Tæt på EM: En bøn til Italien og England – fald ikke!

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

En lille bøn til de to finalehold. Bliv på benene. Det har været et godt og seværdigt EM, og det har især været de skabende hold, der har strålet og noget langt. Hold som Frankrig og Portugal fældede sig selv.

Det var ikke tilfældet ved de fire hold, der nåede semifinalerne, men de to ellers ret spændende kampe for nu at sige det mildt blev skæmmet af film.

Man bliver så træt af at se Ciro Immobile falde skrigende til jorden og blot få sekunder efter rejse sig frisk og sund, efter italienerne har scoret klar til at juble i rask trav.

Sterling og Kane? Hold nu kaje, hvor er det trættende at se dem falde som blade fra træerne om efteråret ved den mindste trækvind.

Begge fantastiske fodboldspillere, men det åbenlyse snyd trækker gevaldigt ned.

England fik sin finale på hjemmebane og har været det hold, der været bedst tjent med Platinis forunderlige rejsecirkus, ikke mindst på grund af minimal rejseaktivitet.

Italien har dog til finalen haft en hviledag mere, men med tre dage til at restituere, så bør England være okay tanket op til finalen på Wembley.

Italien har flere spørgsmålstegn – Pellegrini og Spinazzola er ude, og Chiesa samt Florenzi tvivlsomme.

Roberto Mancinis mandskab vandt vores hjerter i gruppespillet med tempofyldt angrebsspil, men så snart de forlod Rom blev det mere afdæmpet og afventende kontraspil. Det bliver sikkert samme surdej her, og det er farligt.

Ciro Immobile er en snu fox in the box, men han har svært ved at lede linjen. Italien kan komme i samme problemer som Danmark og på grund af manglende muligheder havne for dybt tilbage på banen. Italien skal i hvert fald vide at slå mønt af deres kontraangreb – en chance som Danmark forsømte i første halvleg. Insigne bliver derfor afgørende, men får den lille troldmand sat noget op, så vil Immobile ligge derinde i feltet og lure som en slange.

Hvis England kan sætte sig på midtbanen og hindre Italien i at spille sig ud af presset, så ved vi, hvad der sker. Kane dropper lidt ned og sender bolde afsted i dybden bag modstanderens backs. Hurtige Saka sender indlægget afsted, eller Sterling udfordrer på egen hånd i voldsomt højt tempo.

Det er ikke videre kreativt, det som England foretager sig, men det virker og er et gensyn med 00’erne. Kan Italien spille sig ud af presset og få afleveringer i dybden langs gulvet, så er England til at tale med. Walker var stærk mod Danmark, men skotterne fik i gruppespillet vist, at man ved at trække dem lidt fra hinanden hurtigt får lavet ballade. Det bliver Italiens chance – men kikser de, så viser England ingen nåde.

Og bliv på benene og giv os en fair fight og en finale vi vil huske. Dette EM har fortjent en reel kamp. Ikke skuespil.

Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.