NordicBet LIGA er tilbage: 1. runde sæsonen 2018/19

På søndag klokken 13.45 lyder startskuddet til en ny sæsonudgave af NordicBet LIGAen. Og selvom stort set alt i programmet dufter af 1-taller, så kan overraskelser sagtens finde sted allerede i sæsonpremieren.

Af Jakob Genz

Det kan godt være, at NordicBet LIGAen har sagt farvel til giganter som Vejle, Vendsyssel og Esbjerg, der alle har taget hul på et nyt (fodbold)liv i Superligaen.

Til gengæld har landets næstbedste fodboldrække fået selskab af store drenge a la FC Helsingør, Lyngby og Silkeborg.

Og sammen med de to spændende og særdeles traditionsrige oprykkere, Næstved og Hvidovre, tyder alt på, at NordicBet LIGAen igen-igen bliver en hæsblæsende omgang, hvor alt kan (og vil) ske.

Måske endda allerede i første spillerunde, hvor sæsonens første seks kampe byder på alt lige fra ned-mod-oprykkere til kopier af klassiske kampplakater. 

Svær favoritrolle?

På de sidstnævnte finder vi navne som HB Køge vs. Roskilde og Viborg vs. Nykøbing.

I begge opgør er det værterne, der er favoritter til en sejr i sæsonpremieren, da både HB Køge og (især) Viborg i sidste sæson var blandt bejlerne til en fremtid i Superligaen.

Og set fra helikopteren er hverken den ene eller anden favorit blevet dårlige stillet efter diverse besøg på transfermarkedet. Ikke mindst HB Køges ansættelse af Ricky Olsen og Viborgs ditto af Emil Scheel samt en Jeff Mensah tilbage i omdrejninger tyder på en (fortsat) lys fremtid.

Men trods favoritrollerne, så bliver der ikke tale om nemme kampe for hverken HB Køge eller Viborg.

Slet ikke for sidstnævnte, der tabte nemlig både 4-2 og spillede 3-3 mod Nykøbing i sidste sæson. Og tilbage i oktober måned, ja, der tabte HB Køge såmænd 1-3 til Roskilde på eget græs.

Tre point til nedrykkerne?

På papiret må de tre nyankomne Superliga-nedrykkere – FC Helsingør, Lyngby og Silkeborg – også betegnes som værende favoritter til tre point på søndag.

For selvom afskeden med Superligaen har medført udskiftninger i diverse spillertrupper, som alt andet end lige dermed er faldet i kvalitet i forhold til tiden i landets bedste række, så bør trupperne i FC Helsingør, Lyngby og Silkeborg alligevel overmatcher dem, som henholdsvis Fremad Amager, Hvidovre og Thisted stiller til start med søndag eftermiddag.

Alligevel er det langt fra sikkert, at den indledende del af tilvænningsperioden i et sportsligt set lavere luftlag bliver en dans på roser.

Spørg eksempelvis bare Esbjerg og Viborg, der i starten af sidste sæson måtte kæmpe en brag kamp for at finde fodfæste i den nye fodboldtilværelse. 

‘Næver 4 ever’

Som rosinen i pølseenden finder vi opgøret mellem oprykkerne fra Næstved og de NordicBet LIGA-vante spillere fra FC Fredericia.

Gæsterne opererer med et sportsligt setup, som på flere fronter ikke bare sætter standarden i NordicBet LIGAen, men som også fremtvinger både beundring og misundelse hos en lang række medlemmer af Superligaen.

Derfor er FC Fredericia også mere end blot almindelige favoritter til at komme få den bedst tænkelige start på sæsonen i form af tre point mod semi-professionelle Næstved.

Der er bare et laber dabei ved den ellers så oplagte styrke-skitsering.

Og det er, at Næstved går på banen med kroppe propfyldt af gejst og glæde ved (gen)synet af landets næstbedste fodboldrække.

Det faktum – og så den med garanti øredøvende lyd af ‘Næver for ever, you never walk alone – we love you Nææææstved, we love you Nææææstved!’ bliver uden tvivl en ekstra udfordring for FC Fredericia på søndag.

God fornøjelse med første spillerunde af 2018/2019-udgaven af NordicBet LIGAen og held og lykke med dine odds!

FC Helsingør – Fremad Amager

HB Køge – FC Roskildeklassisk

Lyngby BK – Hvidovre IFtilvænning

Næstved BK – FC Fredericiatilvænning

Silkeborg IF – Thisted FCtilvænning

Viborg FF – Nykøbing FC klassisk