskiner

Silkeborg IF er NordicBet LIGAens mest formstærke mandskab, men det er fredagens topopgør mellem Viborg FF og HB Køge, der ligner det helt store highlight i den kommende weekend.

Af Jakob Genz

Med fire sejre på stribe er Superliga-nedrykkerne fra Silkeborg – på bagkant af en besværlig start på sæsonen – pt. det mest formstærke hold i NordicBet LIGAen.

De seneste 12 ligapoint, der er blevet hentet mod Hvidovre, FC Helsingør, Nykøbing FC og FC Fredericia, har ikke overraskende betydet, at Silkeborg er strøget opad i tabellen, hvor cheftræner Michael Hansens mandskab før søndagens møde med Lyngby er placeret på tredjepladsen.

Trods ‘fire på stribe’ og en plads i top tre, så vil Michael Hansen dog ikke deltage i den snak om en tilbagevenden til Superligaen, som Silkeborgs opadgående formkurve har igangsat flere steder. Ikke mindst i Søhøjlandet:

“Der er meget langt igen. Vi skal fortsat arbejde med holdet struktur og spillemæssige udtryk,” lød det fra Silkeborgs cheftræner til klubbens egen hjemmeside tidligere på ugen.

Og Silkeborg skal også fortsætte med at rive point ind på kontoen. Ikke bare for at holde FC Fredericia, Thisted og Næstved, der kommer buldrende nedefra i tabellen, men også for at holde nærkontakten med NordicBet LIGAens to tophold. 

Topopgør i vente

For mens Silkeborg, via hårdt arbejde, langt om længe lader til at have fundet melodien, så har HB Køge og Viborg FF de seneste uger kørt et intenst ræs i toppen af tabellen.

I skrivende stund er det HB Køge, der ligger forrest, eller rettere øverst, men Svanernes spinkle forspring på blot et point bliver uden tvivl sat på en alvorlig prøve fredag aften, hvor HB Køge møder netop Viborg… i Viborg.

“Vi spiller altid tætte kampe mod Viborg og det bliver kampen fredag aften også,” indleder HB Køges direktør Per Rud:

“Men i bund og grund er det jo en kamp, som alle andre. Vi ved selvfølgelig godt, at det er Viborg, vi skal møde, men vi har slet ikke fokus på stillingen i NordicBet LIGAen. Vi fokuserer udelukkende på os selv og på alt det, vi ønsker at arbejde med.”

Men selvom Per Rud understreger, at HB Køges fokus ikke er rettet mod stillingen i tabellen, men derimod på dem selv og den næste opgave, der venter på at blive løst, så kan klubbens direktør alligevel ikke helt lade være med at kaste et blik på HB Køges aktuelle placering i landets næstbedste række. 

Tro og topscorer

Eller rettere, kaste et blik på ét bestemt tal. For én ting er, at HB Køge har fået hele 23 point ud af sæsonens første 11 kampe. Noget andet er klubbens målregnskab.

HB Køge har i flere sæsoner været kendt for at have et yderst solidt forsvar, hvilket ikke overraskende har glædet Per Rud:

“Som hold vil man jo gerne lukke så få hold ind som muligt,” som han siger.

Men sideløbende med glæden over en beundringsværdig defensiv, så har Per Rud også savnet en sprudlende offensiv.

Det savn bøvler HB Køge dog ikke med i denne sæson. For indtil videre har holdet med cheftræner Morten Karlsen på sidelinjen scoret hele 26 mål, hvilket svarer til et snit på 2.4 scoringer pr. kamp.

HB Køges flotte måltal skyldes ikke mindst Martin Koch Helsted, der med ti scoringer ikke bare er den mest målfarlige herre på Svanernes holdkort, men også den skarpeste skarpskytte i hele NordicBet LIGAen.

Og Martin Koch Helsted såvel som HB Køges flotte måltal får da også Per Rud til at udtale, at han ‘tror på gode muligheder for en sejr over Viborg fredag aften.’

“Lugter af fodbold”

Men Per Rud er ikke ene om at tro på en sejr i fredagens topopgør på Viborg Energi Arena. For det samme gør Viborg. I hvert fald, hvis man spørger holdets cheftræner Steffen Højer:

“Selvfølgelig har jeg en rigtig god ide om at vi kan vinde over HB Køge. Det er et rigtig godt fodboldhold og vi skal holde øje med Helsted, der for alvor er kommet i gang med målscoringen igen, men HB Køge har også svagheder. Og dem skal vi selvfølgelig udnytte.”

Ikke overraskende vil Steffen Højer ikke ud med hvilke svagheder, der er tale om. Til gengæld vil Viborgs cheftræner gerne understrege, at man i Viborg – til forskel for Per Rud og HB Køge – så sandelig har et konstant fokus på stillingen i NordicBet LIGAen:

“Min direktør (Morten Jensen, red.) er knap så diplomatisk i den henseende. Han lægger ikke skjul på, at Viborg skal op i Superligaen og derfor er kampen mod HB Køge også speciel.”

“Ikke bare fordi vi med en sejr kan gå forbi dem i tabellen, men også fordi vi har et nederlag til dem, som vi gerne vil revanchere.”

“Og så må vi heller ikke glemme, at selvom sæsonen endnu er ung og der er meget, meget lang vej igen, så er det kampe, som den, der venter os, som vi skal glæde os til at spille. Det er en topkamp, på en fredag aften, på hjemmebane…det lugter altså af fodbold.”

Dem, der vil spille

Og det dufter også af mål. For ligesom HB Køge, så har også Viborg været effektive foran modstanderens mål i denne sæson.

Således har Viborg scoret 24 gange i 11 ligakampe og lægger man det måltal sammen med Viborgs ditto, så står de to mandskaber, der fredag aften tørner sammen i en direkte duel faktisk bag mere end hver fjerde af de 196 mål, der indtil videre er blevet produceret i NordicBet LIGAen:

“Det er skønt at se, at det kan betale sig at spille fodbold og de to hold, os og HB Køge, der lige nu ligger helt op i toppen af ligaen, er efter min mening også de to klubber, der spiller bedst fodbold,” slutter Steffen Højer.