5 profiler i NordicBet LIGA

Nu har jeg de sidste mange uger skrevet om Superligaen, men i denne uge skal det handle om NordicBet LIGAen. For lige at runde Superligaen af inden jeg tager fat i den næstbedste række, er det status quo i toppen. Jeg så selv Brøndby udspille AC Horsens, og FC Midtjylland leverede takket været deres flotte dødbolde et stærkt comeback mod FC København.

Af Allan Kuhn

Onsdag aften var et hold fra NordicBet LIGAen så i kamp mod et hold fra Superligaen, da Fredericia tog imod AaB i DBU Pokalens kvartfinale. Her var det overraskende Fredericia, der efter en flot 1. halvleg fortjent gik videre til semifinalerne. På nuværende tidspunkt er FC Fredericia altså blot placeret som nummer syv i den næstbedste danske række, men flere af deres spillere viste sig godt frem. Netop rækkens spillere kommer til at være i fokus, ligesom det var tilfældet med spillerne i Superligaen i mit indlæg fra sidste uge.

Siden jeg sidst skrev om NordicBet LIGAen lige inden starten på forårssæsonen, har tingene ændret sig lidt i rækken. På daværende tidspunkt lå Vejle forrest og Thisted fulgte lige efter. Siden da har ingen af de to hold været i stand til at vinde én eneste kamp i foråret, og der er altså tale om en række, der er helt åben og meget svær at spå om. Jeg skrev tidligere, at der duftede af fodbold i Vejle, men lige nu lugter der muligvis mere af usikkerhed – uden Vejle dog på nogen måde er sat af i kampen om oprykning. Samtidig med Fredericias overraskende sejr over AaB i DBU Pokalen, formåede Fremad Amager at slå Viborg med hele 3-0. Viborg har ellers været blandt de bedst spillende hold i foråret, så det skal blive spændende at se, hvem fra NordicBet LIGAen, der i sidste ende kommer til at kæmpe om de eftertragtede superligapladser.

Ligesom sidste uge vil jeg nu vende fem spillere, der har sat sit præg på NordicBet LIGAen ved enten at have enorm betydning for deres hold eller ved at have et potentiale, der rækker ud over den næstbedste række. Der løber mange dygtige spillere rundt i NordicBet LIGAen, og det er ikke unormalt for holdene i Superligaen at kigge her efter gode handler. Flere af spillerne i rækken har også allerede tidligere bevist deres værd med flere kampe i den bedste række.

Tobias Mølgaard – Thisted FC

Den første spiller er såmænd fra Thisted FC. Det drejer sig om 21-årige Tobias Mølgaard, der er i stand til at begå sig på flere positioner. Vejle har allerede fået øjnene op for den dygtige spiller og har derfor sikret sig hans underskrift fra næste sæson, hvor den altså kommer til at stå på fuldtidsfodbold for den unge fyr fra Gudum ved Lemvig. Han er spiller, der byder ind med masser af power og besidder et godt hovedspil.

Alexander Bah – HB Køge

Ét af rækkens helt store talenter finder man i HB Køge, hvor 20-årige Alexander Bah fra Næsby løber rundt. Alexander spiller på det danske u-20 landshold og har eftersigende udviklet sig helt enormt denne sæson, hvor han er blevet HB Køges helt store stjerneskud. Han er en rigtigt hårdarbejdende offensivspiller, der konstant lægger et stort tryk på modstandernes bagkæde.

Mads Greve – Vejle Boldklub

Fra to unge gutter og til en mere etableret spiller; 28-årige Mads Greve fra Vejle. Mads Greve har efterhånden rigtig mange kampe i NordicBet LIGAen på CV’et for Vendsyssel FF og nu Vejle, og han har vist sig frem som én af rækkens absolut bedste defensivspillere. Efter salget af Vejles topscorer, Vinicius, er Mads Greve rent faktisk et af holdets stærkeste våben, når det kommer til målscoring. Han er en konstant trussel i modstandernes felt ved dødbolde med sin stærke fysisk og store vinderattitude.

Lucas Jensen – Vendsyssel FF

Lucas Jensen fra Vendsyssel FF har allerede flere Superligakampe på CV’et. Han har tidligere spillet Superliga for både Viborg, OB og Hobro – i en alder af blot 23 år. Han var udråbt som et af landets store talenter for år tilbage, og han har altså været i stand til at rejse sig mentalt efter nogle sportslige skuffelser de seneste par år. Det vidner om stor styrke, og jeg tror ikke, vi har set det sidste til Lucas Jensen i Superligaen. Lucas Jensen har sine forcer på kanten, hvor han med sin hurtighed og driblestyrke gerne vil udfordre og gå forbi sin direkte modstander.

Anders Dreyer – Esbjerg fb

NordicBet LIGAens måske største talent har også vist sig som en af rækkens absolut største profiler denne sæson. I en alder af blot 19 år har Anders Dreyer taget hele rækken med storm og er pt. topscorer med 15 scoringer i sæsonen, selvom han ikke er decideret angriber. Han befinder sig bedst på kanten eller som mellemrumsspiller bag ved angriberen. Han har et giftigt venstreben, som også er i stand til at sparke flere former for dødbolde. Han har været på samtlige ungdomslandshold for sin årgang, og hvis han fortsætter sin udvikling, kan potentialet måske endda række ud over de danske grænser.

Martin Koch skiftede inden denne sæson fra FC Helsingør til HB Køge, hvor den store og stærke angriber nu ofte finder vej til netmaskerne og fungerer godt som opspilsstation.

Andrés Schetino fra Esbjerg er det eksotiske islæt i NordicBet Ligaen, da han er fra Uruguay og udlejet fra selveste Fiorentina i Serie A. Han er en dynamisk og teknisk dygtig midtbanespiller, der senest spillede for Sevillas b-hold.

Rasmus Lauritsen på 22 år udgør sammen med Mads Greve i Vejle muligvis rækkens stærkeste forsvar. Han er ligesom Mads Greve enormt farlig i feltet, og Rasmus Lauritsen har faktisk allerede fået sin Superligadebut for FC Midtjylland som 19-årig.

Mads Eriksen i Fredericia er en klog forsvarsspiller, der altid placerer sig godt, samtidig med han er rigtig dygtig i opspilsfasen. Vi så senest hans kvaliteter, da Fredericia slog AaB.